Sablon testreszabása

Az egyik kedvenc témám – ezt mindig én szoktam oktatni a WordPress tanfolyamainkon. Hogyan lehet átalakítani egy gyári sablont, akár annyira, hogy a saját fejlesztője se ismerjen rá? Ez a legkreatívabb része a WordPress weboldalak készítésének, ezért szeretem én is annyira.

Van néhány kedvenc sablonom. A NewWPThemes sablonjait például azért szeretem, mert “hagyják magukat”, azaz könnyen testreszabhatóak. Amikor az a feladat, hogy mobilosítsunk egy régi weboldalt, de a kinézete lehetőleg maradjon olyasmi, mint volt, vagy ha át kell tennünk egy más rendszerben (esetleg html-ben) megírt weboldalt WordPressbe, akkor sokszor indulunk ki ezekből.

Például az erdiredony.hu weboldal eredetileg egyedi fejlesztésű volt. A Presta nevű sablont használtam fel a WordPress verzió elkészítésére. Két dolog miatt esett rá a választásom: mert narancssárga volt az alapszíne (hasonló, mint a régi weboldalnak) és mert bal oldalon volt az oldalsávja (ezt a legnehezebb átmókolni, ha nem állítható be kattintással).

Ilyen volt:

 

…és ilyen lett:

 

Természetesen a legtöbbször nem kell ennyire átalakítani a sablont, főleg, amióta van Divi és más hasonló, ún. Page Builder sablonok, de ha mégis, akkor nem árt tudnod, hogy merre indulj el.

Az alábbi kis összefoglaló szösszenetet a PowToon nevű animáció-szerkesztővel játszottam:

 

A tantermi képzésünk anyagából összeválogattam néhány videót, amely a sablonok testreszabásával foglalkozik.

Az elsőt itt nézheted meg:

 

A sablonok testreszabásáról szóló többi videót itt találod »

 

Szerző:

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Javasolt eszközök:

Banner250x250.png
Elementor Pro
Generatepress Logo White Asset
GeneratePress
Divi 4.0
Divihello
Prémium támogatás és ajándék Divi licence
Adatvedelem.png
ADATVÉDELEM minta
Aszf.png
Webshop ÁSZF minta