WordPress 4.0 – fókusz az élményen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Benny Goodman kiváló amerikai klarinétos és zeneszerző, a “Swing Királya” lett a névadója a WordPress új verziójának, alig négy és fél hónappal a 3.9 megjelenése után. “Bár a 4.0 nekünk csak egy szám a 3.9 és a 4.1 között, azért elég sok polírfényt adtunk hozzá” – írják a fejlesztők a hivatalos blogon. Valóban, amit mi, felhasználók érzékelni fogunk, azok a kényelmi funkciók – kedvenc tartalomkezelő motorunk tehát továbbra is a használat élményére fókuszál.

Sokaknak fog tetszeni, ahogy a közzététel, a kategóriák és a többi funkciódoboz ezentúl együtt mozog a szöveggel, akármilyen mélyen lent gépelünk is a bejegyzésszerkesztőben; könnyebb lett a médiafájlok szerkesztése, címkézése, előnézete, mint eddig; látványosabb módon kereshetsz a hivatalos ingyenes bővítmények között; de valószínűleg mindannyiunknak az lesz a kedvenc új funkciója, ahogy a beágyazott tartalommal bánik ezentúl a WordPress bejegyzésszerkesztője.

Nem is volt még olyan régen, hogy ha egy YouTube videót akartál beágyazni a weblapodba, akkor a YouTube-ról le kellett szedned az “embed kódot”, azt a bejegyzésszerkesztő HTML-nézetében beilleszteni, majd elhagyni az oldalt, mert a Grafikus és a HTML nézet közti váltogatás eltüntette a beágyazott kódokat. Azután jöttek az erre a célra készített jobb vagy rosszabb bővítmények; most pedig a miénk lehet a varázslat: amint beilleszted mondjuk a YouTube videód linkjét, az azonnal átváltozik egy videólejátszóvá, és akár meg is nézheted a filmet rögtön onnan a szerkesztőből. Hasonlóan ágyazhatsz be teljes videó lejátszási listákat, Twitter csiripeket, vagy akár TED beszédeket is.

A “motorháztető alatt” természetesen sok más is történt; de ha új élményekre vágysz, akkor először nézd meg az alábbi videót, majd készíts mentést a weblapodról, és nyomd meg a frissítés gombot!

Oszd meg ha hasznos volt:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Ne maradj le semmiről, iratkozz fel hírlevelünkre!

Javasolt eszközök:

Banner250x250.png
Elementor Pro
Generatepress Logo White Asset
GeneratePress
Divi 4.0
Divihello
Prémium támogatás és ajándék Divi licence
Adatvedelem.png
ADATVÉDELEM minta
Aszf.png
Webshop ÁSZF minta

“WordPress 4.0 – fókusz az élményen” bejegyzéshez 8 hozzászólás

 1. Annyival kiegészíteném, hogy már egy ideje nem kell a Youtube-videóhoz a YouTube által generált embed kódot használni, mert van a WP-nek saját gyorskódja:
  http://codex.wordpress.org/Embeds
  [embed…….] (nem lesz előnézete a vizuális nézeten sem)

  Nekem a Bővítmény keresése tetszik a legjobban, végre normálisan lehet válogatni a sok hasonló nevű között, ha keresel valamit! 🙂

 2. Ha a CK Editor fejlesztői szeretnék, hogy továbbra is használatban legyen a bővítményük, biztosan nagyon gyorsan reagálni fognak és javítják. Talán már meg is érkezett a frissítés.

  Azért a “talán”, mert én nem szeretem a CK Editort meg a többi hasonlót. Egyrészt sok bővítménnyel összeakadnak, másrészt néhány kevésbé fejlett ízléssel rendelkező felhasználó nagyon furcsa oldalakat képes velük létrehozni 🙂 Természetesen a jelenlévők kivételek, de szerintem nem szerencsés, ha szabadon lehet állítani bármelyik szó betűtípusát és színét, meg hasonlókat. Jobb, ha a stílusok előre definiálva vannak a stíluslapban, és csak azokat használjuk. Sokkal szebb, egységesebb lesz így az oldal kinézete. Mondom: szerintem.

 3. Nem szeretem. Állandóan eltűnnek belőle a linkek, a képeket folyamatosan újra be kell hivatkozni, és a youtube videók helyén nagy fehér üresség van. És nem csak nálam, sokan panaszkodnak. 🙁

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..