Képesítsük honlapunkat!

Egy kép többet ér ezer szónál – tartja a mondás, amelyet nyilván rengetegszer hallottál már. A bejegyzések (vagy oldalak) szerkesztőfelületén is biztosan találkoztál már az ikonok feletti kis képekkel (és mellettük a Feltöltés / Beillesztés felirattal), amelyekre kattintva képet, videót vagy hanganyagot adhatsz hozzá a bejegyzésedhez. De vajon hogyan tudsz hozzáadni egy képet például az oldalsávodhoz?

Több alkalmas módszer is kínálkozik – vegyük először a legegyszerűbbet, amelyet azok, akik nem tudnak html-ben programozni, és nem is akarnak megtanulni, még egy icipicit sem, azok nyugodtan átugorhatnak 🙂

A kép beillesztésének html-kódja így néz ki:

<img src=”http://www.domainneve.hu/kepek/kepneve.jpg” alt=”rövid leírás a képről>

Tehát ha feltöltöd valahová a tárhelyedre a képet, majd az oldalsávodba beteszel egy Szöveg/HTML widgetet, és abba beírod ezt a kódot (nyilván a szükséges módosításokkal a Te képedre vonatkozóan), akkor meg fog jelenni a kép.

Ha nincs kedved kódot írni, és/vagy szeretnél szöveget is a képed mellé vagy alá, meg hogy link legyen a kép stb, akkor javasolhatok Neked két bővítményt is. Az egyik akkor hasznos, ha magadról szeretnél írni valamit és van Gravatar fiókod, a másikat bármilyen kép elhelyezésére használhatod.

Az első bővítmény a Gravatar Widget (a linkre kattintva letöltheted, de a Vezérlőpultodról, a Bővítmények -> Új hozzáadása menüpontnál is kikeresheted, és azonnal telepítheted is). Ha bekapcsolod, a widgetek között megjelenik a Gravatar nevű, ezt az oldalsávodba húzva megadhatod neki azt az e-mail címet, amellyel regisztráltál a gravatar.com-ra, valamint a kép méretét, igazítását, és egy linket is: hogy hová kerüljön az olvasó, ha a képre kattint. Végül megadhatsz egy szöveget, amely a kép alatt jelenik meg.

(Nem tartozik ide, de hadd említsem meg a Recent Comments with Gravatar nevű bővítményt is, amellyel a Legutóbbi hozzászólások widgetedben megjelenítheted a hozzászólók Gravatarját.)

A másik jól használható bővítmény az Image Widget – ezt az oldalsávodba húzva a bejegyzés-szerkesztőben megszokott módon illeszthetsz be képet az oldalsávba, és megadhatod a kép méretét, igazítását, fölé egy címet, alá egy szöveget – tehát ez is teljes, kényelmes szolgáltatást nyújt.

Ha vannak ezekhez hasonló kedvenc bővítményeid (akár képekkel, akár más kényelmi szolgáltatásokkal kapcsolatos), akkor ne fogd vissza magad, mutasd be őket a hozzászólások között!

Szerző:

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Javasolt eszközök:

Banner250x250.png
Elementor Pro
Generatepress Logo White Asset
GeneratePress
Divi 4.0
Divihello
Prémium támogatás és ajándék Divi licence
Adatvedelem.png
ADATVÉDELEM minta
Aszf.png
Webshop ÁSZF minta