Bankkártyás fizetés WooCommerce webáruházhoz – 5 perc alatt, banki szerződés nélkül

Sajtóközlemény

A Barion integrálta e-pénz és bankkártya-elfogadási rendszerét a WordPress platform legnépszerűbb e-kereskedelmi rendszeréhez. Ha WooCommerce webáruházat üzemeltetsz, ezentúl villámgyorsan, rendkívül alacsony jutalékok mellett és személyes banki szerződéskötés nélkül tudod bevezetni a kártyás fizetést.

Barion - WooCommerce

A WordPress a világ legelterjedtebb nyílt forráskódú tartalommenedzselési rendszere. Piaci részesedése meghaladja a 60 százalékot, mialatt a második helyen lévő Joomla! mindössze 7, a harmadik helyen álló Drupal 5, a negyedik helyezett Magento pedig mindössze 3 százalékot mondhat magáénak (forrás: W3Techs). A WordPress webáruházak majdnem 80 százalékát pedig a WooCommerce kereskedelmi rendszere hajtja, ez az alkalmazás készletezi és jeleníti meg a termékeket, és ebben kell meghatározni az adott webáruházban elfogadott fizetési módokat is.

Mivel Magyarországon ezres nagyságrendben üzemelnek WordPress alapú webáruházak, így nem véletlen, hogy a Barion először ehhez a rendszerhez integrálta fizetési megoldását. A modult a Barion partnere, az elektronikus fizetési megoldások fejlesztésével foglalkozó Transgate készítette el, a Barion alkalmazásprogramozási felületének (API-jának) használatával, mindössze néhány napos programozási munkával. A WordPresses Barion bővítmény segítségével a WooCommerce áruházakban néhány perc alatt, informatikai szaktudás és személyes szerződéskötés nélkül lehet bevezetni bankkártya-elfogadási rendszert.

Szerződés nélkül

“Meglepő lehet, hogy a bankkártya-elfogadáshoz a webáruház-tulajdonosoknak még személyes szerződést sem kell kötniük, de ez az e-pénzre vonatkozó szabályozásoknak köszönhető” – magyarázza Bíró Tamás, a Barion marketingvezetője. Az e-pénz ugyanis olyan, mint a készpénz, és használatát is hasonló szabadsággal kezelik az Európai Unió teljes területén. A bankkártya-elfogadás és a fizetés pedig valójában nem a webáruházakban történik meg, hanem a Barion PCI DSS minősítéssel rendelkező biztonságos webszerverén, méghozzá olyan módon, hogy a bankkártyaadatokat még a webáruházak tulajdonosai sem látják. Ők egy, a Barion által kiállított és a vitarendezést szolgáló egyedi azonosítószámot kapnak minden vásárláshoz.

Barion gateway

Az e-pénz alapú fizetési megoldás használata így a vásárlók számára is biztonságos, nem utolsósorban pedig kényelmes és olcsó. A Barion rendszerében ugyanis elmenthetőek, majd jelszóval vagy biometrikus azonosítási módszerrel védhetőek a bankkártyák adatai. Az internetes fizetés, a pénzküldés és -fogadás, az egyenleglekérdezés pedig mind teljesen ingyenes.

A webáruházak tulajdonosai járnak a legjobban

A barionos payment gateway bevezetésével azonban valószínűleg a webáruházak tulajdonosai járnak a legjobban, ők ugyanis most akár 2-3 százaléknyi jutalékot is fizethetnek minden egyes vásárlás után a bankkártyás fizetési megoldások gyártóinak. A Barion ezzel szemben 1 százalékot kér, amiből a Transgate ügyfelei 20 % kedvezményt kapnak. “Hitvallásunk szerint a webes fizetésnek teljesen ingyenesnek és jutalékmentesnek kellene lennie mind a vásárlók, mind a webáruházak tulajdonosai számára. Most erre azért nincs még mód, mert a bankkártyák kibocsátói jutalékot kérnek minden tranzakció után” – emeli ki Bíró Tamás.

A Barion a WordPress mellett más webáruházrendszereket is támogat, így a barionos fizetési modul hamarosan elérhetővé válik Joomla!, Drupal és Magento alapú nyílt forráskódú webáruházakhoz is. Emellett számos magyar fejlesztőcég támogatja a megoldást, így a barionos kártyaelfogadás a CorinWebshop, a Superwebaruhaz, a Viltor és a MailMaster szoftvereiben, valamint az egyik piacvezető, az UNAS webáruházaiban már ma elérhető, a többi platformon pedig a közeljövőben mutatkozik be.

A Barionról

A Barion rendelkezik a bankjegy és érme alapú készpénz összes előnyével, de annak hátrányai nélkül. A Barion digitális készpénz ugyanúgy anonim, bárkinek adható, gyors, egyszerű, zsebben hordható, mint a készpénz; de mindig annyi van nálunk, amennyi kell, nem kell felváltani, nem feltűnő, nem szakad vagy vész el, nem kell őrizni, nem lopható és bárhonnan átküldhető, akár a világ másik végéről is. A Bariont elfogadó kereskedők mentesülnek a készpénz kezelésének jelentős költségeitől is.

A Barion forint alapú elektronikus pénz, amit a Sense/Net Zrt. mint – eddig hazánkban egyetlen engedélyt kérő és kapó – elektronikus pénzt kibocsátó intézmény üzemeltet. Az egész Európai Unióra érvényes MNB (korábban PSZÁF) engedély száma: H-EN-I-1064/2013, intézményi azonosító: 14859034.

Oszd meg Te is:

Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin

Szerző:

Ezek is érdekesek lehetnek számodra: 

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Javasolt eszközök:

Banner250x250.png
Elementor Pro
Generatepress Logo White Asset
GeneratePress
Divi 4.0
Divihello
Prémium támogatás és ajándék Divi licence
Adatvedelem.png
ADATVÉDELEM minta
Aszf.png
Webshop ÁSZF minta

“Bankkártyás fizetés WooCommerce webáruházhoz – 5 perc alatt, banki szerződés nélkül” bejegyzéshez 19 hozzászólás

 1. Azt értem, hogy a webáruházba folyó pénz valahol a számlámon gyűlik. De hogy miképpen érkezik az összeg magánszámlámra, vagy céges számlámra, vagy hogyan fizethetek vele, esetleg ATM-ből hozzá lehet-e jutni, erről nem szól a cikk.
  Az 1 %-os jutalék tisztességes. Annyira, hogy ennek érdemes alaposan utánanézni. 🙂

  Válasz
 2. Meg is találtam gyorsan a nehézséget. (gyors kritika)
  Ha ilyen fizetési rendszert vezetnék be honlapjaimon, akkor csak azok tudnak fizetni, akinek van ilyen “kártyája”. A kártyát a vevőnek fel kell előre “tölteni”. Például utalással lehet pénzt tenni. Az utalás pedig sajnos jelentős költséggel járhat. Egy itt meg nem nevezendő banknál, de átlagnak tekinthető 0.29 % az utalási jutalék. Ehhez jön a tranzakciós illeték. A kettő együtt már közel 0.6 %.
  Látom, hogy készpénzzel is feltölthető az elektronikus pénztárca. Egyelőre nem tudom, hogy hol. A készpénzzel történő feltöltés díja is nagyon korrekt.
  Elvárható-e a “halandó” vevőktől, hogyha még nincsen Barion kártyája, akkor először csináljon magának egyet ingyen, majd töltse fel utalással, majd utána fizessen ezzel? Szerintem nem.
  A célközönség tehát az, akinek van már ilyen kártyája.
  Vajon lesz-e akkora közönsége Magyarországon a lakosságon belül, hogy érdemes legyen erre honlapot programozni? Mint alternatív lehetőség azért nem rossz.
  —————
  És akkor nézzük a webshop oldalt! Sajnos nem találtam arra információt, hogy miképpen jut a cég a webáruház bevételeihez.
  Ha van utalási lehetőség és ennek díja átlagos céges banki utaláséval összemérhető, akkor együtt az 1 %-os forgalmi jutalékkal együtt is messze olcsóbb, mintha nehézkesen bankkártyás lehetőséget létesítenék a honlapon.
  —————-
  Hadd’ szidjam egy kicsit a bankokat.
  Nagyon nehéz velük! Ahhoz, hogy egy webáruházba online fizetési felületet tegyek, kész kálvária. De ezt a kálváriát még meg is járná az ember, de én eddig nem találkoztam olyan bankkal, amelyik 4 %-nál kevesebbet kért volna. Ezt inkább nem minősítem, hanem inkább egy példát hozok:
  Van egy zabhegyező bolt. Egy zabhegyező bruttó 100 ezer forintba kerül. A kereskedő árrése 40 %. Ebből a 40 %-ból 4 %-ot fizet minden vásárlásért a banknak. Vagyis az árrés 10 %-át. A maradék 30 %-ból tartja fenn a céget, tehát a profitra vetítve nem is 10 %, hanem jóval több, amit a bank nyúl le. Ugye szép? És mit ad cserébe? Készít egy biztonságos programot, ami adatokat tud átvenni honlapomról. Még, ha 100 milliókba is kerülne egy ilyen program, akkor is gyorsan megtérül…
  Ha megnövök, bank leszek. 🙂
  Vagy mégsem. Inkább maradok továbbra is tisztességes.
  ———————
  Szerintem a Barion is tisztességes, csak még nem látom, hogy eljött volna az ideje.

  Válasz
  • Egy kis félreértés van: a Barionos fizetési kapu esetében nemcsak Barion tárcával lehet fizetni, hanem bármilyen bankkártyával is. Lásd a képen. Egyébként ez így van a PayPallel is, tudsz a PayPalen keresztül fizetni akkor is, ha nincs PayPal számlád, csak sima bankkártyád.

   A PayPallel szemben az az előnye a Barionnak, hogy magyar nyelvű, valamint mind a PayPallel, mind a bankokkal szemben a jóval alacsonyabb jutalék.

   A mi ügyfeleink még az 1 %-ból is kapnak 20 % kedvezményt, azaz mindössze 0,8 % jutalékot kell fizetniük.

   A Barionról a Te bankszámládra pedig ugyanúgy kerül a pénz, mint a PayPal számládról – lehívod.

   Válasz
   • Szia Móni, nincs véletlen aki már megoldotta az integrációt a woocommerce webshopba? Nekem csak 3 termékem van. Szeretnék bariont használni, de csak fizetős megoldásokat láttam az integrációra. Csak ez az út van, mert akkor nem is olyan villámgyors a dolog. Az integráció területés nincs előrelépés a cikk keletkezése óta?

   • Már a cikk írásakor is meg volt oldva, épp ezért írtam róla. Meg kell venned a bővítményt, aztán telepíteni. A telepítést is megveheted, ha nem akarsz vele vacakolni.

 3. Ilyen nincs is! Ez olyan szép, hogy már hihetetlen. Próbáltam nézni az apró betűs részt a szerződésben, de nem találtam. Hogyan lehetek a partneretek? Igazából nem az a 0.2 % érdekel, mert az tényleg tök mindegy. (Bár hosszú távon sok sok pezsgő kijöhet belőle, de itt tényleg korrekt feltételekről van szó. )
  Egy kicsit ijeszt is, hogy milyen szép. 🙂

  Válasz
 4. Sajnos nem találok Barion bővítményt a 4.3-as WordPresshez, egyedül a Big Fish -et listázza a kereső, viszont az meg nem működik, bekapcsolásnál hibát ír…

  Válasz
 5. Üdv,

  azt szeretném megkérdezni, hogy a plugin telepítésén kívül van-e bármilyen egyéb programozási teendő vagy műszaki-biztonsági elvárás, amit a honlap tulajdonosának kell megoldani? Vagy tényleg csak annyi, hogy szerződni a Barionnal + telepíteni a plugint, és kész? Mert ez tényleg a túl szép hogy igaz legyen kategória…:-)

  Válasz
  • 🙂

   Pedig tényleg igaz 🙂 Már egy csomó webáruháznál beállítottuk. A következő a feladatlista:
   1) Regisztrálni egy sima felhasználói fiókot a https://www.barion.com/hu/ oldalon.
   2) Belépve létrehozni egy új Barion elfogadóhelyet. (Elég egyszerű, és minden magyarul van.)
   3) Telepíteni és bekapcsolni a Barion plugint.
   4) Beírni a Barion elfogadóhely által adott kulcsokat a megfelelő, értelemszerű mezőkbe (a WooCommerce Beállításokon belül).
   5) Árulni a termékeket.
   6) Örülni, amikor megérkezik a pénz.

   Ennyi 🙂

   Válasz
 6. Sajnos azt kell mondanom, hogy az elfogadási folyamat komplikált és lassú, nem válaszolnak a kommunikációkra heteken keresztül.
  Próbáltam bevezetni a Bariont webáruházamban, azonban több hónapi huzavona után meguntam és feladtam.

  Válasz
  • Sajnálom, hogy így jártál.

   Eddig én akárhányat készítettem, mind könnyen átment – igaz, ezek még tavaly (2017-ben) voltak, és már 2017 decemberében is sok panasz volt rájuk, hogy lassúak és nem válaszolnak.

   Úgy néz ki, hogy túl jó volt a marketingjük, és nincsenek felkészülve az ügyféláradatra. Van ugyan egy olyan aranyszabály, hogy nem szabad visszafogni a marketinget a kivitelezés hiányosságai miatt, de egy olyan is van, hogy időben fel kell készülni a jelentkezők kiszolgálására! Ezek szerint ezt a problémát még mindig nem tudták megoldani…

   Válasz
 7. Én azt nem értem hogy pl: a vevő vásárol a webáruházamból otps vagy cib vagy bármilyen kártyával milyen hamar érkezik meg az összeg az én céges kártyámra szóval a kifizetés. Illetve a woocommercnél gondolom meg kell adni a kártya számomat és akkor párosítja hozzá a kártyához a honalpon lévő vásárlásokat.

  Válasz
  • Nem, nem. A pénz a Barionnál vezetett számládra érkezik meg. Ez egy normál pénzforgalmi számla, ugyanúgy működik, mint egy bankszámla, csak sokkal alacsonyabbak a költségei, például havidíja egyáltalán nincs. A rajta lévő egyenlegből tudsz átutalni bárhová: a meglévő céges bankszámládra is, vagy máshová is, például kifizetni másoktól kapott számlákat.

   Kb 180.000 Ft fölött ugyanúgy személyesen be kell menned az irodájukba és elvégezni az azonosítást, mint egy normál bankszámlánál, azután korlátozás nélkül használhatod. Természetesen a könyvelésedben is szerepeltetned kell.

   Válasz

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..