A képernyő beállításai

 

Belépéskor a Vezérlőpulton számos ablak szeretné magára vonni a figyelmedet – és lassítja le a tartalomkezelő felületének betöltődését. Alapesetben itt találsz az “Összefoglaló a jelenlegi állapotról” nevű dobozon kívül még hét egyéb ablakot is, amelyekre a legtöbb esetben semmi szükséged nincs, sőt, sok bővítmény is beköltözik ide telepítés után a maga dobozával.

A Vezérlőpult ablakai

Az “Összefoglaló”-t érdemes meghagynod, különösen, mert az Akismet is ide írja a spamekre vonatkozó üzeneteit; hasznos a Google Analyticator doboza, amelyben láthatod a látogatottsági statisztikáidat (ha telepítve van ez a bővítmény), és jó, ha ott van a szemed előtt a “Legutóbbi hozzászólások” és a “Bejövő linkek” doboza is. A többire (bővítményajánló, WordPress hírek, vázlatok, gyorsszerkesztő, stb) azonban legtöbbször nincs szükség, csak a helyet foglalják és a betöltődést lassítják. Vajon meg lehet tőlük szabadulni?

Természetesen meg (hiszen többek között ezért szeretjük a WordPresst, mert rendkívül rugalmasan testreszabható) – a Vezérlőpult tetején vedd észre a “Képernyő beállításai” feliratú részt; ha erre rákattintasz, “lehúzódik egy roló”, és pipákkal jelezheted az egyes dobozoknál, hogy melyiket szeretnéd látni és melyiket nem. Ez bármikor megváltoztatható, tehát ha később meggondolod magadat, újra átszerkesztheted a Vezérlőpultod ablakait.

A Vezérlőpult ablakainak beállítása

Itt eldöntheted azt is, hogy a Vezérlőpult egy, két, három vagy négy oszlopban jelenjen meg. Miután mindent tetszés szerint beállítottál, kattints újra a “Képernyő beállításai” feliratra, és a roló felhúzódik. Ezután ha akarod, a dobozokat megfogással és húzással (azaz nyomva tartott egérgombbal és húzással) át is helyezheted ízlés szerint.

Hasonló módon rendezheted el a képernyődet a Bejegyzések illetve az Oldalak szerkesztőfelületén is (mindkettőnél külön be kell ezt állítani), hiszen ezeknél is van egy csomó olyan doboz, amelyeket legtöbbször nem használsz.

A Szerkesztő ablakainak beállítása

Ha többen írjátok az oldalt, az egyes felhasználók maguk állíthatják be maguknak a saját képernyőbeállításaikat.

 

Oszd meg Te is:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ezek is érdekesek lehetnek számodra: 

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Javasolt eszközök:

Banner250x250.png
Elementor Pro
Generatepress Logo White Asset
GeneratePress
Divi 4.0
Divihello
Prémium támogatás és ajándék Divi licence
Adatvedelem.png
ADATVÉDELEM minta
Aszf.png
Webshop ÁSZF minta

“A képernyő beállításai” bejegyzéshez 11 hozzászólás

 1. Ezt a “Képernyő beállításai” funkció szerintem a bejegyzések/hozzászólások/oldalak oldalon a legzseniálisabb.

  Szeretem minél kevesebb lapozgatással elérni a tartalmakat, és ha pl. 100-ra állítom a megjelenítendő sorok számát, elég keveset kell lapozgatni! 🙂

  Igaz, ez pont lassítja az oldalletöltést, de valamit valamiért!

 2. Ti találkoztatok már olyannal, hogy a képernyő beállításai panel “elromlott”? Vagyis nem nyílik le, és csakis az oldalaknál (mindenhol máshol működik).

  Az oldalaknál van még egy jelenség: nincsenek szövegszerkesztő gombjaim, bármi féle plugint használok (és szintén mindenhol máshol, bejegyzésnél, hírlevélnél ott vannak és működnek).

  Egyszerűen nem tudom megfejteni… Moni, Te mit csinálnál? WP-t most frissítettem a legújabbra, az sem segített 🙁

  • Találkoztam már ilyennel, és nem fogsz örülni a megoldásnak…

   Próbáld ki, hogy bekapcsolod a Maintenance Mode-ot, hogy kívülről ne látszódjon, és állítsd át a sablont valamelyik alapértelmezettre (TwentyTen vagy másik), és ha így meggyógyul a bejegyzésszerkesztő és a Képernyő beállításai roló, akkor sajnos a sablon a hibás és másikra kell cserélni (vagy ha ragaszkodsz ehhez, akkor ha kell, ideiglenesen át kell térni a TwentyTenre, ott megcsinálni, ami kell, majd visszatérni a használt sablonra).

   Nem 100%, hogy ez a gond, de mindenesetre próbáld ki – amikor én találkoztam ilyennel, akkor sajnos ez volt a megoldás: hogy hibás volt a sablon.

   • Ez a sablon már 3 éve jól működik nálunk, lehetséges, hogy egyik pillanatról a másikra elromlik ez a része? Azóta van a hiba, mióta kipróbálgattam több szövegszerkesztőt (ultimate tinymce, advanced tinymce, aztán vissza wp super edit) ezeket kapcsolgattam ki-be, és akkor jelentkezett ez először. Most bármelyik van be kapcsolva (és egyszerre csak egy) be van fagyva az oldalon a képernyő beállítás panel és a szerkesztő gombok is eltűntek.

    Köszi a tippet!! Kipróbálom amit javasoltál, ha az megoldja, akkor sabloncsere lesz, nincs más hátra. A mostani már úgyis elavult és tiszta káosz, én eszkábáltam artisterben 🙂

   • És ha egyik editor plugin sincs bekapcsolva, akkor jó?

    Mert akkor ez a megoldás… az Artisteer nem nagyon szereti ezeket a szövegszerkesztőket. (Én sem 🙂 – de ez ízlés kérdése.)

    Ha kikapcsolod őket és hiba van továbbra is, akkor törölni is kell őket, az elvileg kipucolja az adatbázisból is a beállításaikat, illetve ha nem, akkor kézzel ki lehet ezeket törölni (options tábla vagy saját táblák).

    Kérdés, hogy a szerkesztőhöz vagy a sablonhoz ragaszkodsz inkább? 🙂

    Én az Artisteerest a helyedben lecserélném, macerás egy rendszer, egy ügyfelemét (aki rengeteget kínlódott vele – meg én is) nemrég cseréltük le, és azóta hawaiidizsinapfény az élet az oldalán 🙂

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..