A “tovább olvasom…” gomb beszúrása

Igazán nagyon szeretem a WordPresst, de a szövegszerkesztőjével nem vagyok kibékülve. Sokat vívok vele, hogy a bejegyzések pontosan úgy nézzenek ki, ahogyan én szeretném. Van azonban egy olyan funkciója, ami a szívemhez nőtt: ez a “tovább olvasom…” avagy a “more” gomb beszúrása.

Tudom, ez nagyon alapszintű ismeret, a kezdők közül mégis sokan rácsodálkoznak, amikor elmondom, hogy is működik. Ugyanis nem egyértelmű, hogy itt lehet ilyet, és az sem, hogy hogyan.

Arról beszélek, hogy nem túl csinos, ha a főoldalon a bejegyzések teljes szövege látszik, hiszen ha nem kétsoros bejegyzéseket írunk, az olvasóinknak a világ végére el kell görgetniük már a hárommal ezelőtti bejegyzésünk eléréséhez is. Sokkal szebb és áttekinthetőbb lesz a blogunk, ha a főoldalon csak a cikk elejét, a kivonatát lehet látni, és a többi részének elolvasásához kattintani kell egyet. (Marketing szempontból ez nem mindig szerencsés, hiszen minden kattintási kényszer ront a konverzión, de ha jól megfogalmazzuk a kivonatot, akit érdekel, az úgyis tovább fogja olvasni, még ha kattintania is kell érte.)

Fontos tudni, hogy nem a szerkesztő alatti Kivonat ablakba írtakról beszélek – az az RSS-be szánt kivonat (a Beállítások -> Olvasás menüpontban lehet beállítani, hogy az RSS-olvasók a bejegyzések teljes szövegét, vagy csak a kivonatát kapják-e meg).

A “more” gombhoz úgy juthatunk, hogy elkezdjük írni a cikket, és amikor megvan az eleje, a lényeg, akkor nyomunk egy Entert (új bekezdés), majd a szerkesztő feletti ikonok közül a balról a 12.-et (a link beszúrása / eltávolítása mellettit) választva megjelenik egy halvány vonal és a jobb végén egy “more” felirat a bejegyzésünkben. Ezután folytathatjuk a cikk írását; a vonal feletti rész meg fog jelenni a főoldalon is, az alatta levő viszont csak akkor, ha az olvasó a “tovább olvasom…” gombra kattint.

more gomb

Oszd meg Te is:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ezek is érdekesek lehetnek számodra: 

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Javasolt eszközök:

Banner250x250.png
Elementor Pro
Generatepress Logo White Asset
GeneratePress
Divi 4.0
Divihello
Prémium támogatás és ajándék Divi licence
Adatvedelem.png
ADATVÉDELEM minta
Aszf.png
Webshop ÁSZF minta

“A “tovább olvasom…” gomb beszúrása” bejegyzéshez 81 hozzászólás

 1. Hali Moni!

  Ez igen hasznos.Tudtam, hogy a more gomb kell, de még nem jutottam odáig, hogy használjam is.
  Annak idején a blog.hu használatakor ismerkedtem meg vele.

  Ennek sokan fognak örülni,az biztos.

  Válasz
 2. Igen ez szuper, én is használom a blogban ezt a lehetőséget.
  De azt hittem arról írsz, hogy a “tovább” vagy bármilyen más szöveg helyett, amit beszúr a kivonat végére, hogyan lesz gomb.
  Vagy ezt sablontól függ? Neked ebben a sablonban eredetileg már tovább gomb van? Nekem csak sima szöveg.

  Válasz
 3. Igen, Éva, ez sablonfüggő. Az enyém is szöveg tulajdonképpen, csak van egy háttérszíne. Az index.php-ban keresd meg, div class=”readmorecontent” vagy hasonló módon hivatkozik a beállításokra, és a style.css-ben adja meg, hogy mit ért ez alatt.

  Válasz
 4. Sziasztok
  és szerintem érdemes is átírni a “Tovább” szöveget, nálam “A cikk folytatása” van.

  Moni, két kérdésem is van:
  – hogy lehet ezt a gombot kitenni a jobb oldalra mint a tied?
  – illetve látom, hogy van egy pluginod, ami itt alul megjelenik, hogy kérhetnek értesítést az új hozzászólásnál. Ezt hogy írtad át magyarra? telepítettem, de amikor megtaláltam a kódban az angol szöveget és átírtam magyarra, akkor sem változott semmi 🙁 köszi

  Kata

  Válasz
  • Kedves Kata!
   Elsőbálos wordpress használó vagyok. A cikk törésénél lévő “more” szöveget és egyéb angol szolgálati közlemény szövegeket (comments, posted in, archive for the … category stb.) hol kell lecserélni magyarra?
   Köszömöm

   Válasz
 5. Kata, a Subscribe To Comments nevű plugint használom. Telepítése és bekapcsolása után a Vezérlőpulton a Beállítások menüben keletkezik egy saját menüpontja alul, és ott lehet átírni az összes üzenetét magyarra.

  A Tovább gombom stílusának definíciói így néznek ki a style.css-ben:

  .readmorecontent {
  text-align: right;
  }

  a.readmore {
  padding: 4px 15px;
  background: #402b07;
  color: #fff;
  text-decoration: none;
  text-shadow: 0 1px 0 #000;
  }

  a.readmore:hover {
  background-color: #2b1d02;
  }

  A jobbra igazítást egyszerűen a text-align: right; utasítás csinálja.

  Válasz
 6. Kata, léci csinálj nekem egy képernyőmentést a Vezérlőpultodról! Még mindig azon értetlenkedem, amit a múltkor mondtál, hogy az Alapozó Tananyag videóján másképp van a menüsor, mint a Te Vezérlőpultodon, és kíváncsi vagyok, miért. Köszi!

  Válasz
 7. Gabi: ja jó, persze, szívesen. Az oldal tetején lévő menüben láthatod a lehetőségeket a Segítség! és a Megtanulhatom? menüpontokban. Válaszd ki, melyikre van szükséged, és jelezd!

  Válasz
 8. Szia Móni!
  Nekem ennek a használatára, ha a tovább gombra kattint, a következő üzenet jön egy óriási fehér képernyőn:
  Bad Request

  Your browser sent a request that this server could not understand.

  Mi lehet ennek az oka?

  Köszi: Bea

  Válasz
 9. Hi

  A következő a problémám ez a more gomb működik wordpress bejegyzéseknél de wordpress oldalaknál(pages) nem. Miért? és hol tudom beállítani hogy működjön, mit kell átírnom phpben vagy valamit ki kell kommentezni. köszi a segítséget

  Válasz
  • Ja, várj, már túl álmos voltam, mikor ezt írtam… A logikába nem fér bele a dolog, hiszen az oldal akkor látható, amikor a menüben a nevére kattintunk. A bejegyzések egymás alatt jelennek meg a blogoldalon, de az oldalak mind külön, ezért nincs értelme a Tovább gombnak az oldal esetében. A szerkesztő tudja, csak nincs gyakorlati jelentősége, hiszen nincs olyan eset, amikor az oldalak egymás alatt listázva jelennek meg.

   Válasz
 10. Helló!
  Lenne egy olyan problémám,hogy az oldalamon túl sok komment van már és ez a more gomb se segít már…
  A page-navi pluginhoz hasonlót szeretnék alkalmazni,de az valamiért nem működik…mindig azt írja,hogy 1 oldal a 0-ból..???!
  Szóval mondjuk 20 kommentenként szeretnék egyet lapozni…
  Remélem tudsz segíteni
  Köszönöm előre is

  Válasz
  • Szia!
   A More gomb nem a kommenteket osztja szét oldalakra, hanem magát a bejegyzést vágja ketté. A kommmenteknél a lapozást a sablon csinálja. Például az enyémben van egy previous_comments_link és egy next_comments_link függvény, és alapesetben 50 kommentenként lapoz. Talán van rá plugin is, fejből nem tudok, de érdemes rákeresni a Bővítmény -> Új hozzáadása menüpontban.

   Válasz
  • Szia!

   Az index.php írja le a főoldal megjelenését. Tehát ha a főoldalon látható Read more-t akarod lecserélni, akkor az index.php-ba kell belenyúlnod.

   Vezérlőpult -> Megjelenés -> Szerkesztő, jobb oldali listából kiválasztod az index.php-t (“Fő mintasablon”), kikeresed a Read more-t és átírod.

   A page.php-ban is lehet, a statikus oldalak számára.

   Válasz
   • Kedves Moni,
    Az index.php-ban átírtam a “tovább olvasom” szövegre az angolt. De sajna, most sem ez, sem az eredeti angol szöveges törés nem működik, nem osztja meg a bejegyzést. Mi a teendő?
    Köszönöm.

    Pages: ‘, ‘after’ => ”, ‘next_or_number’ => ‘number’)); ?>

   • Bocs, de ezt így látatlanban nem tudom megmondani. Több fájlban lehet ez a szövegrészlet, ez sablontól függő, azt pedig, hogy miért nem működik, ennek alapján nem tudom, miért van. Az orvos sem diagnosztizál e-mailben 🙂 Egyébként lehet, hogy egészen banális oka van, pl a ‘ jelet is kitörölted véletlenül, amikor átírtad a Read more-t.

   • Kedves Moni,

    A magyar-angol szövegrész cserét megoldottam részben, köszönöm a válaszod. Azért részben, mert az ékezetes betűkkel nem boldogulok. Kreatívnak kell lennem a szócseréknél. Lehet erre megoldás? Egyébként Artisteer 2 a stílus és WordPress 3.1.2 a motor. Köszönöm

   • Az Artisteerrel nagyon rugalmasan lehet sablont kialakítani, viszont ugyanez a rugalmasság végül egy kegyetlenül bonyolult felépítésű sablont eredményez, amelyben sokszor nehéz megtalálni a lefordítandó részeket.

    Másrészt azonban nem mindegy, hogy hol, hogyan fordítasz. Ha a Vezérlőpulton, akkor elvileg nem lehetne gond, de mégis előfordul.

    Javaslom, hogy a sablon fájljait töltsd le FTP-vel (vagy nem is kell, hiszen eleve megvannak a gépeden), és PSPad Editorral szerkeszd. Mindegyikbe lépj be, és a Formátumban állítsd be az UTF-8 karakterkódolást (még akkor is kattints rá, ha már ez van kiválasztva), és mentsd el, még ha nem is változtattál bennük semmit.

    Nem tudom, miért, de ez segít. Ezután töltsd fel a sablont FTP-vel, és jó lesz.

 11. Kerdesem lenne nekem is a tovabb gombbal kapcsolatban:
  nem a wordpress.com ot hasznalom, hanem kulso szolgaltatot s magam raktam fel a wordpresst. No amikor a tovabb gombot beillesztem, akkor kattintaskor nem az teljes bejegyzesem jelenik meg, hanem a tarhely szolgaltatom fo oldala, es igencsak kellemetlen dolog. A more gomb hivatkozasaval lehet gond, de nem tudom hogyan kellene atirnom, hogy a bejegyzesre vigyen tovabb.
  koszonettel

  Válasz
  • Szia!

   Az index.php-ban a következő (vagy ehhez hasonló) sor linkeli össze a Tovább gombot a bejegyzéssel:

   (kacsacsőr) a (kacsacsőr) class=”readmore” href=”(kacsacsőr) ?php the_permalink() ? (kacsacsőr)” rel=”bookmark” title=”(kacsacsőr) ?php the_title_attribute(); ? (kacsacsőr) ” (kacsacsőr) Tovább » (kacsacsőr) /a (kacsacsőr)

   (Bocsi a (kacsacsőr)-ökért, a < és a > karaktereket ki kellett cserélnem erre a szövegre, hogy meg is jelenjen a válaszomban a kód.)

   Tehát a lényeg, hogy a Közvetlen linkek beállításán múlik a dolog, mert a kattintás a parancsra működik. Azaz javaslom, hogy nézd meg a Közvetlen linkek beállítását (a Vezérlőpulton a Beállítások alatt), mert ha ez rossz, lehet, hogy a “404-es nincs ilyen oldal hiba” helyett jelenik meg a tárhelyszolgáltatód hibaoldala.

   Válasz
 12. Kedves Móni!
  Olvasom a cikkeket és gratulálni szeretnék az oldalhoz! 🙂 Nagyon jó és hasznos oldalt készítettél.
  Most fogom elkezdeni a második honlapomat, ezúttal ezt már magam csinálom. 🙂

  Válasz
 13. Szia Moni!
  Készítek most egy honlapot newwpthemes sablonból (zenit)és két problémám van.Ha tudsz kérlek segíts.
  1; red more gombot hiába beteszem a bejegyzésbe,mégsem jelenik meg,
  2; Ha rákattintok egy kategoriára elöször egy kivonatot,összefoglalot hoz be.Rá kell kattinteni a kategoria cimére hogy bejöjjön a teljes cikk.Meg lehet azt csinálni, hogy rögtön a teljes cikket adja be?

  Elöre is nagyon köszi:Istvan

  Válasz
  • Szia!

   Általánosan az erre a válasz, hogy a kód úgy van megírva (az index.php és az archives.php), hogy ha az expert funkciót használja, akkor használja a Read more-gombot, ha rögtön a content van kiíratva, akkor nem.

   Az 1.-re ennél pontosabban csak belülről tudnék válaszolni, így nem látom, ez a sablon hogyan dolgozik.

   A 2.-re: hol van kategória kirakva? Én nem találok egyet sem.

   Amúgy az normális, hogy kategóriára kattintva a kivonatot találod (pontosabban azt, ami a Read more-gombig van). Hiszen egy kategória alá több cikk tartozik, épp az a kategória lényege, hogy minden oda tartozó cikkből látsz egy kicsit, és arra kattintasz, amit teljesen el akarsz olvasni. Hogy érted azt, hogy “rögtön a teljes cikket adja be”? Melyik cikket? Merthogy a kategória alá több cikk tartozik.

   Viszont van egy nagy hiba a főoldalon: a kép egy link, ami hibásan van lezárva, ezért a szöveg nagy része is link, ami a képre mutat (alá vannak húzva a szavak). Ezt javítani kellene.

   Válasz
 14. Szia!

  Nem a hitelesjelzalog.hu honlapról van most szó csak úgy általában.
  A teljes cikket úgy értem ,hogy egy kategória alá egy cikk/tartalom.Kvázi így menüpont ként,oldalként funkcionálna.

  Azért kellene igy mert ezeknek a Newwp sablonoknak a fejlécében két részen jelennek meg a menüpontok.Felül(nem elég láthatóan) az oldalak,kicsit lejjebb a logó alatt a kategóriák.Felülre csak olyat tennék ami a céggel kapcsolatos pl:kapcsolat,rólunk,stb.
  Az alsó jól látható részre a tartalmat,és az egyszerű felhasználónak nem mutat túl jól hogy kattint és bejön egy kivonat,és újra kattintani kell.

  Köszi az észrevételt majd javítom a hibát csak eddig annyira nem zavart ,de tényleg nem szép.
  Szia:Istvan

  Válasz
 15. Nekem ezt a szöveget szúrja be: Read the rest of this entry »
  És ezt szeretném átírni magyarra, de nem találom, hogy hol lehet. Tudna segíteni nekem valaki?

  Válasz
  • Örülök 🙂

   Azért beírom mások okulására: az index.php fájlban van ez, ami a blogbejegyzéseket sorolja fel egymás alá, ebben kell átírni. Plusz az archives.php fájlban (ez generálja az összes archívum-jellegű oldalt, tehát a kategóriák, címkék és dátum szerinti felsorolást is), valamint a searchresults.php vagy search.php fájlban (amely a keresési eredményeket sorolja fel). Legalábbis a legtöbb sablonban így hívják ezeket a fájlokat.

   Mindezt a Megjelenés -> Szerkesztő menüpontban lehet megtenni, ha a sablonnak nincs saját nyelvi fájlja és muszáj a kódba beleírni.

   Válasz
 16. Kedves Moni!

  Egy kiegészítés:
  1. Bejegyzés szerkesztése
  2. Vizuális –> HTML
  3. “more” szöveg csere “more Tovább”
  4. Ekkor már “Tovább” jelenik meg és
  nem az alapértelmezett linkszöveg.

  Kérdésem:
  Hogyan lehet átírni az alapértelmezettet, hogy
  mindenütt ugyanazt használja?
  A .po fájlban átírtam (elvileg ez a szótár,
  ebből dolgozik a sablon magyarítása), de nem működik.

  Köszönöm.

  Válasz
  • Szia!

   Sajnos sok sablon nem használja helyesen a saját .po fájlját, sőt, a legtöbb ingyeneshez nincs is ilyen. Ilyenkor a megoldás az, hogy a Megjelenés -> Szerkesztő menüpontban kikeresed a megfelelő fájlt és átírod a ‘Read more’ kifejezést ‘Tovább olvasom’-ra.

   Válasz
 17. Szia Moni,

  Ftp-vel, Notepad++ progival szerkesztéssel intézném az angol szövegek magyarra cserélését a file-okban. Írtad a karakterkódolás gombra klikkelést. Ez a progi kettő UTF-8-at enged, egy simát és egy BOM nélkülit. Melyiket kell választani?
  Köszi Dzsozi

  Válasz
  • “Átalakítás UTF-8 kódolásra Bom nélkül” lehetőséget válaszd.
   (Egyébként viccesnek tartom, hogy a win7-ben “elrontották” a jegyzettömböt ilyen szempontból és még csak törekvést sem mutatnak, hogy biztonsági frissítések közt javítsák…)

   Válasz
 18. Szia Móni!

  Én mindent úgy csináltam, ahogy leírtad, többször is, és a szövegem egyben maradt. Pedig megnéztem a html kódban is ott van.
  Mégis valamit rosszul csinálhattam?

  Köszi

  Válasz
  • Szia!

   Nem igazán látom a problémát… A “tovább olvasom” gomb csak a bejegyzésekre vonatkozik, legalábbis a legtöbb sablonban ez így van. Nálad hol van a probléma pontosan?

   Válasz
  • A megadott linket nem tudom megnézni, mert vázlatban van, de ez nem is érdekes, mert most már értem, hogy mit nem értesz 🙂

   Amikor magát a bejegyzést nézed meg, az persze, hogy egy oldalon van. A tovább gomb arra vonatkozik, hogy amikor a bejegyzések oldalán kilistázza az adott kateória bejegyzéseit, akkor ott csak az eleje jelenik meg, a tovább gombig, és amikor rákattintasz erre vagy a bejegyzés címére, akkor már magát a bejegyzést látod, és az természetesen egy oldalon lesz.

   Ha viszont túl hosszú a bejegyzésed, és ezért szeretnéd, hogy a több oldalra legyen törve, akkor ahhoz vagy egy bővítményt kell használnod (a http://wordpress.org/extend/plugins oldalon kereshetsz), vagy egy linket kell beszúrnod a bejegyzésbe, amely a következő részre visz.

   Válasz
 19. Kedves Moni! Először is köszönet a rengeteg hasznos infoért, amit a weblapodon, és hírleveleidben tudtam összecsipegetni. Jelzem, full kezdő vagyok a témában… Van ez bizonyos elválasztás, aminek következtében marad fent a kivonatom. Ha facebook-on megosztom valamelyik posztomat, hogy tudnám elérni azt, hogy ne csak a linket + honlapcímet és bélyegképet hozza, hanem a kivonatot is? A másik rendkívül idegesítő gondom, hogy az aktuális oldalon fellelhető összes képet felajánlja bélyegképnek. Kiválasztom a nekem tetszőt, mire annak, aki megosztja, random hoz egy képet… ezek között hirdetések is vannak. De azt facebookon a bejegyzés mellett nem szeretném megjeleníteni :).
  Remélem, érthetően sikerült vázolnom a két kardinális problémát, ami miatt hajhagymáim elhalóban vannak :).
  Előre is köszönöm, ha tudsz rá valami nagyon bölcs megoldást, amit egy kezdő is megérthet!

  Válasz
  • Szia!
   Szívesen, örülök, hogy hasznodra van az oldalam.
   Sajnos ezekben a kérdésekben nem tudok segíteni, mert ezeket nem a WordPress, hanem a Facebook csinálja, tehát náluk kellene reklamálni… (Ami meg kvázi lehetetlen…)

   Válasz
   • Neked is működik, csak nem úgy, ahogy szeretnéd… A hibajelenséget a Facebook használata közben látod, nem? A Te WordPress oldalad nem tudja befolyásolni, hogy ha őt megosztják, akkor mi történjen, mert a megosztás nem WP-algoritmus, hanem FB.

 20. Szia Móni! Köszönöm, rájöttem dolgokra! A kép rotálási módra nem, de már pár napja hajlandó azt kitenni, amit én szeretnék…
  Viszont a másik, hogy a lead-ből mit hoz, mit nem… Rá kellett jöjjek, hogy ha SEO-packot használok (hála annak, hogy itt rengeteg fontos dolgot megtudok), akkor a bejegyzés címének az ott megadott címet adja, a FB-on megosztásnál pedig a ott megadott rövid leírást hozza! 🙂

  (A Szerkesztő megjegyzése: ez a 2000. hozzászólás itt a blogon! 🙂 Köszönöm mindenkinek az értékes megjegyzéseket, kérdéseket, hogy életet visztek ebbe az oldalba! Nóra, nyertél egy virtuális ölelést! 🙂 )

  Válasz
  • No, ezt jó tudni, kösz, hogy megosztottad. Igazság szerint erre nem szoktam figyelni, mert eddig nem különösebben foglalkoztatott, hogy mi jelenik meg megosztásnál, csak SEO szempontból töltöttem ki, amit ki kell tölteni. De most már ezt is tudom 🙂 Ez tényleg hasznos infó, köszi.

   Válasz
   • Nagyon szívesen! Moni, néha úgy érzem magam, mint Alice Csodaországban! 🙂 Bocs, megint új probléma, és tematikailag nem is jó helyen teszem fel 🙂 Elment “vadászni” az előnézet gombom a admin felületen. Konkrétan megvan, de funkcionálisan pár napja nem él!
    Ha használnám, akkor ugyanúgy, mintha nem létező tartalomra keresnék rá, kiírja, hogy nem találja. Nem értem… Sejtem, hogy ezt az FTP-vel kéne piszkálgatnom (wp-adminban, vagy contentben?). Pedig ott semmibe sem nyúltam bele! Mi lehet a gond? Ne haragudj, annyira szégyellem már, hogy szórakoztatlak itt. De legalább hoztam hasznosat is, meg 2000. bejegyzést is. :p Nagyon köszönöm a virtuális ölelést, meg a sok segítséget is!
    P.S. Mindig bejelölöm, hogy kérek értesítést az új hozzászólásról, de sose kapok!

   • Inkább a Közvetlen linkek beállításával és a .htaccess fájllal lehet a gond. Próbáld ki a többi menüpontot is az oldaladon, más dolgokat megtalál? Ha nem, akkor a fenti. Ha igen, akkor frissítsd a WP-t, hátha valami elvacakolódott.

    U.i. Nem tudom, mi baja a bejegyzés-értesítőnek, elég régi, és lehet, hogy ezzel az új WP-vel már nem kompatibilis…

 21. Agyrém! :)A közvetlen linkeknél láttam, az a baja, hogy a “/%category%/%postname%/” saját szerkezet esetén át kell írni a .htaccess-t. Megtettem. Semmi nem változott.
  Bepöccentem, és ráfrissítettem a WP-re, nem történt semmi.
  Összes bővítményt egyesével, majd egyszerre is kikapcsoltam, visszakapcsoltam. Semmi nem változott.
  Az már csak a hab a tortán, hogy kb. két hete kaptam kulcsot az Akismethez, amit eddig nem fogadott el, pedig a levelükből másoltam ki… most meg mégis 🙂 Okkult tudomány ez!
  De akkor is nagyon csípném, ha láthatnám megjelentetés előtt a posztokat :D. Kérlek, ha eszedbe jut valami, írd meg! Nagyon köszönöm, szép napot: Nóra

  U.i.: Visszaszívom, iGoogle-ben láttam a mailek közt az értesítődet, csak gmailben nem. Lehet, hogy nekem van valami sajátos kisugárzásom, amivel elrontom a dolgokat? 😉

  Válasz
  • Küldj nekem egy adminisztrátori hozzáférést az info kukac wp-suli pont hu címre, mert innen kívülről ennél több ötletem nincs. Látnom kellene konkrétan, hogy mi van belül.

   Válasz
 22. Kedves Moni!
  Nagyon hasznosnak találom az oldalad. Én a könyvtárunk számára készítek blogot a WP-en. Egyszerűen regisztráltunk,és elkezdtük. Tetszene ez a Tovább gomb alkalmazása is. Kipróbáltam, megy, … de angolul. A fenti bejegyzéseitek alapján próbáltam korrigálni, de nekem a Megjelenésben nics Szerkesztés pont az oldalsó menüsorban. És nem látom az oldalsó sávban pl. a Bővítmények pontot sem (nincs egyszerűen). Ez miért van így?
  Mert az ingyenes WP regisztrációval kevesebb dolgot tudó felületet kapunk? Köszönöm a választ előre is! Szép napot (elállt a hó kavargása)! Bea

  Válasz
  • A wordpress.com alatt létrehozott weboldalak korlátozott funkcionalitásúak. Nem használhatsz saját bővítményeket és saját sablonokat, csak azokat, amelyek már fent vannak, és ezeken nem is módosíthatsz, hiszen akkor mindenki másnál, akik ugyanazt használják, szintén megjelennének ezek a módosítások. Ezért nincs Szerkesztés és Bővítmények menüpontod.

   A wordpress.com magyarra fordítása múlt karácsonykor elkezdődött, talán mostanra kész is van, de a sablonokra ez nem vonatkozik. Több tízezer sablon létezik, természetesen ezek nincsenek mind lefordítva magyarra. Ezárt látod a Tovább helyett a Read more feliratot.

   Hasonló ingyenes oldalt (gyakorlás céljára) nálunk, a pagony.net oldalon is létrehozhatsz. Ez is ugyanúgy korlátozott funkcionalitású, mint a wordpress.com -on, de legalább magyar 🙂 (Persze nem minden sablon, de a legtöbb az.) És ha ide fel akarsz tenni egy saját sablont vagy bővítményt, és elküldöd nekem, én megnézem, és ha biztonságos, felteszem. Plusz van hozzá magyar nyelvű támogatás is. (Tőlem 🙂 )

   Ezek az előnyei. A hátránya viszont az, hogy csak három hónapig használhatod, utána fizetned kell érte évi 3.500 Ft-ot, vagy átköltöztetheted egy saját tárhelyre. Nálunk a legkisebb tárhelycsomag, a “Hobby” 6.000 Ft egy évre, előretelepített magyar nyelvű WordPress motorral és magyar nyelvű támogatással. Ha a gyakorló oldaladon időközben (a három ingyenes hónap alatt) valami fontosat hoztál létre, azt ingyenesen átköltöztetjük az új, saját tárhelyedre.

   Nos, akkor itt van a reklámblokk vége 😀

   Válasz
 23. Kedves Móni!
  Köszönöm a válaszod! Úgy van tehát, ahogy gondoltam: az ingyenes verzió korlátozottabb lehetőségeket kínál. Akkor ezzel próbálunk élni.
  Jó munkát, és köszi még egyszer!
  Bea

  Válasz
 24. Szia Moni!

  Mindig meglepsz… ez nagyon jó volt. Ciki, hogy már én is összeraktam egy-egy honlapot, de ezt a funkciót nem ismertem. Bár hiszek az autodidakta módon megszerzett tudásban, úgy gondoltam, itt az ideje jobban átböngészni az oldala(i)d. 🙂

  Szép napot!

  Válasz
 25. szia Móni,

  mint egy “null kilométeres” WP-s abban kérném a segítséged, hogy megoldható az, hogy a “MORE” beszúrásra egy másik oldalra mutató linket tegyek rá?
  Nem akarom átírni “a cikk tovább olvasása” funkciót de időnként jó lenne betenni egy ilyen linket és szeretném ha megmaradna egységesnek az oldal képe.

  Köszönöm a segítséged

  Proci

  Válasz
  • Azt megteheted, hogy egy-egy cikkbe nem szúrod be a “Tovább olvasom” gombot, hanem beszúrsz egy normál linket, akár ugyanezzel a szöveggel, ami más oldalra mutat. A baj csak az, hogy ez esetben IS meg fog jelenni alatta egy “Tovább olvasom” gomb, és arra rákattintva az olvasó semmilyen új infóhoz nem fog jutni, csak ugyanezt a cikket fogja “teljes egészében” látni – ami jelen esetben ugyanaz lesz, mint a bevezető… Tehát erre most így kapásból nem igazán tudok okos trükköt kitalálni.

   Válasz
 26. Kedves Móni!

  Már megint velem van a baj, én nagyon béna vagyok ehhez, mert nekem nem sikerül szétválasztani a blogokat. Úgy csináltam, ahogy Te írtad, itt a blogodban, be is teszi, a more , de mikor frissítem, és megnézem a honlapom, akkor ugyan úgy egybe van a blog.
  Megjelenés menü-Szerkesztő-Főmintasablon és néztem, de nincs benne a Red more.
  Most akkor hogyan tudom ezt beállítani?

  Válasz
  • Magát a bejegyzést nézed a honlapon, vagy egy index oldalt (tehát ahol több bejegyzés van egymás alatt, mint pl a kategória oldala)? Mert a “tovább olvasom” gomb csak az ilyen index oldalakon látszik, amikor már bent vagy egy bejegyzésben, ott nem.

   Megnéztem az oldaladat, de nem látok rajta ilyen index oldalt. Csak statikus oldalaid vannak. Azoknál nem működik ez a funkció.

   Harmadrészt még az is lehet, hogy a sablonod nem támogatja a funkciót, bár ez ritka (max olyan szokott lenni, hogy nem veszi figyelembe, hová tetted a –more– -t, hanem egy bizonyos karakterszám vagy szószám után vágja el a bejegyzést).

   Válasz
 27. Kedves Móni!
  Én hiába kapcsolom be a more vagy tovább olvasom gombot, ami nekem konkrétan “bővebben” tag beillesztése néven létezik, akkor sem történik semmi. Nem érzékeli a wp, ráadásul a more felirat a szaggatott vonal közepén van, nem jobb oldalt.
  Mi lehet a hiba? Szívesen küldenék képernyőmentést, ha adsz egy elérhetőséget.
  Válaszodat előre is köszönöm.

  Válasz

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..