Ékezetes domainek

Jó ideje lehet már foglalni ékezetes .hu domain-neveket is. Ez hasznos, ha olyan domained van, amelyet nem lehet vagy nehéz megérteni az ékezetek nélkül, viszont vannak hátrányai is. Nem árt, ha óvatos vagy az ilyen domainekkel.

A magyar nyelv nagyon gazdag, akármiről is akarsz írni a weboldaladon, biztosan körül tudod írni hosszan és röviden, ékezetes vagy ékezet nélküli szavakkal is. Elsődlegesen azt ajánlom, próbálj meg olyan domaint választani, amely rövid, tömör, de érthető, és ékezetek nélkül is értelmes.

Ha sehogy sem lehet kihagyni az ékezetes szavakat a domain-nevedből, akkor pedig mindenképpen javaslom, hogy az ékezetes és az ékezet nélküli változatot is foglald le ugyanabból a domainből, nehogy valaki belerondítson az üzletedbe, meg azért is, hogy ha olyanoknak írsz, akik nem annyira profik az internetezésben, és esetleg beírják az ékezetet, akkor is eljussanak az oldaldra.

A tartalmat azonban mindenképpen az ékezet nélküli változatra tedd fel, az ékezetes domaint pedig irányítsd át az ékezet nélkülire. Ezt megteheted magad is a .htaccess fájl szerkesztésével, vagy megkérheted erre a domain-regisztrátorodat.

Saját tapasztalatom, hogy amikor egy ügyfelem WordPress oldalát átköltöztettük az ékezetes domain-névről az ékezet nélkülire, az ékezetest pedig átirányítottuk ide, akkor részint sokkal egyszerűbb lett egy csomó beállítás (korábban sok minden hibásan működött), és a tetejében többen meg is találták az oldalt! A hölgy ezt írta nekem:

Csak el akartam újságolni hogy 5x lett a látogatottságunk szombattól kezdve. 🙂 Mit csináltál, te aranykezű?? 😀

És valójában nem csináltam semmit – akkor már. Úgy látszik, az ékezetes domaint egy csomó böngésző és felhasználó nem érti, nem kezeli. Persze át volt irányítva az ékezet nélküli is, de talán azt nem mérte rendesen a Google… nem tudom, de a történet tanulságos volt. Ami nem megy, azt ne erőltessük 🙂

 

Oszd meg Te is:

Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin

Szerző:

Ezek is érdekesek lehetnek számodra: 

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Javasolt eszközök:

Banner250x250.png
Elementor Pro
Generatepress Logo White Asset
GeneratePress
Divi 4.0
Divihello
Prémium támogatás és ajándék Divi licence
Adatvedelem.png
ADATVÉDELEM minta
Aszf.png
Webshop ÁSZF minta

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..