Többnyelvű oldal

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

 

Felmerülhet az igény, ha nemcsak magyar nyelvű olvasókra számítasz, hogy több nyelven is legyen elérhető a WordPress oldalad. Milyen lehetőségek vannak ennek a feladatnak a megoldására?

Ha arra van szükséged, hogy a tartalmaid megjelenjenek egy másik nyelven is, de az nem gond, hogy a sablon üzenetei csak az egyik nyelven érhetőek el, akkor válaszd a WPML MultiLanguage bővítményt. Ide kattintva töltheted le a WordPress hivatalos oldaláról: http://wordpress.org/extend/plugins/sitepress-multilingual-cms/ Ezzel a megoldással tehát a tartalom kétnyelvű lehet, a menüpontok is (amik a bejegyzések címei) és egy kattintással vált a honlap a kettő között, de a sablon kiírt üzenetei mindenképpen az eredetiek maradnak.

Meg fogod látni, hogy hogy működik, amikor már telepítve van. A bejegyzéseknél ott lesznek a nyelvek, meg a bejegyzés szerkesztője is megváltozik, ott lesz az, hogy add hozzá a másik nyelven. Telepítés után kapcsold be a bővítményt, ekkor a Vezérlőpult alján keletkezik egy saját menüpontja, ott tudod beállítani, hogy milyen nyelveket szeretnél, és hol, hogyan jelenjenek meg az átváltási lehetőségek.

Ha viszont arra van szükséged, hogy a teljes oldal a másik nyelven jelenjen meg, akkor telepíts két WordPresst (illetve annyit, amennyi nyelv kell). Mondjuk a tárhelyed főkönyvtárába a magyar nyelvűt, a lefordított sablonnal, a /english nevűbe az angolt az eredeti sablonnal, a /francais nevűbe a franciát a franciára lefordított sablonnal.

Ezután kell az oldalra valahová (a fejlécbe vagy az oldalsávba) mondjuk egy zászló, és az legyen link, amely az adott nyelvi változat főoldalára mutat. Ezután az olvasó átkerül oda, és onnantól kezdve mindent a másik nyelven lát.

 

Oszd meg ha hasznos volt:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Ne maradj le semmiről, iratkozz fel hírlevelünkre!

Javasolt eszközök:

Banner250x250.png
Elementor Pro
Generatepress Logo White Asset
GeneratePress
Divi 4.0
Divihello
Prémium támogatás és ajándék Divi licence
Adatvedelem.png
ADATVÉDELEM minta
Aszf.png
Webshop ÁSZF minta

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..