Nem kellett volna frissíteni…

Az előző heti bejegyzésben írtam arról, hogy az ügyfelemnél jelentkező, első pillantásra érthetetlen hiba esetén kapásból az eggyel korábbi WordPress verzió visszatelepítését javasoltam, de erre végül is nem volt szükség. Sajnos azonban olyan helyzet is előfordulhat, amikor nincs más megoldás. Ez történt egy másik ismerősöm esetében.

“Frissítettem, és csapdába estem, ezt az üzenetet kaptam: Your server is running PHP version 4.4.8 but WordPress 3.2.1 requires at least 5.2.4. (A szerverünket a tárhelyszolgáltatóm ígérete szerint a jövő hét végén frissítik az utolsó, 5.3.x-es PHP verzióra.) Vissza tudom addig állítani a WP-t egy régebbi verzióra? Állítólag a 2.8 hibátlanul fut rajta.” – írta az ismerős. Ezt válaszoltam:

A régebbi verziókat innen tudod letölteni: http://hu.wordpress.org/releases/#older

Ha jól emlékszem, a 3.1 még támogatja a PHP 4-et, ezért először azzal próbáld ki. Ha azzal sem megy, akkor a 3.0.5-öt, de annál régebbire ne menj vissza.

Semmiképpen nem javaslom a 2.8-at, mert rendkívül elavult verzió, tele biztonsági résekkel, seperc alatt úgy feltörik az oldaladat, hogy csak nézel…

Töltsd le a megfelelő verziót, csomagold ki, és írd felül vele a jelenlegi telepítést. Ezt úgy csináld, hogy a főkönyvtárbeli fájlokat mind letörölheted, kivéve a .htaccess-t és a wp-config.php-t (ezekből legyen biztonsági mentésed a saját gépeden!), valamint kitörölheted a wp-admin és a wp-includes könyvtárakat is. Ezek helyett másold fel a tárhelyedre a kicsomagolt régebbi főkönyvtárbeli fájlokat és a két fenti könyvtárat.

A wp-content könyvtárat mentsd el a gépedre, azután azon belül írd felül az index.php fájlt, és töröld az eredeti languages mappát, illetve másold fel az újat. A themes és a plugins mappában csak az index.php fájlt cseréld le.

 

Oszd meg Te is:

Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin

Szerző:

Ezek is érdekesek lehetnek számodra: 

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Javasolt eszközök:

Banner250x250.png
Elementor Pro
Generatepress Logo White Asset
GeneratePress
Divi 4.0
Divihello
Prémium támogatás és ajándék Divi licence
Adatvedelem.png
ADATVÉDELEM minta
Aszf.png
Webshop ÁSZF minta

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..