Videók beillesztése

Könnyű videókat illeszteni a WordPress oldaladba, ha egy olyan videót használsz, amely a YouTube-on található. Csakhogy marketing szempontból nem szerencsés, ha a látogatóidat így eltereled a saját oldaladról. Mi a megoldás? Kétféle is van (sőt, biztos több is, de ezek a legegyszerűbbek 🙂 ).

A YouTube-ra feltett videók beillesztése nem okoz problémát, hiszen a videómegosztó felkínálja az e célt szolgáló html kódot (az “embed” kódot) – hacsak a videó feltöltője ezt nem tiltotta le. A YouTube-os videók így néznek ki:

 

YouTube videó beillesztése

 

Az <Embed> gombra kattintva megjelenik az a kis ablak, ahol beállíthatod a beillesztett videó tulajdonságait: hogy mekkora legyen a kép, hogy milyen színű legyen a lejátszó, és ami a legfontosabb: hogy látszódjanak-e a hasonló témájú videók (“Include related videos”). Ez itt a lényeg: ha ez nincs megjelölve, akkor a videód lejátszása után a weblapod látogatóját nem éri az a kísértés, hogy körülnézzen a YouTube-on, és már el is felejtkezzen a Te oldaladról, hanem szépen ott marad, ahol volt, hiszen nincs is más lehetősége!

 

YouTube videók beillesztése

 

Az én beillesztett videóim is ezzel a módszerrel vannak feltéve ide a WP-Suli oldalaira. Az eljárásnak három nagy előnye van a szememben: a videót nem én tárolom, hanem a YouTube szervere, azaz egyrészt nekem helyet spórol a tárhelyemen, másrészt gyorsabb is így a lejátszás, hiszen a videómegosztó erre a feladatra van kiképezve. A harmadik előny pedig az, hogy a YouTube-on keresgélők is megtalálják a videómat, plusz bejövő linket is kapok az oldalamra, tehát látogatottságnövelési és keresőoptimalizálási előnye is van. (Gondolom, az közismert, hogy a YouTube a leggyakrabban használt kereső, a Google tulajdonában van – és ez érezhető is a Google találati listáin.)

 

A másik lehetőség, ha a videónkat mindenáron a saját szerverünkről akarjuk futtatni (ezt lehetőleg csak rövid videók esetében tegyük, mert nagyon lassú lehet), hogy egy lejátszó kódot keresünk az interneten, például a Macromedia alkalmazásával. Feltettem ide egy ilyen lejátszókódot, ezt használom a “Vízibolha – Vízitúrák a gyerekeiddel” oldalamon. Ha megnézed a kódot, láthatod, hogy három helyen is meg kell adni a fájl nevét és a lejátszóablak méretét – ez azért van így, hogy biztosan minden böngésző megértse. Legalul pedig egy sima html hivatkozás van a fájlra, ez (ha a látogatód beállításai ezt engedélyezik) a látogatód gépén lévő MediaPlayer segítségével játssza le a videót. (A példában .mov kiterjesztésű, azaz QuickTime videó van, de ugyanígy működik .mpg-vel is.)

 

Ha ismersz még jó módszereket, oszd meg velünk a hozzászólások között! Amúgy pedig (itt a végén elárulom a korrekt WordPress-megoldást is 🙂 ) vannak kitűnő WordPress pluginek is a YouTube-videók finomhangolására: korábban a Smart YouTube volt a kedvencem (később elromlott, erről írtam is itt a hozzászólások között), most már a Viper’s Video Quicktags nevűt részesítem előnyben. Töltsd le, kapcsold be, ismerd meg!

 

Oszd meg Te is:

Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin

Szerző:

Ezek is érdekesek lehetnek számodra: 

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Javasolt eszközök:

Banner250x250.png
Elementor Pro
Generatepress Logo White Asset
GeneratePress
Divi 4.0
Divihello
Prémium támogatás és ajándék Divi licence
Adatvedelem.png
ADATVÉDELEM minta
Aszf.png
Webshop ÁSZF minta

“Videók beillesztése” bejegyzéshez 48 hozzászólás

 1. Sokkal egyszerűbb mód van erre!!!!!!

  A “Média beállítások”-nál be kell pipálni ezt: “Kísérelje meg automatikusan beágyazni valamennyi egyszerű szöveg URL címét”, majd a bejegyzésbe be kell szúrni a Youtube videó linkjét! 🙂

  Ennyire pofonegyszerű! 🙂

  Szűcs Ádám

  Válasz
 2. Igazad van, de én hajlamos vagyok rá, hogy előnyben részesítsem a kézi vezérlést 🙂 (azaz szeretek mindent én magam beállítani) – valahogy a “kísérelje meg” szókapcsolat nekem nem elég meggyőző 🙂

  De a legfontosabb: az “Include related videos” opciót mindenképpen kikapcsolva akarom tudni, és ahhoz kell ez.

  Válasz
 3. Ma már az egyik legjobb flash playernek is van wordpress pluginja (JW player), ennél jobb lejátszót nehéz találni. Ha jól van beállítva, akkor három szóval tudsz videót beszúrni bármelyik blogbejegyzésbe, ha pedig kedved van alaposan kiismerni, akkor minden paraméterét állítani tudod.
  Csak keress rá a wp pluginek között, könnyű megtalálni.

  Válasz
 4. Szia Móni!
  Nagyon jók ezek az írások. Én most próbálok összerakni életemben először egy wp oldalt, és nagyon sokat segítesz.
  Igazából én pont azt próbálom elsajátítani, hogy mikor nem kell turkászni a kódban:)Csak erre a “kísérelje meg” üzenetre jutott eszembe a Macskafogóból, a “Nyomja meg a nullás gombot és nyugodjon békében asszonyom.”:)))Sokszor rámtör ez a nullás gomb érzés amikor ilyeneket olvasok. Köszi mindent.

  Válasz
 5. Szia! Na végre tőled is tanulhatok, eddig drupaloztam, de most megismerkedek a WP-vel is. :)) Én sokat használok priát, fizetős videókat, ahol nem lehet youtubeot használni. Amiket eddig lestem: Flowplayer for WordPress, vagy Stream video player…

  Válasz
 6. Hadd valljak itt szerelmet: másfél évnyi Drupal szenvedés után meg kell vallanom (így, egy nap WP után), hogy SZERELMES vagyok a WordPressbe. Nincs mit tenni. Szexi, kezelhető, gyors, egyszerű. Móni, te vállalsz plugin írást is?

  Válasz
  • 😀

   Én is pont így voltam ezzel a Joomla után… 🙂

   Vállalom, hogy megtalálom a plugint, ha van, illetve megíratom a tesómmal, ha nincs 🙂

   U.i. (szolgálati közlemény) A múltkori levelemet megkaptad?

   Válasz
 7. Szia!
  Nekem ebben a formában nem sikerül beágyazni. Bemásolom és nem történik semmi. Ugyanakkor, ha a videó linkjét másolom be, akkor meg minden oké. Mi lehet a gond?
  Ja… Nekem nincs bejelölve az első kis kocka, de ennek ellenére a videó végén megjelennek a hasonló videók.

  Válasz
  • Szia!
   Ez klasszikus probléma.

   A beágyazást a bejegyzésszerkesztő html nézetében kell bemásolni. Utána frissíteni és kilépni a szerkesztőből. Ha átkapcsolsz vizuális (grafikus) nézetbe, a kód eltűnik, mert a WordPress beépített “butabiztos” védelme azt hiszi, elrontottad. Tehát bármilyen kód beillesztése után már nem szabad kapcsolgatni grafikus és html nézet között. Egy másik bejegyzésben majd visszakapcsolhatsz grafikusra (megjegyzi, miben voltál utoljára), de abba már ne menj vissza, ahová a videót raktad.

   A linknél viszont az történik (ezt nem a WordPress, hanem a YouTube csinálja), hogy a YouTube úgy van megírva, hogy bármely webes környezet által felismeri a linket, és az alapértelmezett nézetben meg is jeleníti beágyazva a videót. Gondolj csak a Facebook-ra – ott is ugyanez történik, de nem a Facebook van így megírva, hanem megint csak a YouTube eljárása dolgozik így. Természetesen ekkor megjelennek a kapcsolódó videók is, mert itt az alapértelmezett nézetet választja a YouTube, és ezt Te nem tudod befolyásolni, míg az embed kódnál igen.

   Válasz
   • Szia Móni!
    Köszi a gyors választ!
    Természetesen html nézetben másolom át, de teljesen mindegy, hogy a “közzététel” opciót választom, vagy az “előnézet” lehetőséget, a vége ugyanaz: Nem történik semmi!
    Nem lehetséges, hogy valahol a beállításoknál valamit be vagy ki kell kapcsolnom a pozitív eredmény érdekében?

   • Hm… fura. Ha adsz egy admin hozzáférést, megnézhetem. Addig is ellenőrizd, hogy a Beállítások -> Média -> Beágyazásoknál be van-e kattintva a videók lejátszása – ámbár ha link esetén megjelenik, akkor valószínűleg igen… Akkor meg próbáld ki, mi van, ha kiveszed innen a pipát 🙂

  • Megnéztem.

   A gond ott van, hogy ez egy MultiSite oldal, és a hálózati adminisztrátor úgy látszik, hogy letiltotta a külső kódok beillesztését. Megpróbáltam a régi object-es kóddal is az iframe helyett, de az sem ment. Kikapcsoltam a két videolejátszó bővítményt, hátha azokkal akad össze, de az sem ment. Úgyhogy marad a linkes beillesztés… azzal a hátránnyal, hogy a kapcsolódó videók is meg fognak jelenni, mert ilyenkor ez nem kapcsolható ki.

   (Megjegyzem, nekem a linkes változat sem mutatott semmit, csak a linket, pedig megpróbáltam úgy is, hogy a videolejátszó bővítmény be volt kapcsolva és ahogy írta, szögletes zárójelbe beírtam a video ID-ját.)

   Sajnálom, hogy nem tudtam segíteni…

   Válasz
 8. Köszönöm és semmi baj!
  Nekem, a sok “szenvedés” után már az is nagy öröm, hogy találkoztam egy jó diagnosztával. Tudomásul veszem a helyzetet és pont.
  Még egyszer nagyon köszönöm, hogy dolgoztál rajta!
  Viszlát!

  Válasz
 9. Szia Móni!

  Most járok itt először, és nagyon tetszik az oldal. Most kezdtem el egy honlapot csinálni wp-ben, így találtam ide. Már hasznosítottam is néhány dolgot innen. 🙂
  Viszont ezzel a smart youtube pluginnal nem boldogulok. Kiválasztottam egy videót a youtube-on, amit szerettem volna az oldalsávban megjeleníteni. De hiába másoltam be a widgetbe a kódot, amikor a mentés gombot megnyomtam, akkor eltűnt az egész kód, és semmi nem látszik a videóból csak a title, amit beírtam neki. Párszor még megpróbáltam, de semmi. 🙁
  Kérlek segíts, mert nem tudom, mit kellene csinálnom?

  Üdv:
  Adri

  Válasz
  • Épp most frissítettem az erről szóló írásomat. Onnan másolom ki a választ (lásd alul). De még az is lehet a baj, hogy widgetbe próbálod betenni. Elvileg csak bejegyzésbe lehet, oldalsávba nem.

   Megjelent a bővítmény új verziója. Frissítettem is, ahogy kell, és csúnya meglepetés ért: elkezdett hibásan működni. Remélem, hamarosan javítják, de jelenleg az a helyzet, hogy simán megjeleníti a videókat akkor is, ha csak beilleszted a videó linkjét. Ez azért baj, mert ha csak hivatkozni szeretnél egy videóra, akkor nem tudsz… Pedig van egy olyan opció a beállításainál, hogy “Parse links with http:// prefix same as httpv://”, azaz a v betű nélküli linkeket is használja fel, és ez nálam nincs bepipálva, mégis működik. Ha meg bepipálom, akkor a v-vel ellátott linkű videókat nem illeszti be… Egyszóval úgy néz ki, pont az ellenkezőjét csinálja, mint amit kellene. Pedig korábban jó volt…

   Válasz
 10. Szia Móni!
  Lenne egy olyan problémám, hogy szeretném letölteni a “lightbox” plugint, de a helyzet az, hogy nincs plugin fülecske a vezérlőpultos oldalon, sőt, sehol sem találom. Tudnál segíteni? Mi lehet a gond?
  Előre is köszi szépen!

  Válasz
  • Ha nincs plugin menüpontod, akkor multisite WordPressben dolgozol. Mint a pagony.net vagy a wordpress.com. Ezeken csak az előre hozzáadott bővítményeket használhatod, azok közül válogathatsz. Szólj a rendszer-adminnak, hogy mit szeretnél.

   Válasz
 11. Szia Moni!

  Nekem nem műkszik jól a fenti kóddal, a saját szerverről való beágyazás.
  Próbáltam avi, flv és mpg formátumban is.

  Megnyílik egy lejátszósáv és ha megnyomom a play gombot, középen csak kőrözik, mint amikor éppen tölt be. De aztán nem történik semmi, bármennyit várok.

  Lehet rosszul hivatkoztam be?
  Nálam a honlap tartalom a public_html mappában van, ezért így hivatkoztam be:
  ../wp-content/videos/fájlnév.mpg

  Ez jó így? Nem tudom a két pont honnan értendő…

  Válasz
 12. Szia Moni

  Szoktam wp-s oldalakat csinálni ismerősöknek és felmerült egy kérdés alkalmas e a wp arra, hogy egy olyan cégnek csináljunk vele honlapot amelyik a honlapján élőben akarja sugározni a saját tv és rádió műsorát.Létezik e erre plugin és gondolom a szervertől is függ. Ez egy kis helyi tv.
  Válaszodat köszönöm

  Válasz
   • Sziasztok!
    Egy olyan weboldalt akarok csinálni, ahova saját készítésű videókat töltenék fel. Ezek egy része fizetős lenne, azaz, csak azok a tagok nézhetnék meg, akik befizetnek x összeget. A hozzáférés persze nem örök időkig tartana, hanem ha megnézett y számú videót, akkor nem nézhet meg több fizetős videót, egészen addig, amíg újra nem fizet.
    Az lenne a kérdésem, hogy vajon létezik olyan plugin, amelyikkel egy ilyen rendszert ki lehet alakítani?

   • Szia!
    Erre tökéletes megoldás egy webáruház, ahol a letölthető termékek (a videók) esetében megadhatod, hogy hányszor vagy mennyi ideig töltheti le egy felhasználó az adott tartalmat, illetve ezzel előfizetéseket (rendszeres fizetéseket) is tudsz kezelni.
    Nem minden webáruház tudja ezt, így érdemes megnézni a leírásukat, mielőtt választasz.

 13. Tisztelt poszt író!
  Az írása teljes értékű volt számomra,azonban szeretnék tanácsot kérni öntől.
  Az egyik videóm kikerült egy számomra nagyon kompromittáló sitera(beágyazott tartalom).
  A videónak letiltottam a beágyazását,azonban az továbbra is megjelenik.
  Ön mit javasol?

  Válasz
  • Kedves Neo!
   Sajnos ebben nem tudok segíteni, ez internetjogi kérdés. A YouTube-nak illetve a kérdéses oldal szerkesztőjének kell írnia, hogy függesszék fel a video közreadását. Ha a kérdéses oldal nem magyar, akkor nem sokat tud tenni… De érdemes lenne ez ügyben konzultálni valakivel, aki nálam jobban ért ezekhez a dolgokhoz. Például jó szívvel tudom ajánlani Róth Dénest (http://onlinejog.hu/).
   Sok sikert!

   Válasz
 14. Kedves Móni!
  Olyan kérdésem lenne, hogy van egy youtube videó az oldalsávomban, minden böngésző alatt megjelenik és elindul hiba nélkül, de az explorer nem mutat semmit csak egy kis piros X-et. Mi lehet a probléma? Előre is köszönöm a segítséget!
  Üdv: Anett

  Válasz
  • Szia!
   Az Explorer már csak ilyen… Ebben én sajnos nem tudok segíteni – ami az egyik böngészőben jó, a másikban nem, az a böngésző hibája, nem a WordPressé.

   Válasz
  • Szia!
   Írtam ezt már itt a hozzászólások között, persze nem biztos, hogy Nálad is ez a gond, de ez az első tippem így látatlanban:
   A beágyazást a bejegyzésszerkesztő html nézetében kell bemásolni. Utána frissíteni és kilépni a szerkesztőből. Ha visszakapcsolsz vizuális (grafikus) nézetbe, a kód eltűnik, mert a WordPress beépített “butabiztos” védelme azt hiszi, elrontottad. Tehát bármilyen kód beillesztése után már nem szabad kapcsolgatni grafikus és html nézet között. Egy másik bejegyzésben majd visszakapcsolhatsz grafikusra (megjegyzi, miben voltál utoljára), de abba már ne menj vissza, ahová a videót raktad.

   Válasz
   • köszi a választ, de nem ez a baj… egy html kód beillesztése alap esetben nem okoz problémát. beillesztettem, ráfrissítettem, kiléptem és akkor is eltűnik. kipróbáltad? neked működik?

    csináltam egy teszt posztot. semmi más nincs benne, csak egy dailymoiton-os videó beillesztve. itt:
    http://rakenrollfoka.wordpress.com/2014/01/19/teszt/ amint látod a kódot beillesztettem, mivel ott a videó aláírása. viszont itt is azt csinálja, hogy ami az iframek között van, azt eltünteti.
    amikor rányomok a frissítésre, ezt az iframes sort kitörli a kódból:
    , a többit meg otthagyja, ezért van ott az aláírás.

    a soundcloud is ezt csinálta, de ott ők jófej módon csináltak egy embed kódot direkt csak a wp-nek és azóta remekül működik.

   • Megnéztem az oldaladat.
    1) wordpress.com -os oldal, azaz nem úgy működik, mint egy sima saját tárhelyes – lehet, hogy ez is okoz valamit.
    2) A Dailymotionhöz speciel nem értek, de megnéztem, gyakorlatilag ugyanolyan a felülete, mint a YouTube-é, vagy legalábbis amilyen az régebben volt. Van egy Export funkciója, abban találsz egy iframe kódot, másold ki azt és illeszd be a bejegyzés html nézetébe.

    …vagy éppen ezt csináltad, és mégsem jó? Akkor sajnos passz… Lehet, hogy mégiscsak a wordprss.com nem engedi. Vagy nem tudom. Vagy ha saját tárhelyes változaton is próbáltad, akkor esetleg összeakad valamelyik bővítménnyel.

    Sajnálom, hogy nem tudok konkrétabbat segíteni…

   • “vagy éppen ezt csináltad, és mégsem jó?”
    igen éppen ezt. a dailymotion kódját ha beillesztem a felét kitörli, ami a videóra vonatkozik és iframes, a többi részét, ami a linkelhető szöveg, azt meghagyja.

    jelen pillanatban az a helyzet, hogy a youtube-on kívül semmi mást nem enged beágyazni, se indavideót, se kukkero-t, se dailymotiont. a soundcloud-ot is csak azért, mert ők saját beillesztőkódot gyártottak a wordpress-hez.

    köszönöm, hogy foglalkoztál vele és megpróbáltad… már csak az a kérdés, hogy ki tudná nekem megmondani akkor, hogy hogyan is működik ez? mert nem hiszem el, hogy a wp lekorlátozta volna a többi videómegosztót, inkább csak valami csel van valahol, amire rá kellene jönni.

    halihó

   • Jaja, tényleg a wp.com a gond… csak youtube-ot és vimeot enged beilleszteni, legalábbis alaphelyzetben, a premium nem tudom mit tud. de most már legalább tudom a korlátaimat…

    köszi a tippet, egyenlőre nem költözöm. tavasszal költöztem ide, mikor a freeblog meghalt… 2006-tól ott nyomtam… egyenlőre elegem van a blog körüli herce-hurcából… de ha kialakul, megfontolom.:)

 15. Szia Móni,
  Beágyaztam egy teszt videót ebbe az oldalba: http://lyllootrike.com/index.php/lyllootrike_videos/

  ezzel a kóddal:

  Szépen be is teszi, de az oldalon aztán nem lehet lejátszani, mi lehet a baj? Van bármi tipped? Mondjuk most néztem meg, hogy ha feltöltöm a tárhelyre és onnan rakom be, akkor sem engedi elindítani… ez tárhely jogosultsági dolog lehet? Vagy benézek valamit nagyon…
  Köszönöm szépen előre is!

  Válasz
  • Szia!
   Gondolom, azóta megoldottad, mert nekem működik.
   A kódod ugyan nem látszik itt a hozzászólásodban, de amúgy is azt javasoltam volna, hogy a YouTube-ra töltsd fel a videót és onnan ágyazd be, az a tuti megoldás.

   Válasz

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..