Védett oldalak létrehozása

 

Új, átfogó anyagon dolgozom, ezért ritkábbak mostanában a bejegyzések, de szeretnék nyilvánosan válaszolni az egyik kérdésre, amely mostanában gyakran felmerült. Sokan kérdezték, hogy hogyan lehet rejtett oldalt létrehozni a WordPressben, azaz mit tegyenek, ha kifejtenének egy adott témát egy bejegyzésben, de azt nem láthatná mindenki, csak akinek erre külön engedélye van.

Ez nyilván nem ugyanaz, mint a múltkori téma, a zárt oldal létrehozása, hiszen ott egy komplett WordPress weboldalt, egy teljes blogot rejtettünk el az illetéktelenek elől, itt pedig a védelem csak egy-egy bejegyzésre vonatkozik.

A megoldás erre a problémára egyszerű: a bejegyzés szerkesztőjében a Közzététel dobozban állítható a bejegyzés Nyilvánossága. Ez lehet Nyilvános (mindenki láthatja), Jelszóval védett (meg kell adni egy jelszót az elolvasásához) és Magánjellegű (csak a szerzője számára jelenik meg). Ha tehát az alapértelmezett Nyilvános szó melletti Szerkeszt linkre kattintasz, akkor az alábbi kép tárul eléd:

 

Védett oldal

 

Itt válaszd a Jelszóval védett lehetőséget, és a megjelenő sorba írd be a választott jelszót. Ezek után, amikor közzéteszed az új bejegyzést, azt csak azok olvashatják el, akik tudják a jelszót. Ezt például elárulhatod az e-mail tanfolyamod résztvevőinek, így ők láthatják a bejegyzést, de akik nincsenek feliratkozva, azok nem fogják megtalálni.

  

Szerző:

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Javasolt eszközök:

Banner250x250.png
Elementor Pro
Generatepress Logo White Asset
GeneratePress
Divi 4.0
Divihello
Prémium támogatás és ajándék Divi licence
Adatvedelem.png
ADATVÉDELEM minta
Aszf.png
Webshop ÁSZF minta