Blog átköltöztetése

Ha már van egy blogod valahol, tele bejegyzésekkel és rengeteg hozzászólással, valószínűleg nem fűlik hozzá a fogad, hogy otthagyd és nekiállj blogolni egy másik helyen.

A jó hír az, hogy van megoldás, ha nem is mindenkinek. A “Nagy Testvér” itt is előnyben részesíti felhasználóit.

Ha annak idején hallgattál arra a megérzésedre, vagy mások tanácsára, hogy az ingyenes blogszolgáltatók közül a Bloggert, azaz a Google blogszolgáltatását válaszd, és most szeretnéd egy saját tárhelyen, WordPressben folytatni, akkor nagyon jó hírem van számodra: gyakorlatilag egy kattintással importálhatod a blogspot.com végződésű blogodat a WordPressbe.

Ehhez a következőt kell tenned:

A Vezérlőpult menüsorának alján, az Eszközök alatti Import gombra kattintva egy listát találsz azokról a dolgokról, amelyeket importálhatsz a WordPressbe – ezek közül az első a Blogger blog. Erre rákattintva a következő képernyőt kapod:

MEGJEGYZÉS: ha itt vagy bármelyik másik bejegyzésben a képek nem pontosan olyanok, mint amilyeneket most látsz a WordPress Vezérlőpultodon, az azért van, mert a rendszert folyamatosan fejlesztik, és nemcsak “belsőleg”, de “külsőleg” is változik. A lényeg azért ugyanaz, a funkciók ugyanúgy működnek. Vagy legalábbis kábé 🙂

 

Import 1

 

(A piros hibaüzenettel most ne foglalkozz, arról a következő bejegyzésben lesz szó.)

Most az “Engedélyezés” gombra kattintva meg kell engedned a WordPressnek, hogy hozzáférjen a Google-fiókodhoz. A legegyszerűbb, ha már előtte bejelentkezel a Google-fiókodba (a “Maradjon bejelentkezve” opciót is bepipálva). Ekkor a következő képernyő fogad:

 

Import 2

 

Kattints a “Hozzáférés biztosítása” gombra, ezzel a WordPress blogodat összekötötted a Bloggerrel. Egy-két másodperc múlva visszakerülsz a WordPress Vezérlőpultjára, és a következő látvány fogad (legalábbis engem, mert ezek az én régi blogjaim :-)):

 

Import 3

 

Ezek után már csak a megfelelő blog melletti “Import” gombra kell kattintanod, és a bejegyzések, a hozzászólások és a felhasználók mind átkerülnek a WordPressbe. A fenti képen még az is látszik, hogy ha esetleg később még írsz a régi blogodba, és azt is át akarod importálni, akkor azt nyugodtan megteheted, mert ami már itt van, azt nem fogja újra áthozni, tehát kizárt a duplikáció.

Kicsit macerásabb a helyzet, ha nem a Bloggert használtad a blogod létrehozására. Ilyenkor a legegyszerűbb, ha a blogod utolsó bejegyzése arról szól, hogy átköltöztél a saját tárhelyedre, a saját WordPress-edbe… és odateszed a linket, amely az új blogodhoz vezet. Hidd el, a látogatóid hamar át fognak szokni 🙂

 

Oszd meg Te is:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ezek is érdekesek lehetnek számodra: 

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Javasolt eszközök:

Banner250x250.png
Elementor Pro
Generatepress Logo White Asset
GeneratePress
Divi 4.0
Divihello
Prémium támogatás és ajándék Divi licence
Adatvedelem.png
ADATVÉDELEM minta
Aszf.png
Webshop ÁSZF minta

“Blog átköltöztetése” bejegyzéshez 37 hozzászólás

 1. Na nekem nem volt ilyen szerencsém. Nekem a blog.hu-n volt a blogom előtte és reszelni kellett rendesen, mert a bejegyzések szövegeit ki tudtam ugyan exportálni, de a cimkéket, képeket kézzel kellett átmozgatni, átírni a képek útvonalát, bekategorizálni 60 bejegyzést… Jó móka volt. De megérte! 🙂

 2. Igen, sajnos a blog.hu nem támogatott formátum… Valaki igazán írhatna egy ilyet a magyar változathoz, biztosan lenne rá igény. Na, ki tud php-ben programozni? 🙂

 3. A teljesen pontos válasz úgy hangzik, hogy nagyjából 🙂 A sortörések illetve bekezdések, valamint a sorkizárás terén lehet némi eltérés, tehát egy kis kozmetikázással ezek javíthatóak.

 4. Szia Móni!
  És ha importáltam a blogspotról a bejegyzéseimet, akkor mit csináljak a blogspottal? Szeretném megtartani, mert sokan ismerik, meg a szívemhez nőtt :-). De: az új oldalam sehol sincs a keresőkben 🙁 – lehet, hogy a google esetleg bünteti a tartalomduplikálás miatt?
  Ezentúl természetesen már csak az új oldalra írok, a blogspotra tettem egy bejegyzést, átirányítom a látogatókat a hordoznijo.hu-ra.
  Lehet, hogy törölni kell a blogspotot? Ha igen, akkor mi lesz a importált bejegyzésekkel? Alattuk egy csomó blogspotos hivatkozást látok, meg az onnan hozott képek html-kódjában is blogspotos hivatkozás van. Ezek elvesznének?

  Anikó

 5. A Google-t nem ismerem annyira, hogy ebben pontos választ merjek adni – hallottam róla én is, hogy a duplikált tartalmat nem szereti, de nem tudom, vonatkozik-e ez arra, ha a két oldal szerzője ugyanaz. A Blogspot éppen a Google terméke, úgyhogy nem hiszem, hogy ezért büntetne – hiszen nem importálhatsz idegen blogot, csak a sajátodat, és az új helyen ott vannak a hivatkozások a régire. A Google bal kezének tudnia kell, mit csinál a jobb. De mondom, ebben nem vagyok szakértő.

  Az új blogodon, a bejegyzések alján látható hivatkozások, ha jobban megnézed, éppen ezt csinálják: blogger_author: hivatkozás a Bloggeres profilodra; blogger_blog: hivatkozás az egész Blogspotos blogodra; blogger_permalink: hivatkozás a cikk eredeti helyére.

  Ha kitörlöd a Blogspotos blogodat, akkor ezek nyilván már nem lesznek élő linkek, de nem is fontosak. A képek viszont valóban a Bloggeres tárhelyen maradtak, hiszen annak idején oda töltötted fel őket. Tehát vagy meghagyod mégis a Blogspotos blogot, vagy feltöltöd a képeket a WordPress-es tárhelyedre és átírod a linkeket.

 6. Én mikor költöztem, a biztonság kedvéért a régi blogon minden hozzászólást kitöröltem, csak a költözésről szólót hagytam meg. Felesleges is sztem meghagyni a régin őket, mert ha ott is ott van egy-egy régi bejegyzés, nem szoknak át az olvasók/látogatók az újra.

  A google elég gyorsan beindexeli az új blogot, főleg, ha pl twitteren megosztasz pár linket róla – ne adj isten egy sitemap-et elküldesz a google-nek.

  Még a régi blogra ha van rá lehetőség érdemes a 404-es lapba is beleírni a költözés tényét meg az új címet, hogyha a google-ből olyan lapra tévednek, amit te már a költözés miatt töröltél a régiből ugye, de a google adatbázisából még nem purgálódott ki, akkor tudja a látogató, hogy a tartalom létezik még, csak új helyen.

 7. Köszönöm mindkettőtöknek!
  Átmenetileg annyit csináltam, hogy a fontos bejegyzéseket meghagytam a régi blogban is, a kevésbé fontosakat pedig felfüggesztettem, legalább ennyivel kevesebb a duplikált tartalom. De az vígasztalónak tűnik, hogy végülis a google tudja, hogy mindkettőnek én vagyok a szerzője.
  Persze azt is logikusnak érzem, ha az sem tetszik neki, ha akár ugyanaz a szerző csinál x oldalt ugyanazzal a tartalommal. Végülis az sem egészen OK. Persze a lopás (ha más elveszi az én tartalmamat és úgy duplikálja), az még rosszabb.

 8. Szia Móni! Ki szerettem volna próbálni localhoston a blog importálását, de nem működött. Mi az oka? Ezt nem tudom localhoston tesztelni? Kíváncsi lettem volna rá.

  Köszi előre a segítséget!

  Üdv: Noé

  • Szia! Sajnos erre nem tudom a választ, mert egyrészt nem tudom, pontosan mit csináltál és nem látom belülről az egészet, másrészt pedig localhost ügyben nem vagyok otthon, még sose használtam rajta WP-t, úgyhogy ebben sajnos nem tudok segíteni.

 9. Azért köszi! 🙂
  Hátha érdekel, ezért leírom: miután engedélyeztem, hogy a localhost hozzáférjen a google fiókomhoz, ezt a hibaüzenetet kaptam:

  Unable to find the socket transport “ssl” – did you forget to enable it when you configured PHP? (0)

  Neked biztos többet mond, mint nekem. 🙂

  Szép napot! Noé

  • Az ssl socket a biztonságos kommunikációhoz szükséges. A tárhelyszolgáltatók ezt a szerveren engedélyezik, általában külön díjért. Itt Te vagy a szerver, tehát Neked kell engedélyezned, ha erre van lehetőséged. “Élő” webes esetben a Google ilyenkor azt írja ki, hogy “Ez a webhely nem szerepel a bztonságos webhelyek listáján. Biztosan engedélyezed a hozzáférést?” – és persze engedélyezed, hiszen a sajátod.

  • Igen, az elején nekem is volt három bloggeres blogom, de egy idő után “kinőttem” őket, ezért tértem át a WordPressre. A többi pedig ma már történelem 🙂

 10. Szia Móni!

  Importáltam a bloggeres blogomat wordpressre, a bejegyzések rendben vannak, de a hozzászólások valamiért tök üresen jöttek át.
  Nem tudok rájönni, hol van a hiba? TE találkoztál már ilyen problémával?

  • Bejelölted a “Download and import file attachments” lehetőséget importáláskor? Azazhogy minden csatolást is töltsön le és importálja?
   Ha nem, akkor importáld újra így.
   Ha igen, akkor sajnos nincs több ötletem…

   • Próbáld meg még egyszer. Az a baj, hogy már én is régen csináltam ilyet, és nem emlékszem, hogy volt pontosan, de az biztos, hogy nekem átjöttek a hozzászólások.

 11. Szia Móni!

  A hozzászólásokkal kapcsolatos problémám nem oldódott meg november óta. Megpróbáltam többször is újra importálni de semmi változás. Ezt a “Download and import file attachments” lehetőséget importáláskor, amit írsz nem találom sehol amikor importálok. Nagyon zavaró, hogy 180 hozzászólás elveszett. Van valami további tipped?

   • Nem, még nem frissítettem a legújabb verzióra. Nem vagyok benne biztos, hogy minden bővítmény jól fog működni a legújabb verzión.
    Amikor importáltam a blogot az akkori legfrissebb verziót használtam. Gondolod, hogy ha most frissítek, és újra megpróbálom az importálást sikerülhet a megjegyzéseket is áthozni?

   • Nem tudom, hogy ez-e a gond, vaktában tapogatózom, mert ilyennel még nem találkoztam.

    Viszont muszáj frissíteni, mert mindig kijavítanak egy csomó kis hibát meg biztonsági rést. Hidd el, a normális bővítmények ilyenkor szintén frissülnek, ha kell. És ha esetleg egy-egy nem is működik jól, egy-két napon belül a közösség szól a fejlesztőnek, és javítják a hibát. Számtalanszor bebizonyosodott már. Ez a nyílt forráskódú, sokak által használt rendszerek előnye az egyedi fejlesztésekkel szemben.

    Egyszóval tuti válaszom nincs, de bármilyen hibánál én először mindig mindent frissítek, utána ha még mindig fennáll a hiba, akkor kikapcsolok minden bővítményt és átállítom a sablont az alapértelmezettre, és úgy próbálkozom. Ha úgy sem jó, akkor nincs mit tenni. Ha úgy jó, akkor valamelyik kiegészítő akasztotta ki a rendszert, tehát egyenként visszakapcsolni mindent és figyelni, hol jön elő a hiba.

    Ez az általános hibakeresési metódus.

   • Szia Móni!
    Megcsináltam mindent amit mondtál, és a hozzászólások így sem látszanak. Gondoltam kitörlöm őket, és újra importálom, de a hozzászólások felét nem is engedi törölni, mondván nincs hozzá jogosultságom.

   • Lehet, hogy a tárhelyeddel van összefüggésben? A “nincs hozzá jogosultság” összefügghet ezzel. Ezen a héten két olyan tapasztalatom is volt, amikor a tárhely beállításai okoztak fura hibákat.

    Az egyiknél azért, mert a WP frissítésekor 644-es joggal kerülnek fel a fájlok, a működéshez (a kívülről íráshoz, hozzáféréshez, tehát a jogosultsághoz) viszont ezen a tárhelyen 755 kellett. A tárhelyszolgáltató honlapján ott volt, hogy melyik CMS-nél mit kell tenni, hogy megjavuljon a helyzet.

    A másiknál az volt a gond, hogy a .htaccessben egy csomó biztonsági korlát volt, ami persze védte a rendszert, de az újonnan vásárolt prémium sablon nem tudott így működni.

    Tudom, hogy Nálad nem erről van szó, de a helyedben én beszélnék a tárhelyszolgáltatómmal, hátha van valami ötlete…

 12. Szia,
  sajnos nem akar sehogy sem az importálás működni, pedig blogspot-om van. Azt írja ki, hogy “A kért oldal nem jeleníthető meg. Egy másik webhely is megpróbált hozzáférni Google Fiók fiókjához, de érvénytelen kérést küldött. Lépjen kapcsolatba a webhellyel, amelyet használni próbált a hibaüzenet érkezésekor. A hibaüzenet részletei:

  A(z) „http://mindenlehetseges.hu” webhely regisztrálása nem sikerült.”

  Mi lehetne a teendőm…?
  Válaszodat megköszönöm

  • Talán az a baj, hogy nem írtad be a www-t, márpedig az oldalad címében benne van. Ma már nem lenne szabad ennek problémát jelentenie, de vannak oldalak, amelyeknél még mindig nem ugyanaz www-vel és anélkül, van, amelyik csak így vagy csak úgy jelenik meg.

   Egyébként pedig ez nem WordPress hiba, hanem a Google-nak nem tetszik valamiért, tehát én is csak tippelek. A Google az, aki “regisztrálni” akarja a “http://mindenlehetseges.hu” webhelyet. Próbálj meg írni nekik, ha www-vel sem sikerül.

 13. Szia Moni!

  Nagy örömömre legújabban az NLcafé a blogjait WP alatt nyomatja, láttad?:-) Ennek én azért örültem meg, mert egy 5 évvel ezelőtti családi blogom még félig ott “lóg” náluk, nagy részét már egyesével átírtam az új zárt családi blogspotos blogba (azt annak idején még nem lehetett zárttá tenni) és jó volna végre felszámolni a régit. No, a kérdésem röviden: az ezen cikkben bemutatott export-importot fordítva, azaz WP-ből blogspotba vajon meg lehet csinálni? Mert de jó is volna!:-) Több napnyi munkát spórolnék meg vele… Előre is köszönöm!

  • Ilyesmiről nem tudok, de ezt a blogspot oldalán kellene megnézni, megkérdezni. Mindig az “importőrnek” kell fejlesztenie az eszközét, hiszen a saját szabványát ő ismeri.

 14. Kedves Móni!
  Érdeklődöm, hogy Drupalból Wp-be is működik-e ez a dolog? Egy masszív, többszáz bejegyzésű, képekkel illusztrált szakmai blogot szeretnék wp alá hozni, miután a drupal-segítőm idő hiányában kiszált mellőlem. Több wp blogom is van, amelyekkel nagyon elégedett vagyok. A drupal viszont túlságosan bonyolult számomra.

 15. Kedves Móni!

  Az Origo által működtetett reblog-ról is lehet exportálni wp-be?
  Jelenleg a blogger nél van a blogom,de a nagyobb látogatottság elérése miatt szeretném átvinni a reblogra,kesobb pedig wp-re.

  • Kedves Georgina!

   Sajnos nem tudom, milyen szabványt használ az Origo, ezt tőlük kellene megkérdezni. A WordPress a Bloggeren kívül most az OPML, a Movable Type, a Type Pad és a Tumblr rendszeréből tud importálni, valamint elvileg bármilyen RSS feedből is.

   Viszont attól nem lesz látogatottabb a blogod, hogy az egyik szolgáltatótól átviszed a másikhoz… A látogatottságot a tartalmad növeli. Ha az értékes, akkor azok, akiknek értékes, meg fogják találni, és teljesen mindegy, hogy az Origónál, az Indexen, a Nők Lapja Cafén, a Bloggeren vagy saját tárhelyen, WordPress alatt írod.

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..