Kreatív láblécek (részletesebben)

Az internet trendjei között van manapság a nagyméretű, igényes, ötletes lábléc is. Régen itt legfeljebb a kapcsolati adatok vagy a jognyilatkozat kapott helyet, az újabb WordPress sablonok azonban tág teret engednek a képzeletednek és az ötletességednek, ha ezt a területet is ki akarod használni.

 A legegyszerűbb eset az, ha a sablonod támogatja a widgetek elhelyezését a láblécben. Ezt a demókból azonnal láthatod, például nézd meg az alábbi képet:

Az ilyen stílusú sablonok esetében a Vezérlőpulton, a Megjelenés -> Widgetek menüpont alatt látni fogod, hogy van egy Footer Sidebar vagy Footer nevű terület, ahová ugyanúgy behúzhatsz widgeteket, mint az alap oldalsávba. Így aztán lehetnek itt a legutóbbi vagy a legnépszerűbb bejegyzések, a legfontosabb kategóriák, vagy bármi más, és a Szöveg/HTML widget segítségével a lehetőségeid határtalanok, szó szerint bármit beilleszthetsz ide.

Ha van egy kis ismereted a css-ről, azaz a stíluslapok formázásáról, akkor a fenti lehetőséget nem ismerő sablonba is elhelyezhetsz érdekesebb lábléceket; én például a karácsonyi időszakban a WP-Suli blog aljára elhelyeztem egy karácsonyi képet ezzel a kódsorral:

background: url(images/christmas-footer.png) bottom left no-repeat;

A WordPress hivatalos oldalán találhatsz jónéhány bővítményt is, amelyek segítenek a lábléced testreszabásában: például a Menu on Footer segítségével menüt helyezhetsz el a láblécben; a Footer-Sitemap pedig kilistázza itt a kategóriáidat, az oldalaidat, az archívumodat és más egyebeket.

Néhány példa kreatív láblécekre, amelyekből ötleteket meríthetsz:

Ezek a kedvenceim, de rengeteg hasonlót (vagy mást) találhatsz még, ha rákeresel a kedvenc keresődben a “creative footer design” kifejezésre. Jó mulatást hozzájuk! 🙂

Szerző:

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Javasolt eszközök:

Banner250x250.png
Elementor Pro
Generatepress Logo White Asset
GeneratePress
Divi 4.0
Divihello
Prémium támogatás és ajándék Divi licence
Adatvedelem.png
ADATVÉDELEM minta
Aszf.png
Webshop ÁSZF minta

Elkészült az ingyenes alapozó tanfolyamunk és elérhető a YouTube csatornánkon amíg az új weboldal készül.