WordPress vs más blogok

“Egy gyűrű mind felett” – avagy tényleg a WordPress az üdvözítő megoldás?

Talán furcsának találod, hogy egy főként a WordPressről szóló blogon a legelső bejegyzés arról szól, hogy egyáltalán érdemes-e ezt a blogmotort választani, de oka van annak, hogy ezzel kezdem.

Kétségtelen tény, hogy nem a WordPress az egyetlen blogmotor vagy az egyetlen tartalomkezelő rendszer (content managing system, CMS) a piacon, és a tetejében nem is az egyetlen ingyenes. Remekül használhatóak, testreszabhatóak a többiek is, némelyik egészen egyszerű, másokkal hihetetlenül bonyolult portálokat is lehet üzemeltetni (csak kitarts addig, amíg megérted a működését), tehát nem itt van a különbség, és ilyen téren nem lehet azt mondani a WordPressre, hogy jobb lenne, mint a többi.

Van azonban egy olyan tulajdonsága, ami miatt mindenképpen előnyben van az összes versenytársával szemben.

Ez a tulajdonsága vagy inkább adottsága pedig a közösség, amely köré szerveződött. Ugyanis, míg a blog.hu vagy a blogger.com (a két legnépszerűbb ingyenes blogmotor a magyar bloggerek körében) motorját a tulajdonos cég programozói fejlesztik, a WordPress motorját gyakorlatilag az egész világ vigyázza! Kis túlzás, persze, de tény, hogy ha valamilyen hiba jelentkezik a WP-nél, vagy ha egy funkciót nem tartalmaz az alaprendszer, arra azonnal felhasználók százai, ezrei ugranak – vagy találsz egy bővítményt, amely a problémát megoldja.

Lehet tehát vitatkozni, hogy melyik CMS-t válasszuk (én a WordPresst is inkább ezek közé sorolom, hiszen most már sokkal többet tud, mint pusztán blogot kezelni), van, akinek az egyik a szimpatikusabb, van, amelyiknek a másik, van, aki a lehető legegyszerűbbet szeretné, van, akinek belefér az idejébe és az energiájába a bonyolultabb megtanulása, de egy biztos: rengetegen használják, és az ő közösségük ereje sokat segít a WordPress újoncainak.

 

Szerző:

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Javasolt eszközök:

Banner250x250.png
Elementor Pro
Generatepress Logo White Asset
GeneratePress
Divi 4.0
Divihello
Prémium támogatás és ajándék Divi licence
Adatvedelem.png
ADATVÉDELEM minta
Aszf.png
Webshop ÁSZF minta