Interjuh :-) Dr Farkas Anikóval

 

Új hagyományt teremtek e pillanatban a WP-Suli oldalán: interjuh 🙂 – sorozatot indítok, a netes világ ismert és kevésbé ismert szereplőit szeretném sorra kérdezni a WordPress rendszerrel kapcsolatos élményeikről, érzéseikről. Remélem, lehet majd tanulni ezekből is. Első alanyom Dr Farkas Anikó.

Anikó a www.gyesrol-netre.com weboldal (és még sokan mások :-)) tulajdonosa, hozzám hasonlóan néhány éve, gyerekek mellett kezdett online vállalkozásba. Régi jó “barátom és harcostársam”, többször vendégszerepeltünk már egymás blogjaiban és levelezőlistáin, kézenfekvő választásnak tűnt, mint első interjuh-alanyom.

Általános szabály lesz ebben a sorozatban, hogy valamennyi meghívott vendégemtől ugyanarra a négy kérdésre várom a választ. Lássuk, mit mondott el nekünk Anikó!

 

– Mióta használod a WordPress rendszert?

– Kb 2008 decemberében, azaz kicsit több, mint egy éve kezdtem megismerni és azonnal használni is a WordPresst. 

– Mi alapján döntöttél mellette? Használtál esetleg valami mást? Ahhoz képest ez milyen?

– Az első oldalaim Drupalon készültek, majd a háromból csak egy maradt Drupal motoron. A történethez hozzátartozik, hogy kényszerűségből váltottam a WordPressre, mert nem tudtuk hibátlanul áttelepíteni a meglévő oldalaimat a korábbi  szolgáltatóm piacról való kivonulása után. Mivel pedig nekem általában a technikával gondom van – félek tőle 🙂 – eleinte megpróbáltam mindent, hogy ne kelljen WordPress alatt újraindítani az oldalaimat :-). Azóta viszont már több oldalt beüzemeltem, sőt segítek másoknak is.

– Mi az, ami a legjobban tetszik benne?

A könnyű kezelhetőség, a testreszabhatóság, az állandó fejlődés. Az, hogy egy kezdő is – na jó, kis segítséggel – gyorsan elindíthat egy WP oldalt. A kezelését, tartalomfeltöltést tényleg meg lehet tanulni néhány óra alatt. Egyszóval ha van egy jó ötlete valakinek, esetleg már terméke és szolgáltatása is, villámgyorsan nekiállhat a neten is reklámozni azt. A munka nagy részét nem az oldal felépítése fogja jelenteni, hanem a tartalom megfelelő tálalása, a kulcsszavak használata, a linkelések, szóval inkább a marketing része.

 – Mi az, ami a legnagyobb gondot okozza benne?

Eleinte gondot okozott a feltelepítés is, belekavarodtam az FTP-be. Továbbá nem elég még a netes angol tudásom, így nem mindig értem egy-egy plugin leírását, vagy a beállítási lehetőségeket. De próbálkozom. Haladóként sem merek még belenyúlni a kódba. Persze az olyan általános dolgok, mint az Analytics beállítása, vagy a  Home sor törlése 🙂 – az már álmomban is megy. De még nem vettem a bátorságot pl. egy nekem tetsző sminkben a betűstílus vagy -méret megváltoztatására, vagy az oldalsáv eltüntetésére.

Szerencsére itt vagy Te, Móni (eleinte Szigeti Ami is sokat segített), szóval ezúton is köszönöm, hogy van kihez fordulni, ha nagyon elvesznék a WordPress rejtelmeiben.

– Szívesen, és én is köszönöm a beszélgetést!

 

Anikó WordPress motorral készült oldalai: www.kreativanyu.huwww.honnanjonapenz.com.

 

Szerző:

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Javasolt eszközök:

Banner250x250.png
Elementor Pro
Generatepress Logo White Asset
GeneratePress
Divi 4.0
Divihello
Prémium támogatás és ajándék Divi licence
Adatvedelem.png
ADATVÉDELEM minta
Aszf.png
Webshop ÁSZF minta