Itt van, megjött! WordPress 3.1!

Megjelent a régóta várt új verzió – a WordPress 3.1 számos meglepetést tartogat, a leglátványosabb az, hogy határozottan “.com-os” irányba ment a megjelenése – azaz ha be vagy jelentkezve, az oldalad tetején (a wordpress.com-os blogokhoz hasonlóan) egy szürke csíkban láthatod és egyetlen kattintással elérheted a legfontosabb menüpontokat.

Sok időm nem volt még tesztelni a szokás szerint egy jazz-zenészről, ezúttal Django Reinhardt gitárosról elnevezett új verziót, amellyel kapcsolatban Automatticék azt ígérték, nem kell hozzá megvárnunk a Húsvétot, és meg is tartották az ígéretüket 🙂 – de pár helyen már észrevettem újdonságokat. Aztán hogy kinek fognak tetszeni ezek és kinek nem, az már ízlés dolga.

Más lett például az Export funkció: kiválaszthatjuk, hogy az összes tartalmat, vagy csak a bejegyzéseket, vagy csak az oldalakat mentjük el, viszont többé nem válogathatjuk le a tartalmat szerzők szerint, ha épp ezt szerettük volna. Más lett a bejegyzésekben a linkek beszúrásának illetve szerkesztésének ablaka – ez kifejezetten jobban néz ki és használhatóbb is így (szerintem): az új ablakban nyitás eleve be van pipálva, és sokkal könnyebb lett a már meglévő tartalmakhoz (tehát a korábbi saját bejegyzéseidhez / oldalaidhoz) történő linkelés. Kevesebb ablakkal indul a Vezérlőpult alapértelmezésben – de ha olvastad a múltkori bejegyzésemet, akkor már úgyis átvariáltad magadnak a Képernyő beállításait 🙂

A legfontosabb és leglátványosabb viszont kétségtelenül az Admin bar, ahogy ők hívják, azaz a WordPress oldalad külsején (tehát nem a Vezérlőpulton!) felül látható sötétszürke csík a legfontosabb funkciókkal. Ez hasonló ahhoz, amit akkor láthatsz, ha a wordpress.com-on regisztráltál magadnak ingyenes WordPress blogot. Akárhol is jársz így az oldaladon, tényleg semmitől nem vagy messzebb, mint egy kattintásnyira.

A fejlesztők számára is van jónéhány újdonság, de ez számodra szerintem most nem érdekes 🙂 – az viszont igen, hogy számos oldalon kipróbáltam már, minden rendben van, minden működik, úgyhogy hajrá: lehet bátran frissíteni.

És lehet írni ide a hozzászólásokhoz az észrevételeket az új verzióról! 🙂

Oszd meg Te is:

Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin

Szerző:

Ezek is érdekesek lehetnek számodra: 

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Javasolt eszközök:

Banner250x250.png
Elementor Pro
Generatepress Logo White Asset
GeneratePress
Divi 4.0
Divihello
Prémium támogatás és ajándék Divi licence
Adatvedelem.png
ADATVÉDELEM minta
Aszf.png
Webshop ÁSZF minta

“Itt van, megjött! WordPress 3.1!” bejegyzéshez 12 hozzászólás

 1. Szia! Én is frissítettem, de utána a Közvetlen linkek-Alapkategóriával gond volt. Ékezetes szó volt megadva, frissítés után az összes kategória link nem volt jó. Megoldásnak azt találtam, hogy a Alapkategóriához beírt szót töröltem. Ez lenne a megoldás?

  Válasz
 2. Próbáltad, hogy miután kitörölted az alapkategóriához beírt szót, majd mentetted, utána ismét beírtad a régi szót, és úgyis elmentetted?

  Válasz
 3. Ezt jó tudni. De ez is csak akkor látható, ha be vagyok jelentkezve. De ha bejelentkezek, akkor már úgyis mindegy, hiszen a bal oldali oszlopban kiválasztom az új bejegyzés írását. Éppen ezért nem érzem ezt könnyítésnek. Persze ha az ember egyszerre több bejegyzést ír, akkor talán észrevehető némi könnyítés. De általában egy bejegyzést szoktunk írni. Legalábbis gondolom sokan nem szoktak mindjárt több bejegyzés írásába belefogni.

  Válasz
  • Ha valaki összecsukva tartja a főmenüpontokat (ahogy én), annak kettőt kell kattintania az új bejegyzéshez vagy az új oldalhoz, meg a widgethez is meg a menükhöz is. Az admin barral elég egy kattintás. Persze ha nyitva van az összes menüdobozod, akkor nincs erre szükség, de én pl netbookon dolgozom legtöbbször, és azon úgyis elég kicsi a kép, jobb szeretem, ha csukva vannak a menüpontok, nem kell annyit görgetnem. De mondom, ez ízlés dolga.

   Válasz

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..