WP Responder – a levélküldő rendszer

 

Aki egy kicsit is jártas az online marketingben, az tudja: hírlevélküldőre egyszerűen szükség van. Bár sokan, sokszor temették már, azért még mindig ez a legjobb módszer arra, hogy a honlapunk látogatóit rávegyük, hogy tegyék azt, amit várunk tőlük. Hiába, az alapigazságok igazságok maradnak hosszú idő után is, és ez is egy ilyen: egyetlen interakció nem elég, sok kapcsolatfelvétel kell a konverzióhoz.

 

A marketing háttérbe most nem szeretnék nagyon belemenni; ha érdekel a téma, számos anyagot találhatsz az interneten arról, hogy miért kell egyenként “végiglökdösnöd” a látogatóidat az értékesítési folyamatodon, hogy mi az a hét másodperces szabály, hogy hányszor kell találkoznia az érdeklődődnek a marketing üzeneteddel ahhoz, hogy vásároljon és így tovább. Hívhatod e-booknak, online tanfolyamnak, levélsorozatnak vagy blogértesítőnek, egy biztos: kell valamilyen rendszer, amellyel folyamatosan és automatizáltan tartani tudod a kapcsolatot a honlapodra tévedt látogatókkal.

Az ilyen szoftver nemcsak a marketing szűkebb értelemben vett területeinek kiszolgálására alkalmas, hanem akár a megrendelések felvételére és a vásárlók utókezelésére is. Ha nem használsz hírlevélküldő rendszert, a következőképpen dolgozhatsz ezen a területen: kapsz egy üzenetet, egy e-mailt az érdeklődésről. Visszaírsz, megválaszolod a kérdéseket. A vevő rendel. Te válaszolsz, megköszönöd a rendelést, elmagyarázod, hogyan kell használni a terméket. Egy hét múlva megkérdezed, hogy mennyire elégedett. A vevő megírja a problémáit. Te válaszolsz neki. És így tovább. Nincs is ezzel semmi baj, amíg kéthetente egy vevőről van szó… De ha már naponta rendelnek, akkor hogyan fogod ezt kezelni, és hogyan tartod fejben, hogy ki hol tart éppen?

Ellenben ha hírlevélküldő rendszert használsz, akkor csak egyszer kell megírnod a rendelésfelvevő űrlapot és a válaszüzeneteket, meg azt a levélsorozatot, amely a termék használatát megtanítja, és a kifogásokat, a problémákat kezeli, azután élesítheted a rendszert és elmehetsz nyaralni. Közben naponta akár száz új vevő is feliratkozhat, a rendszer teszi a dolgát – automatikusan, emberi beavatkozás nélkül, a hiba lehetősége nélkül.

Én a Silihost partnereként elsősorban a Silihost Autorespondert ajánlom a feladatra, mert könnyen kezelhető, rugalmas, és egy vállalatirányítási rendszerhez közeli a tudása egy egyszerű bolti szoftver áráért. De persze WordPresshez is van ilyen rendszer, méghozzá természetesen ingyenes.

 

WP Responder

 

Mit tud a WP Responder?

Először is korlátozás nélküli számban kezel levélsorozatokat, feliratkozó űrlapokat, és az űrlapokon belül bármilyen típusú és mennyiségű mezőt. Nincs felső határa a feliratkozók számának és a küldhető levelek mennyiségének sem (de ezzel azért erősen légy óvatos, nehogy problémát okozz a tárhelyszolgáltatódnak és az IP-címeden osztozóknak). A leveleket megírhatod egyszerű szövegként,vagy formázhatod html-kódokkal, de van hozzá wysiwyg html-szerkesztő felület is.

Másodszor blogértesítőket küld (amikor új bejegyzés jelenik meg), de akármikor máskor is küldhetsz vele levelet (például egy akciódról), valamint kezeli a követő leveleket (azaz beállíthatsz egy sorozatot, amely a feliratkozás időpontjához képest x nap múlva küldi az első levelet, y nap múlva a másodikat és így tovább), sőt, ezek a levelek lehetnek WordPress bejegyzések is, csak tedd őket egy külön kategóriába, és add meg a rendszernek, hogy ezt a kategóriát küldje ki bejegyzésenként. Még olyan bejegyzéseket is használhatsz erre a célra, amelyeket korábban már közzétettél, csak be kell állítanod, hogy legyenek a kiválasztott kategóriának is részei.

Ezenkívül meghatározhatsz speciális szabályokat: például ha valaki feliratkozik a haladó sorozatodra, akkor automatikusan kerüljön le a kezdőknek szánt leveleidről, vagy ha rendelt és fizetett, átteheted egy másik sorozatba, így ő már nem fog fizetési felszólítást kapni. A lehetőségek határai csak a rendszerező képességed szabja meg.

Még egy hasznos funkció: ha van már valahonnan e-mail listád, azt ide beimportálhatod; ha pedig később egy komolyabb tudású rendszerre térsz át, egy exporttal magaddal viheted innen a meglévő olvasóidat.

A WP Respondert ide kattintva töltheted le.

 

Szerző:

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Javasolt eszközök:

Banner250x250.png
Elementor Pro
Generatepress Logo White Asset
GeneratePress
Divi 4.0
Divihello
Prémium támogatás és ajándék Divi licence
Adatvedelem.png
ADATVÉDELEM minta
Aszf.png
Webshop ÁSZF minta