Horgony menü Gutenberg szerkesztőben

Sok esetben hasznos tudna lenni, ha pillanatok alatt képesek lennénk tartalomjegyzéket vagy gyors navigációt készíteni egy hosszabb cikk során. Ez valójában nagyon egyszerű Gutenberg szerkesztőben, ezt meg is mutatom ebben a bejegyzésben.

Itt egy gyors példa a tartalomjegyzékre, csak ne felejts visszagörgetni:

Első lépés: 

Hozzuk létre a tartalmat amit linkelni szeretnénk, majd az adott tartalomnak adjunk egy hivatkozást “#lépés1” amiben a kettőskereszt is fontos, hogy ott legyen. Innentől fogva ha az oldalon van hozzátartozó horgony pont/hivatkozás, akkor oda fog minket vinni.

1

Második lépés

Ahogy látod ebben a cikkben is, a címek vannak összekötve a tartalomjegyzékemmel. Ezt Gutenberg szerkesztőben elég könnyed mód oldották meg, csupán kattints a címsor blokkra és az oldalsávban használd a “Haladó” lehetőségeket.  Amint ezt lenyitod, máris látható lesz a horgony lehetőség, ahol csak meg kell adni hogy “lépés1” kettőskereszt nélkül ez alkalommal.

2

Harmadik lépés

Valójában ennyi volt és már működik is az egész ahogy kell. Ugyanakkor van egy kis extra, amivel ügyesek lehetünk. Ha a weblapon elhelyezünk horgony menüket, azokra tudunk hivatkozni bárhonnan.  Ennek működéséhez mindössze annyi kell, hogy a hivatkozásban nem szimplán “#hivatkozás”-t adunk meg, hanem a teljes URL kiegeszítve a #hivatkozassal a végén.

Itt egy példa link befejezás káppen: https://wp-suli.hu/hirek-egyebek/wordpress-5-3-es-gutenberg-frissites-bemutato/#horgonyteszt

Szerző:

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Javasolt eszközök:

Banner250x250.png
Elementor Pro
Generatepress Logo White Asset
GeneratePress
Divi 4.0
Divihello
Prémium támogatás és ajándék Divi licence
Adatvedelem.png
ADATVÉDELEM minta
Aszf.png
Webshop ÁSZF minta