Frissítés a háttérben – WordPress 3.7

“Köszönjük a WordPress 3.7 verzióra történt frissítést! Lehet, hogy nem is észrevehető, de a háttérben minden rendben van.” – ez a felirat fogad, ha elvégzed a frissítést a legújabb, 3.7-es WordPress verzióra. Hű, ez királyság, gondolod első pillanatban, többet nem kell vesződnöm a frissítésekkel! Nos, a helyzet azért nem javult (vagy romlott…) ennyire.

De miért is “romlott” volna? Mi a bajom nekem ezzel?

Szépen elvégeztem a biztonsági mentést, ahogy kell, majd rákattintottam a frissítés linkjére, és kíváncsian vártam, mit látok ezután. Több százszor csináltam már ezt, de mindig van bennem egy kis egészséges izgalom, hogy vajon összeomlik-e majd valami a frissítés után… Persze nem szokott, de azért…

Jelen esetben viszont majdnem én omlottam össze, amikor megláttam a vidám üzenetet a Vezérlőpult tetején. Micsoda?! Ezentúl magától frissít? Te jó ég, a bővítményeket is?!… (Amelyekbe én sokszor beleírok?!…)

Mielőtt szívszélhűdést kaptam volna, inkább elnyargaltam a wordpress.org hivatalos blogjára, és utánanéztem a pontos infónak. A 3.7-es verzió bejelentésében ugyan nem találtam többet annál, mint amit a Vezérlőpult kiírt, de tovább haladva (visszafelé az időben) a béta-tesztelésről szóló első hírben megtaláltam, amit kerestem.

Pontosítva tehát:

“WordPress 3.7 introduces automatic background updates for security and minor releases (like updating from 3.7 to 3.7.1).” – azaz: mostantól a biztonsági és kisebb frissítéseket (mint például a 3.7-esről a 3.7.1-esre) automatikusan, a háttérben elvégzi a WordPress. És innentől már jobban érthető az is, amit a Vezérlőpulton olvashatsz: “Rá kell kattintani a “Frissítés most” gombra, amikor a WordPress 3.8 megjelenik. De sosem voltunk még ennyire biztosak ebben a csodás kék gombban.” – magyarán szólva: a főverziók frissítésére (mint például a 3-7-esről a 3.8-asra) azért továbbra is engedélyt kér szeretett tartalomszolgáltatónk (következésképpen előtte a biztonsági mentésre is lesz alkalmunk), illetve a bővítmények sem fognak automatikusan frissülni, ami azért mégiscsak jó hír (legalábbis annak, aki szokott turkászni bennük).

Teljesen tehát nem úsztuk meg, de az biztos, hogy ezentúl kevesebb vesződséget jelent majd a WordPress frissen, naprakészen, biztonságosan tartása.

Egyébként minden honlapnál nem lesz elérhető ez a funkció – nyilván a szerverbeállításoktól függ, úgyhogy akkor nyugodhatsz meg, hogy a Tiéd tudja, ha ezt a szöveget látod egy halvány szürke csíkban:

Automatikus frissítés a WordPress 3.7-ben

A többi újdonságot (jobb jelszó-erősségmérő, továbbfejlesztett keresés, meg a fejlesztők szívét megdobogtató új lehetőségek) elolvashatod frissítés után a Vezérlőpulton – ezekről igazából többet nem érdemes írni.

Úgyhogy: menj, frissíts! 🙂

Szerző:

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Javasolt eszközök:

Banner250x250.png
Elementor Pro
Generatepress Logo White Asset
GeneratePress
Divi 4.0
Divihello
Prémium támogatás és ajándék Divi licence
Adatvedelem.png
ADATVÉDELEM minta
Aszf.png
Webshop ÁSZF minta

Elkészült az ingyenes alapozó tanfolyamunk és elérhető a YouTube csatornánkon amíg az új weboldal készül.