YouTube videó beágyazása

Számos bővítmény létezik a YouTube (vagy más oldalra feltöltött) videók beágyazására a WordPress bejegyzéseiben, oldalaiban vagy widgetjeiben, de időnként jól jöhet, ha inkább “kézzel”, a YouTube által biztosított iframe kóddal oldod meg a beillesztést. Azt is megírom, miért javaslom minden esetben a saját videóid közreadását a YouTube-on, ahelyett, hogy a videót a weboldalad Médiatárjába töltenéd fel.

Leírás helyett inkább egy képen mutatom meg, hogy hogyan használd a YouTube kódot:
(Kattints a képre, hogy megnézhesd nagyban – új ablakban fog nyílni.)

 

YouTibe videó beágyazása WordPress oldalba

 

Én elsősorban azért szeretem ezt a módszert, ami legalul látható: hogy beállíthatom, megjelenjenek-e a videó végén az ajánlott más videók (nyilván ne), hogy mutassa-e a lejátszásvezérlőket (időnként jó, ha ezek nem jelennek meg), illetve hogy látszódjon-e a videó címe és a lejátszó műveletei (néha ezekre sincs szükség).

Miért ne a Médiatárba töltsd fel a videót, hanem a YouTube-ra?

Először is, a tárhelyed elsősorban weblapok megjelenítésére van optimalizálva. A YouTube viszont kifejezetten videókéra – tehát gyorsabban játssza le őket, és a tárhelyed szabad kapacitása sem csökken így.

Másrészt a YouTube Google-termék. Figyeld csak meg, ha egy kereséshez van kapcsolható videó, azok a Google találati listájában az első helyeken jelennek meg. Azaz keresőoptimalizálási szempontból is hasznos, ha vannak videóid a YouTube-on. Természetesen tölts ki minden adatot, add meg a kulcsszavaidat, és a leírásban jelenjen meg a weboldalad linkje is. Ez egy értékes bejövő linket is ad számodra, ami szintén jó pont a keresőben.

(Egyébként egyre több a keresés a YouTube-on, az Egyesült Államokban például már több, mint a Google-ban – ezt a trendet is érdemes kihasználni.)

Mi van akkor, ha nem szeretnéd, hogy a videód nyilvánosan elérhető legyen, hanem azt akarod, hogy csak egy zárt tagi oldalon, a fizető tagok nézhessék meg? Ebben az esetben is nyugodtan feltöltheted a videódat a YouTube-ra, csak a beállításoknál add meg, hogy a videó ne “Nyilvános“, hanem “Privát” legyen. Ez esetben csak azok láthatják, akik ismerik a linkjét, vagy például beillesztve nézik meg – a keresésekben nem fog látszani.

 

Szerző:

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Javasolt eszközök:

Banner250x250.png
Elementor Pro
Generatepress Logo White Asset
GeneratePress
Divi 4.0
Divihello
Prémium támogatás és ajándék Divi licence
Adatvedelem.png
ADATVÉDELEM minta
Aszf.png
Webshop ÁSZF minta

Elkészült az ingyenes alapozó tanfolyamunk és elérhető a YouTube csatornánkon amíg az új weboldal készül.