Tömeges spam-törlés

Bizony minden weboldal előbb-utóbb szembesül a spamek és robotok problémájával: egyszer csak azon veszed észre magad, hogy kedves idegenek angol nyelvű hozzászólásokban dicsérik meg a bejegyzéseidet. Ne örülj ezeknek: nem valódi vélemények, hiába hangzanak kellemesen.

A spam vagy még inkább robot hozzászólások azért vannak, hogy a Te oldaladról forgalmat generáljanak a saját oldalukra. Sokszor linkeket is tesznek a hozzászólásba, ezeket azonban könnyű kiszűrni, mert elég, ha a Beállítások -> Interakció menüpontban mondjuk kettőre korlátozod a linkek számát hozzászólásonként, a több linket tartalmazóakat pedig a spam-mappába küldöd.

Sajnos még az Akismet sem jön rá azonnal minden próbálkozásra, de tanítható, azaz ha egy hozzászólásra ráütöd a spam bélyegét, azt megjegyzi, és a hasonlóakat legközelebb már nem engedi át a szűrőjén.

A spam-tárolóból és a lomtárból már könnyű eltüntetni mindent, amitől végleg meg szeretnénk szabadulni, hiszen van “Lomtár ürítése” és “Spam-tároló ürítése” gombunk is. Azonban ha az Akismet élesítése előtt már kaptunk párszáz spamet és azokat a rendszer el is fogadta, mint hozzászólást, akkor azokat először spammé kell nyilvánítani, hgy többé ne kerülhessenek az igaziak közé. Igen ám, de egyszerre csak 20 tételt látsz egy oldalon… akkor most huszasával lehet csak törölni a spam hozzászólásokat vagy a robot feliratkozókat?

Szerencsére erre is van megoldás, méghozzá a múlt héten említett “Képernyő beállításai” roló segítségével. Ha erre rákattintasz, nemcsak a dobozok felől rendelkezhetsz, de ha listázó oldalon vagy, azt is megmondhatod, hogy egyszerre hány elemet mutasson a rendszer.

Így tömegesen spammé nyilváníthatod a nemkívánatos hozzászólásokat vagy törölheted a robot feliratkozókat, anélkül, hogy beleőszülnél a várakozásba, amíg huszasával törölsz…

 

Szerző:

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Javasolt eszközök:

Banner250x250.png
Elementor Pro
Generatepress Logo White Asset
GeneratePress
Divi 4.0
Divihello
Prémium támogatás és ajándék Divi licence
Adatvedelem.png
ADATVÉDELEM minta
Aszf.png
Webshop ÁSZF minta