Frissítés a háttérben – WordPress 3.7

“Köszönjük a WordPress 3.7 verzióra történt frissítést! Lehet, hogy nem is észrevehető, de a háttérben minden rendben van.” – ez a felirat fogad, ha elvégzed a frissítést a legújabb, 3.7-es WordPress verzióra. Hű, ez királyság, gondolod első pillanatban, többet nem kell vesződnöm a frissítésekkel! Nos, a helyzet azért nem javult (vagy romlott…) ennyire.

De miért is “romlott” volna? Mi a bajom nekem ezzel?

Szépen elvégeztem a biztonsági mentést, ahogy kell, majd rákattintottam a frissítés linkjére, és kíváncsian vártam, mit látok ezután. Több százszor csináltam már ezt, de mindig van bennem egy kis egészséges izgalom, hogy vajon összeomlik-e majd valami a frissítés után… Persze nem szokott, de azért…

Jelen esetben viszont majdnem én omlottam össze, amikor megláttam a vidám üzenetet a Vezérlőpult tetején. Micsoda?! Ezentúl magától frissít? Te jó ég, a bővítményeket is?!… (Amelyekbe én sokszor beleírok?!…)

Mielőtt szívszélhűdést kaptam volna, inkább elnyargaltam a wordpress.org hivatalos blogjára, és utánanéztem a pontos infónak. A 3.7-es verzió bejelentésében ugyan nem találtam többet annál, mint amit a Vezérlőpult kiírt, de tovább haladva (visszafelé az időben) a béta-tesztelésről szóló első hírben megtaláltam, amit kerestem.

Pontosítva tehát:

“WordPress 3.7 introduces automatic background updates for security and minor releases (like updating from 3.7 to 3.7.1).” – azaz: mostantól a biztonsági és kisebb frissítéseket (mint például a 3.7-esről a 3.7.1-esre) automatikusan, a háttérben elvégzi a WordPress. És innentől már jobban érthető az is, amit a Vezérlőpulton olvashatsz: “Rá kell kattintani a “Frissítés most” gombra, amikor a WordPress 3.8 megjelenik. De sosem voltunk még ennyire biztosak ebben a csodás kék gombban.” – magyarán szólva: a főverziók frissítésére (mint például a 3-7-esről a 3.8-asra) azért továbbra is engedélyt kér szeretett tartalomszolgáltatónk (következésképpen előtte a biztonsági mentésre is lesz alkalmunk), illetve a bővítmények sem fognak automatikusan frissülni, ami azért mégiscsak jó hír (legalábbis annak, aki szokott turkászni bennük).

Teljesen tehát nem úsztuk meg, de az biztos, hogy ezentúl kevesebb vesződséget jelent majd a WordPress frissen, naprakészen, biztonságosan tartása.

Egyébként minden honlapnál nem lesz elérhető ez a funkció – nyilván a szerverbeállításoktól függ, úgyhogy akkor nyugodhatsz meg, hogy a Tiéd tudja, ha ezt a szöveget látod egy halvány szürke csíkban:

Automatikus frissítés a WordPress 3.7-ben

A többi újdonságot (jobb jelszó-erősségmérő, továbbfejlesztett keresés, meg a fejlesztők szívét megdobogtató új lehetőségek) elolvashatod frissítés után a Vezérlőpulton – ezekről igazából többet nem érdemes írni.

Úgyhogy: menj, frissíts! 🙂

Oszd meg Te is:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ezek is érdekesek lehetnek számodra: 

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Javasolt eszközök:

Banner250x250.png
Elementor Pro
Generatepress Logo White Asset
GeneratePress
Divi 4.0
Divihello
Prémium támogatás és ajándék Divi licence
Adatvedelem.png
ADATVÉDELEM minta
Aszf.png
Webshop ÁSZF minta

“Frissítés a háttérben – WordPress 3.7” bejegyzéshez 7 hozzászólás

 1. Ha emlékeim nem csalnak, jövő hónapban várható a 3.8-as verzió, legalább is Szeptember 28.-án mikor a Beta 1 elérhetővé vált, arról volt szó. 🙂

  Válasz
  • Igen, egyre gyorsabban jönnek a főverziók. Azt is éppen a fent említett cikkben olvastam, hogy amióta (ha jól értettem) először a plugineket készítik fel a változásra, és aztán a motort, azóta sokkal gyorsabb lett a fejlesztés. Vagy valami ilyesmi 🙂

   (“Én csak vezetem, hogy mitől megy, azt nem tudom” 🙂 )

   Válasz
 2. Szép, szép, de…
  Kinek kell szólni, hogy a „homepage” NEM „holnap”, hanem „honlap”? Írtam én már jó pár helyre, de még mindig rosszul van lefordítva! Ahány wordpress-es lapot üzemeltetek, szinte mindegyiken az első hozzászólás ezzel foglalkozik!

  Válasz
  • Ott van a Vezérlőpult alján: “Fordítás: DjZoNe & FYGureout” – nekik szólj. (Nekem egyszer sikerült elérnem, hogy az “Empty trash”-t végre ne “Üres lomtár”-nak, hanem “Lomtár ürítése”-nek fordítsák.)

   Válasz
 3. Sok sikert a fordítókhoz! 🙂

  Egyszer egyiküknek írtam egy hibát, ez volt a válasz rá:
  “Ki mondta, hogy ez egy kész fordítás?”

  Válaszom:
  “Ki mondta, hogy azt állítottam, hogy ez egy kész fordítás? Csak javasoltam egy hibát…”

  Amit a legjobban furcsállok, és érthetetlen ügyfél szempontból.: Miért BEJEGYZÉSEK a menüpont neve a sokkal logikusabb/érthetőbb Cikkek/Hírek helyett?

  ui.: Itt van leírva, hogyan lehet szabályozni/megakadályozni az automatikus frissítést:
  http://codex.wordpress.org/Disabling_Automatic_Background_Updates

  Válasz
 4. KIEGÉSZÍTÉS: Ma reggelre két honlapomnál automatikusan megtörtént a frissítés a 3.8.1-re. A többinél nem. Pedig ugyanazon a szerveren vannak, és ugyanúgy vannak beállítva. Ki érti ezt?? (Mindig mondom: a számítástechnikai nem egzakt tudomány…)

  Válasz

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..