Webáruház WordPress motoron

Talán nem tévedek, ha azt gondolom, sokakat érdekel ez a téma: hogyan lehet kényelmesen, automatizáltan értékesíteni egy WordPress alapú weboldalon? Erre a célra több ingyenes és fizetős webshop-bővítményt találhatunk, mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai. Hogyan válasszunk webshopot?

Elöljáróban annyit azért megjegyeznék, hogy az élet nem fenékig tejfel egy ingyenes termék esetében, még akkor sem, ha az a WordPresshez tartozik. Nem lesz minden úgy beállítható, ahogy szeretnéd, és a magyar jogszabályokkal sincs minden összhangban. Ha vannak termékeid és szeretnéd azokat online bemutatni, mindenképpen érdemes foglalkozni a WordPress webshop pluginokkal, és a rendeléseket is fel tudod venni ezekkel a rendszerekkel, már ez is megkönnyíti a munkádat, de azért ne legyenek illúzióid. Ha nagyon bonyolult, sok termékes, sokat tudó, teljesen automatizált, azaz “igazi” webáruházat akarsz, akkor minimum egy fizetős WordPress webshop-bővítményt válassz (amilyen a WP eStore), de az is lehet, hogy inkább egy egyedi rendszert kell fejlesztetned.

A másik fontos dolog, és ezt ne felejtsd el: az ingyenes termékekhez nem jár támogatás. Tehát ha gondod van egy bővítménnyel, legfeljebb kérdezősködhetsz a fórumokon felőle – a termék fejlesztői viszont, akik a legtöbbet tudják róla, nem fognak válaszolni a kérdéseidre.

Lássuk a választékot!

Jelen pillanatban 11.430 bővítmény érhető el a WordPresshez ingyenesen (ide kattintva jutsz a WordPress.org bővítmény-oldalára), ezek közül 80 darab van, amely a webáruházakkal kapcsolatos (ne a webshop, hanem a shopping cart kifejezésre keress!). Nem mindegyik komplett webáruház, némelyik csak kiegészítő, vagy egy másik, külső termékhez kapcsoló bővítmény.

Arra nem volt lehetőségem, hogy az összeset kipróbáljam (remélem, elnézitek nekem 🙂 ), hárommal dolgoztam eddig, ezeket szeretném egy kicsit bemutatni.

Melyik mire való, kinek melyiket ajánlom?

Valamennyinél fontos, hogy a WordPress-szel való kapcsolata mennyire gördülékeny – a termékeket mindháromnál be lehet ágyazni bejegyzésekbe vagy oldalakba, a kezelőfelület számára oldalakat kell létrehozni, a kosár megjelenhet oldalon, oldalsávban vagy widgetben. Mindnél vannak automatikus e-mailek, kezelik a készpénzes (átutalásos) fizetési lehetőséget és az online fizetési módokat (PayPal, Google Checkout, stb), be lehet állítani szállítási költséget, kezelik az akciókat és az árengedményeket, nyilvántartják a készletet, statisztikát szolgáltatnak és így tovább. Ezekben a tulajdonságokban nincs nagy különbség köztük.

Más a helyzet a beállításokkal kapcsolatban. Az eShop tapasztalataim szerint inkább az online (letölthető) termékek árusítása esetén válik be, a kezelőfelülete sokkal egyszerűbb, kevesebb a beállítható lehetőség, tehát ezt akkor válaszd, ha nem zavar, hogy minden angolul van és nem sok lehetőséged van testre szabni a kinézetet, viszont nem akarsz túl sok időt tölteni a felépítésével.

Rengeteg beállítási lehetőséged van viszont a WP e-Commerce esetében. Itt megadhatod, hogy milyen pénzben és hány tizedesjeggyel jelenjen meg az ár; hogy az ÁFA hány százalék, és amit kiírsz, az nettó vagy bruttó ár; a termékek oldalán kiválaszthatod, hogy az összes termék jelenjen-e meg, vagy a termékek kategóriái, vagy mindkettő; hol és hogyan jelenjen meg a kosár; beállíthatod, mely adatokat kérje be a rendszer a vásárlóktól; és még kismillió apró opcióról dönthetsz, hogy a webshopod olyan legyen, amilyet szeretnél. Többféle kinézet közül választhatsz, vagy akár saját css fájlt is írhatsz hozzá. Valószínűleg ez a legkomplexebb webáruház, amely ingyenesen elérhető, de el fogsz molyolni vele egy darabig, amíg mindent beállítasz – viszont ennél a legjobban kezelhető a termékfelvitel.

WP eStore azzal nyerte el a szimpátiámat, hogy nagyon részletes dokumentáció, videók, és teljeskörű támogatás jár hozzá (a fejlesztő pár órán belül mindenkinek személyesen válaszol). Integrálható a múlt heti bejegyzésemben már említett WP eMember és WP Affiliate Platform bővítményekkel, valamint a NextGen képgalériával, és nagyon tetszik, ahogy a letölthető termékeket védi az illetéktelenektől. Létrehozhatsz a segítségével akár olyan oldalakat is, amelyeknél a látogatók a tartalomért megnézésenként fizetnek.

Hátrányok

Ha letölthető terméked van, és csak átutalásos fizetést engedélyezel, nem megoldható, hogy a bankod értesítést küldjön a webshopodnak a fizetés beérkeztéről, hogy a webshop azután engedélyt adjon az ügyfélnek a termék letöltésére – azaz nem teljesen automatikus a folyamat. (Ez a probléma megszűnik, ha elfogadsz bankkártyát – ehhez a legegyszerűbb, ha PayPal üzleti számlát csinálsz magadnak. Ennek havidíja nincs, viszont tranzakciónként jutalékot von le. Sajnos a számlát még így is kézzel kell majd megírnod.)

A legtöbb webshop-bővítményhez nincs magyar fordítás. Helyesebben nem a legtöbbhöz nincs, hanem egyikhez sincs, legalábbis én nem találtam, de majd kijavít valaki, ha tud ilyet. Az eCommerce-hez ugyan van egy, de nem teljes, az üzenetek egy része angolul jelenik meg, amelyik magyarul, az helyenként karakterhibás, és a tetejében mindez egy korábbi verzióhoz van csak meg, azaz, ha frissíted a bővítményt, elveszíted a magyar nyelvű üzeneteket.

A legnagyobb baj persze kétségtelenül az, hogy a webshop nem csomagolja be és nem szállítja ki a fizikai termékeidet 🙂

 

Szeretnél többet tudni róluk?

A WP eStore bővítményt részletesebben a  WP-Suli Klub zárt tagi oldalán elemzem. Érdekel? Légy a tagunk, és már olvashatod is! 🙂

A WP e-Commerce teljes ismertetése és beállítása lesz a téma a következő WordPress Tréningen, amelyre mához három hétre, 2010. október 20-án, Budapesten kerül sor. Most először egy napon lesz két rendezvény: délelőtt a már megszokott és bevált “Hozz egy laptopot, és menj haza egy teljes, kész WordPress oldallal!”-típusú, kezdőknek szóló tréning; délután pedig a “WordPress ínyencségek haladóknak” című továbbképzés a motort már ismerő felhasználók számára. Részletek hamarosan!

 

U.i. Ha van valamilyen tapasztalatotok webshopokkal, kérlek, osszátok meg a hozzászólások között! Kösz előre is!

 

U.i.2. Újabban a WooCommerce bővítményre tértem át; tapasztalataimról a “Woo, de jó sablonok és webáruház!” című bejegyzésben és folytatásaiban olvashatsz.

 

Oszd meg Te is:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ezek is érdekesek lehetnek számodra: 

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel hírlevelünkre!

Javasolt eszközök:

Banner250x250.png
Elementor Pro
Generatepress Logo White Asset
GeneratePress
Divi 4.0
Divihello
Prémium támogatás és ajándék Divi licence
Adatvedelem.png
ADATVÉDELEM minta
Aszf.png
Webshop ÁSZF minta

“Webáruház WordPress motoron” bejegyzéshez 81 hozzászólás

 1. A WP e-Commerce-t használjuk, egyenlőre kielégíti az igényeket. Persze úgy, hogy folyamatosan testre szabom (külön számlázás, utánkövetés, akciók automatizálása, stb).
  Dehát szerintem a webshop is olyan, mint a krumplipucoló gép…

  • Sőt: már megint szerdán 🙂 – mert csak akkor tudom megoldani a gyerekfelügyeletet… (OFF: Nekem meg sajnos a hétvége nem jó, tiszta bolondokháza tud lenni. Most hétvégén is jönnek az öcsém gyerekei egész napra: hét fiú /illetve most csak hat, egy nincs itthon/ együtt, képzelheted! ON 🙂 ) Talán meg tudunk oldani valamiféle rögzítést, és akkor utólag is elérhető lesz.

 2. Szia Móni!
  Most készítem az első weblapomat és webshopomat az e-commerce pluginnal, és végeláthatatlannak tűnik a küzdelem. Most olvasom, hogy ma volt tréninged. Valamilyen formában tudnál segítséget nyújtani?

  Köszi,
  Ági

  • Szia!
   Kár, hogy nem tudtál ma eljönni, mert részletesen végigvettük az összes beállítást. De személyes (helyesebben Skype-os) konzultációt is vállalok (lásd fent a Segítség menüpontban), ha az megfelel Neked.

 3. Szia Moni!
  Nemrég találtam az oldaladra és nagyon örültem neki. Évek óta foglalkozom wp-vel, sokat tanultam autodidakta. De még itt is találtam sok újdonságot. 🙂
  Most egy online boltot szeretnék indítani, és keresem a megfelelő plugint. (Kerestem mást is nem csak wp-t de nem jöttek be.)
  Hosszas keresgélések, próbálkozások után kikötöttem az ingyenes e-commerce-nél, amivel nem is lenne különösebben bajom, ahogy egyre inkább elmélyedek benne, – tudná, ami nekem kell, némi kompromisszum árán – de sajna nekem magyarul kell.
  A félig magyarított fájlt folytattam, de az új és a módosított magyar szavakat egyszerűen nem ismeri fel, nem találja, nem tudom mit nem csinál. Mivel nem látom át hogy működik a nyelvi fájl beolvasása, fogalmam sincs mit kéne tenni. Erre van valami ötleted?

  Előre is köszi!

  K.

   • Kedves Móni!

    Épp most szenvedek a webáruházammal és nekem is az a legnagyobb problémám, hogy csak “kicsit” magyar az e-Commerce. Engem nagyon érdekelne a nálad kapható magyar változat. Küldenél róla részleteket nekem? Hétfőn indul az oldalam webáruházzal és nagyban megkönnyítené a dolgom.
    Köszönöm: Szabó Andrea

   • Szia!

    Érdekelne a fent említett anyag, de ha a linkre kattintok ezt írja ki! Sajnos ez az oldal nem található.

    Nem lehet már belőle rendelni? Éppen egy webáruházat próbálok csinálni a honlapomon és nagyon elakadtam benne. Nagyon kellene ez a magyar nyelvű leírás!

    Tudnál segíteni?

   • Szia!

    Nem magyar nyelvű leírás volt, hanem magyar fordítás. Az új verzióban már van hozzácsomagolt magyar fordítás, így az enyém okafogyottá vált, ezért nem lehet már kapni.

   • Igen,magyar, de a súgója nem! Én a használatáról hiányolok egy magyar nyelvű leírást, mert pl. nem tudom hogy kell a szállítási költségeket úgy beállítani, hogy figyelembe vegye a termék súlyát, meg hasonló apróságok.

 4. Igen, olvastam azt a cikket is. Fordítottam is már sablont, ismerem a poeditet közelebbről. Csak épp nem oldja meg az e-commerce problémát. nincs mo és po fájlja, a php-ban turkászásra pedig valahogy nem reagál – nekem legalábbis. Erre lettem volna kíváncsi, hogy miért nem? Az jó ha rövidesen lesz elérhető magyar változat, csak a néhány nap nekem kicsit késő. A bolt a jövő héten indul…
  Azért köszi.

  • Hogy érted azt, hogy nincs po fájlja? Már hogyne lenne, azt fordítottam le. Ha sürgős, máris küldhetem a magyar változatot. A kifelé látszó része már mind magyar, az admin felület 95 %-a is magyar. Finomítások hiányoznak még, de ha sürgős, vedd meg most és amikor megvagyok a maradékkal, megkapod azt is.

   De a lényeg, hogy kifelé magyar legyen, az már működik.

 5. ok. megvan. A Hun mappában kerestem, bocsánat.
  Akkor jobb híján nekiugrom… :/
  De azért érdekelne miért hagyja figyelmen kívül a php-t???
  Köszi!

 6. Köszönöm a gyors választ! Egyébként ezt a csomagot fel tudom használni több oldalamon is? (két oldalamon lesz most webshop és a harmadikon tervezem)A kódturkászást te csinálod vagy megmutatod mit kell és én írom át? Ha esetleg sablont akarok váltani, akkor megmaradnak a beállítások? Lehet, hogy butaságokat kérdezek, de még most tanulom.
  Válaszod előre is köszönöm!
  Szabó Andrea

  • Akárhány oldaladon fel tudod használni. Kódturkászni semmit nem kell, a csomagban kapsz egy telepítési útmutatót, de csak pár kattintás az egész. Felül kell írni néhány fájlt. A sablonhoz nincs köze, az független tőle. Ha verzióváltás van az e-Commerce-nél, akkor egy-két fájlt át kell nézni, de ezt én megcsinálom, ez benne van az árban, jár hozzá minden további frissítés. És egyáltalán nem butaság. Aki kérdez, az lehet, hogy egy pillanatig butának tűnik, aki viszont nem, az az is marad 🙂

 7. Kedves Móni!
  bár látom, hogy mostanában nem volt itt hozzászólás, azért remélem, tudsz nekem segíteni, (ha máshogy nem megy, akár fizetek is érte)
  kb egy hónapja ismerkedek a wp-vel. eddig nincs semmi gond, de elakadtam a webshopnál. feltettem az e-commercet, beállítgattam egy csomó mindent, tettem fel terméket, csináltam egy próba vásárlást, szépen hozza a megrendelő űrlapot, de mikor a vásárlásra kattintok-> error 404. ha a kosár widgetben bármire kattintok (a termék törlésén kívül) szintén error 404. pedig az összesítőben, hogy volt eladásom, azt mutatja, a termékre kiírja, hogy elfogyott, de az űrlapba beírt címre nem érkezik semmilyen levél.
  hol rontottam el? és mit?? teljesen tanácstalan vagyok… 🙁
  tegyek fel másik shop-ot? ;D

  • Örülök, hogy közben megoldódott – általános tanácsom, hogy mindig töltsd le az aktuális frissítéseket, mert időnként van egy-egy hiba, amit észrevesz a közösség, és a fejlesztők javítják. Másrészt a közvetlen linkeket is lehet, hogy frissíteni kell a Store -> Settings -> Admin menüpontban.

 8. közben voltunk strandon, kiszellőztettem a fejem, letöröltem, majd újra feltettem, és most szépen működik. lekopogom. 🙂
  de szerintem még lesz kérdésem.
  köszönöm a lehetőséget, nagyon-nagy segítség ez az oldal!! 🙂

 9. Kedves Móni!

  Az előző információkra alapozva arra jutottam, hogy a készülő webshopomhoz az e-commerce modult fogom használni. Kérédsem az lenne, hogy tervezek hozzá affiliate programot, viszont ez a cikk szerint csak a WP estore-hoz elérhető. Semmilyen módón nem megoldható, hogy a partnerek részére az e-commercen keresztül is sehetőség lenne ilyesmire? Esetleg más fizetős módult tudnál ajánlani? Köszönöm

  • Szia!
   A WP e-Commerce-et a GetShopped.org fejleszti. Az alap bővítmény ingyenes, de számos fizetős kiegészítő kapható hozzá. A teljes listát itt találod: http://getshopped.org/extend/premium-upgrades/ Van hozzá affiliate plugin is, 99 dollárért.
   Ugyanakkor a WP eStore a WP eMemberrel és a WP Affiliate Platformmal együtt is csak 89.95 dollár… És a többi kiegészítő is olcsóbb. A teljes terméklistájukat itt találod: http://www.tipsandtricks-hq.com/products?ap_id=PagonyStudio

   • Szia Móni,

    Köszönöm a gyors választ.
    Pontosan még nem látom át, hogy használhatóságban, testreszabásban stb. miben különbözik a kettő, de akkor talán nem sokban. Szerinted érdemes akkor inkább az eStore-al próbálkoznom? Magyarítás esetleg található hozzá?

   • Amennyire én láttam, a kettő kb ugyanazt tudja, kisebb-nagyobb eltérésekkel, de lényegében mindkettő jó rendszer. Az ár és a támogatás inkább az eStore mellett szól, az viszont kétségtelenül az eCommerce nagy előnye, hogy az eddig verziókhoz ugyan külön kellett magyarítást vásárolni pl tőlem, vagy megcsinálni magadnak, a legújabb verzióhoz már van teljes magyar fordítás. Az eStore-hoz viszont jelenleg (tudomásom szerint) nincs magyar fordítás, tehát ez a munka még vár valakire.

 10. Végig böngésztem a linkeket, és az most láttam, hogy az e-commerce-nél akcióznak. Az affiliate 47 a member pedig 49 USD, így viszont már hasonló az ár, főleg hogy van hozzá magyarítás:) Írni fogok majd ez ügyben neked.
  Köszi a segítséget.

  • Szia!
   Alapból csv-t tud importálni, fejlesztésekért fordulj a GetShopped.org-hoz 🙂 Egyébként ha komplett WordPress export fájlt töltesz fel, amelyben termékek is voltak, és importálás előtt bekapcsolod az e-Commerce-t, akkor elvileg átveszi a termékeket is.

 11. Szia! Örülök, hogy rátaláltam az oldaladra és a fórumra, még nagyon kezdő vagyok. 1 hete szenvedtem azzal a problémával, hogy az e-commerce 3.8.6-ra frissítettem egy korábbi (talán 3.7.4 verziójú – angol nyelvű) webáruházat.

  A termék oldalak lapozása (products-page/page/2,products-page/page/3 stb.)nem működött, pontosabban nem hozta be a Termék kategóráiból a lista folytatását.

  A Beállítások/Bolt/Admin/Permlinks Settings felületen állítottam át a

  Checkout: http://www.domain.hu/?page_id=0 kódot 0 helyett 1-esre, oda-vissza cseréltem az URL linkeket (SEO barát fantázianévre, aztán vissza az eredeti /products-page/ elnevezésre) és ezt követően érdekes módon már behozta a page 2/3/4-ik oldalakat is.

  Ez lenne tul.képpen a kérdésem, hogy a Checkout kódnak mennyinek kell lennie, hogy jól és biztonságosan működjön a e commerce webshop, ill. mit szabályoz pontosan ez a kód?

  Előre is nagyon köszönöm!

  • Végülis a checkout alapból nekem page id=5 kódot kapta és nem is működik sajna. Most töröltem és újra tepelítettem, aztán akkor sem javult meg. Most azzal szenvedek, hogy a fejlesztő lapjáról töltöm le és manuálisan telepítem.
   De akkor azt mondod, hogy neked a checkout /products-page/ végződésű?

  • Ha a Közvetlen linkek az alapértelmezetten vannak, akkor lesznek ilyenek az oldalak linkjei. Ezt ne álltsd át kézzel, mert elszúrod az egészet.

   A gond ott van, hogy az e-Commerce a bekapcsolásakor automatikusan létrehoz négy oldalt. Ez a négy oldal a Te blogodban éppen soron következő sorszámokat fogja kapni, erre nincs egy fix érték.

   Ha a Közvetlen linkeket átállítod a (szerintem legértelmesebb) /%category%/%post-name%/ szerkezetre, akkor a bejegyzések linkje a kategóriát és a bejegyzés címét fogja tartalmazni (mint itt nálam is), az oldalaké pedig az oldal címét (persze mindkettő a domain után).

   A termékek oldala így /products-page lesz, ezalatt a három aloldal: a kassza a /products-page/checkout, a tranzakció eredménye a products-page/transaction-results, a vásárlástörténet pedig a products-page/your-account linket fogja kapni.

  • Laci, Nálad az 1. oldal volt a webáruház által létrehozott oldal, Covery, Nálad az 5., de mondom, ez nem fix érték, és utólag már nem szabad átírni! Igen, a Covery által írt egyedi Közvetlen linkkel is jó. De ha alapértelmezetten hagyjátok, akkor is jó lesz, csak nem szabad manuálisan belenyúlni.

 12. Próbálkoztam a WP e-commerce-el, de elegem lett belőle. Tele van apróbb hibákkal, bosszantó.
  Nézegettem az opencart-ot. Nagyon komoly, talán a legjobb létező webáruház. Tud magyarul is. Hátránya, hogy nincs WP plugin, buherálás kell ahhoz, hogy integráljuk.
  Nemrég találtam rá az ecwid-re. 100 termékig ingyenes. Van fizetős rész is (havi 17 dolcsi), de úgy nézem, hogy az ingyenessel is fel lehet építeni egy komolyabb webáruházat.
  http://www.ecwid.com
  http://www.ecwid.com/compare-plans.html

  Röviden a lényege: Platformfüggetlen webáruház. Integrálható WordPressbe, Drupalba, Joomlaba vagy saját fejlesztésű oldalba.
  Az ecwid honlapján kell regisztrálni, itt kell felvinni a termékeket, kialakítani az áruházat. Ennek előnye, hogy nem nekünk kell kódolni, alakítani az oldalunkon. Hátránya, hogy egy “idegen” helyen vannak a dolgaink, tőlük függünk. Mivel ingyenes, a kipróbálásnak nincs veszélye.

  Ha kész, a kapott kódokat kell beilleszteni sima WP oldalba és ott jelenik meg az áruház – tehát a vevő nem kattint ki az oldalunkból.
  Van kosár widget is, amit kitehetünk az oldalsó widget sávba.
  Komoly beállítási lehetőség vannak.
  Ja igen. Tud magyarul. 🙂 Bár számomra – angol nyelvtanár, fordító vagyok – nyüszítően magyartalan sok minden az oldalon, de szerencsére ez inkább az adminra jellemző. A shop része, amit a vásárló lát, egész szépen le van fordítva.

  • Kösz a kiegészítést!

   “nyüszítően magyartalan” – jaj, de jó ez! Ilyen tömören összefoglalni valamit, nem is tudom, más nyelvben, mint a magyar, lehetséges-e… Íróként is, de általában is, nagyon értékelem az ilyesmit! 🙂

   • Ja, úgy érted, az ecwid kódjait? “Egy sima WP oldalba”, ahogy Hunor írta. Ennél többet én sem tudok róla, de gondolom, át kell kapcsolni a bejegyzésszerkesztőben html nézetre, és ott kell beilleszteni a webáruház által adott kódokat. De mondom, ezzel én még nem dolgoztam, csak gondolom, hogy így van.

    A WP e-Commerce egész sokat fejlődött mostanában, kezd nagyon jól használható lenni, én inkább abban molyolok.

 13. Szia!

  WP e-Commerce-t szeretném használni és lenne hozzá egy kérdésem:
  Azt meglehet oldani, hogy az általam választott teremékek egy slideshow-ban megjelenjenek?
  Van erre külön plugin vagy valami megoldás?

  Üdv.:
  Norbi

  • Szia!
   A NextGen Galleryvel csinálhatsz egy diavetítést a termékeidből bárhol a weblapodon. Vagy vásárolhatsz hozzá fizetős kiegészítőket, mint a GoldCart (ennél nemcsak egy, de több kép is tartozhat egy termékhez és galériában is mutatja őket) vagy a Product Slider Plugin (diavetítésben jeleníti meg a termékeket).

   A WP e-Commerce fizetős bővítményeit itt találod:
   http://getshopped.org/extend/premium-upgrades/

  • Szia Móni!

   Két kérdésem lenne.

   -Alkalmasnak találod-e a WordPress rendszert olyan webshop elkészítésére, ahol nagyobb forgalom van. Napi 100-150 vásárló lenne.

   -Ehhez milyen fizetős plugint ajánlanál, amelyik tud magyar nyelven is.

   Köszönöm válaszod!
   Laci

   • Szia!

    Én magam nem teszteltem ilyen mértékben egyiket sem, így erre nem tudok saját választ adni. Nekem most a Cart66 a kedvencem, és annak van egy bemutató oldala, ahol látható egy csomó működő példa: http://cart66.com/showcase/ Nem tudom, mekkora forgalom van rajtuk, de jó példák.

    Magyar fordítással tudomásom szerint jelenleg csak a WP e-Commerce rendelkezik, a többit fordítani kell. Én is lefordítottam ezt régebben magamnak, de az újabb verzióknál már nem kell, mert benne van. Most a Cart66-ot fordítom éppen.

 14. Móni! Ismersz olyan megoldást, hogy a felhasználók kínálhatják eladásra a terméket? Mint a vatera.hu esetén van, igaz az saját fejlesztésű. Nem tudom melyik webáruház tudja ezt, melyiknek van ilyen modulja.

  • Szerintem ilyen csak egyedi fejlesztésben van, legalábbis én nem tudok róla. Csak öszvér megoldásokat, hogy a felhasználó feltölt valamit, de elrendezned már Neked kell. Viszont éppen most fejleszti egy programozó valami hasonlóra a megoldást (kértem a megrendelőt, hogy ha ez jól sikerül, majd ossza meg velünk is), úgyhogy abból kiindulva lehet, hogy lesz egy jó bővítményünk erre a célra. Csak ki kell várni 🙂

 15. Sziasztok,
  Végig olvastam a hozzászólásokat. Kipróbáltam az ecommerce-t, woocommerce-t. Egyik sem illeszkedett a weboldalam sablonjával, amit már nem akarok semmiképp megváltoztatni, mert tetszik is, meg már nincs rá időm. Épp elveszettnek éreztem magam, amikor itt olvastam az ecwidről, hát feltettem. Kezdtem beleszeretni, számomra nagyon könnyű vele dolgozni. …És most -mire mindent beállítottam rajta, kategóriákat elkészítettem, el kezdtem feltölteni a termékeket- kiderült, hogy csak 10 termékig ingyenes. Sajna nem vettem észre. Mingyá’ kitépem a hajam!
  Na, csak ezt az “élményt” szerettem volna megosztani veletek, és ezennel ápdételném az egyik előttem szóló információját Az ECWID CSAK 10 TERMÉKIG INGYENES!
  Móni, neked pedig ezer-ezer köszönet, rengeteget segítettél eddig is és szerintem ezután is így lesz! 🙂
  Ja, és ha van vkinek free webshop ötlete, örülnék neki. Köszi.

  • Szia!
   Szerintem a WooCommerce teljesen jó. Néhány oldala a sablon stílusát veszi fel, néhány marad WooCommerce-es stílusú, de ezen minimális css-turkászással lehet módosítani. Ha nem megy, szólj, segítünk.
   A hasznos infót pedig kösz!

 16. Szia,
  Igen nekem is megtetszett a WC. A pénztár, kosár stb. hozza is a sablonom stílusát, de a kategóriáknál és a termékoldalnál bénán kilógnak a képek, szövegek. Persze írja is, hogy a sablonom nem kaphat WC támogatást és ha találkozom elrendezésbeli problémával nézzem meg a sablon integrálási leírást. Hát vettem a bátorságot és megcsináltam az ott leírtakat. Nem sikerült. Pedig megtaláltam a page.php-t duplikáltam, átneveztem, csak azt a loop-ot nem sikerült a helyére rakni.
  Más. A rendszerstátusznál ezt is írja: “WP memória limit: 40 MB – Mi legalább 64MB memória beállítását javaslunk.”
  Ezt hogyan kéne átállítanom?
  Utolsó kérdés:-): Ha nem sikerül megoldanom a problémákat, milyen formában kérhetem a segítségedet?

  • Szia!
   Én már átszabtam párszor. Ha gondolod, megbízhatsz vele, mondok rá valami jó vastagceruzás árat 😀 Á, nem, egyébként teljesen normális díjakon dolgozunk. Írj e-mailt a megrendelés kukac pagonymedia pont hu címre.
   A memórialimitet a szervereden kell átállítani. Ha van hozzáférésed, akkor Te, ha nincs, akkor a szolgáltatód teheti meg (ha megteszi). De nem életbevágó.

 17. Szia Móni!
  Egyenlőre csak érdeklődnék. Lenne pár darab digitális termékem (szoftver), amit szeretnék értékesíteni. Van saját tárhelyem, domain. Fel van telepítve a wordpress sablon. Nem régiben feltelepítettem a Woocommerce plugint, minden jól ment a pénztár kifezetés oldalig. Itt egy Fatal error hiba lépett fel. Angol weboldalakon kerestem megoldásokat de nem találtam, így letöröltem. Újra telepítettem, de akkor is ez a hiba lépett fel. Most az eStore pluginról szeretnék érdeklődni, hogy mielőtt megvásárolnám, van-e magyar admin és shop kezelőfelülete. Vagy Te melyiket ajánlanád jobban digitális termék eladáshoz? Köszönöm válaszod!

  • Ha Fatal error lép fel, akkor 99,9 %, hogy egy másik bővítménnyel akad össze. Ezért nem segített a letörlés és újratelepítés. Ilyenkor az általános hibakeresés módszerét kell alkalmazni (kikapcsolni mindent, és ha jó, egyesével visszakapcsolni a többit, hogy látszódjon, hol romlik el). Ha akkor sem jó, akkor érdemes egy error_log-ot feltenni a tárhelyre és megfigyelni, mit ír ki. A tárhely beállításaival is lehet ugyanis gond.

   Én már jó néhány WooCommerce-es oldalt építettem, és sehol nem volt Fatal error. Úgyhogy én továbbra is ezt a bővítményt javaslom, akár fizikai, akár online termékhez.

   Az eStore-hoz nincs magyar nyelvi változat. Nekem van egy régi, többé-kevésbé teljes, de azt nem ajánlom, sokat kellene vele dolgozni, hogy rendberakjuk.

   Megpróbálhatod még a Cart66-ot is, az is egész ügyes. Vagy az eStore egyszerűsített ingyenes változatát, bár az csak PayPales fizetést enged, ha jól emlékszem (a nagyesküt ezért nem tenném le).

 18. Kedves Móni!
  Már az elején a wp-e-commerse.3.8.13.3. zip feltöltéskor azt az üzenetet kapom, hogy a telepítés sikertelen, css file hiányzik. Mi a teendő?
  Köszi: Csaba

  • Kedves Csaba!
   A zipekben sokszor más is érkezik, nemcsak az adott sablon vagy bővítmény fájljai. Ezért mielőtt telepítesz egy zipet, csomagold ki, nézd meg, mi van benne, és csak azt töltsd fel, ami kell hozzá.

 19. Kedves Móni!

  Nagyon hasznos ez a cikk és a hozzászólások, de nem teljesen tudtam eligazodni mindenen. Kérlek írd meg, hogy ha rosszul értettem: a wp e-commerce és a woocommerce ugyanaz, vagy különböző plugin? Itt tudom megvenni az upgradet: http://getshopped.org/extend/premium-upgrades/

  A Cart66 is tudja ugyanezeket és van magyar verziója is? Melyiket érdemes választani, ha sok termékem van és vannak különböző kiszerelésű termékeim?

  Ha kétnyelvű oldalt készítek, akkor azt hogy lehet megoldani? Kétszer elkészítenem? hol tudom megnézni, hogy van-e román fordítása a pluginnek?

  Köszönöm a segítséged előre is!
  Edith

  • Kedves Edith!

   A WP e-Commerce és a WooCommerce NEM ugyanaz, két teljesen különböző bővítmény. Mindkettő ingyenes, a Cart66 fizetős (bár elvileg van egy Cart66 Light, ami ingyenes), a lényegi dolgokban hasonló a tudása mindegyiknek, de nem egészen. A két ingyeneshez lehet prémium (fizetős) kiegészítőket vásárolni. A http://getshopped.org/extend/premium-upgrades/ linken vannak a WP e-Commerce fizetős kiegészítői, a http://www.woothemes.com/product-category/woocommerce-extensions/ linken a WooCommerce-éi.

   Több év tapasztalata alapján mindenképpen azt javaslom, hogy a WooCommerce-et válaszd, azt a legkönnyebb beállítani és használni is, és ahhoz kell a legkevesebb helyen hozzányúlni kódszinten (ha egyáltalán kell). A WP e-Commerce sok helyen hibás és nehézkes, a Cart66 pedig abszolút nem való magyar piacra (legalábbis a legutóbbi tapasztalataim alapján, igaz, hogy az már két éve volt).

   Én mindenesetre már két éve csak a WooCommerce-et használom.

   A WooCommerce-nek van magyar verziója (nem tökéletes, de nagyjából jó). Román verziója nincs, egyébként ezt úgy tudod megnézni, hogy letöltöd, kicsomagolod, és a language mappában megnézed. Vagy utánanézel a bővítmény oldalán a leírásban, bár ott nem biztos, hogy szerepel. A poEdit programmal tudod románra fordítani (lásd a https://wp-suli.hu/haladoknak/testreszabas/globalizacio-es-lokalizacio/ cikket) vagy telepíted a Codestyling Localization nevű bővítményt, ezzel elvileg minden sablont és bővítményt, amely telepítve van az oldaladon, le tudsz fordítani a Vezérlőpultról. (Azért elvileg, mert ez sem tökéletes, de a nagyját megcsinálja.)

   A kétnyelvű oldalt pedig szintén több év tapasztalata alapján mindenképpen két külön telepítésben javaslom elkészíteni, a fő nyelvi verziót a domainre, a másikat egy alkönyvtárba. Lásd pl http://decor-factory.com – mi csináltuk, WooCommerce-es, kétnyelvű.

   Ja, és a WooCommerce-hez mindenképpen javaslom, hogy WooThemes sablont válassz, lásd a https://wp-suli.hu/haladoknak/sablonok/woothemes-woocommerce-1/ cikket.

 20. Kedves Móni,

  nagyon kezdő létem ellenére szeretnék webáruházat indítani. A WordPressre esett a választásom, mivel ezt használom “superuser”-ként, azaz admin jogokkal töltök fel egy oldalra termékeket, termékkategóriákat, képeket – egy meglévő (fizetős) sablont használva.

  Most egy másik domain-re szeretnék WP-t telepíteni és érdeklődnék, hogy milyen sablont és/vagy bővítményt vásároljak meg hozzá, ami alkalmas webshop kiszolgálására, magyar a vásárlói felülete van, beállítását el tudom végezni nagyobb gyakorlat nélkül is és az adatok kezelése nem túl bonyolult.

  Egy karcsúsított shoppal indulnánk: 25-30 termék, csak a kosárba helyezés és megrendelés létrehozása kellene, hogy automatizált legyen, kiszállítás nincs, fizetés átvételkor az üzletben. Egyetlen extra, hogy egy termékhez több – mennyiségtől függő sávos – árat szeretnénk beállítani, minimum rendelési mennyiséggel.

  Olyan bővítményt keresek, ami ennek megfelel. Lehet akár fizetős is, persze igen árérzékenyek vagyunk, mert nem tudjuk, milyen forgalommal fog beindulni a webshop 🙂

  Lehet, hogy nagyon buta a kérdésem, nézzétek el nekem, ugyanis annak ellenére, hogy webes adatbázis kezelésből írtam a szakdolgozatomat, 1 percet sem dolgoztam a szakmámban és 15 év után most próbálok először visszatérni a programozói “gyökereimhez” 😀

  Előre is köszönöm a választ!

  Üdv,

  Rena

  • Kedves Rena!
   Buta kérdés nincs, senki sem születik WordPress weboldallal a szájában, ahogy mondani szoktam 🙂 És: aki kérdez, lehet, hogy egy pillanatig butának tűnik, de aki nem kérdez, az az is marad! 🙂
   A kérdésedre a fenti cikk végét tudom idézni: U.i.2. Újabban a WooCommerce bővítményre tértem át; tapasztalataimról a “Woo, de jó sablonok és webáruház!” című bejegyzésben és folytatásaiban olvashatsz. Tehát menj át a https://wp-suli.hu/haladoknak/sablonok/woothemes-woocommerce-1/ cikkre és onnan folytasd az olvasást.
   Sok sikert!

 21. Kedves Móni!

  Építgetek egy kis webshopot és egy olyan problémába ütköztem, hogy szeretnék különböző díjakat megadni a fizetési módtól és a választott szállítástól függően.

  Magyarán, ha a vásárló kiválasztja, hogy ő előreutalással szeretne fizetni és házhoszállítást kér, akkor legyen x ft a végösszeg, ha pedig utánvéttel szeretné ugyanezt, akkor y.

  Erre van valamilyen bevált megoldás?

  Előre is köszönöm válaszodat!

  • Kedves Dávid!
   Ez a kérdés nagyon összetett választ igényelne, amelyre a blog nem alkalmas. A rövid válaszom az, hogy fizetős WooCommerce bővítményekkel lehet megoldani. (Ha nem WooCommot használsz, akkor sajnos nem tudom.)
   Ha gondolod, Skype-konzultáció keretében megbeszélhetjük augusztus 8-a után.

 22. Szia Móni!

  Eddig joomlás webshopot készítettem, de gondolkozom áttérnék a E-commerce-re.
  Mennyire magyar mennyire kezelhető az admin oldalon ha van joomlás tapasztalatod akkor ahhoz mérten illetve megmondom őszintén itt egy kicsit nehezen igazodom el a kiegészítők területén. Gondolok szállítási fizetési lehetőségek, kupon, regisztrált vásárló sima vásárló, törzsvásárló.

  Köszönöm

  • Szia!

   Joomlás tapasztalatom csak az alap funkciókban van, webshopban nincs – már az alap is annyival egyszerűbb volt WP-ben, hogy áttértem rá, mielőtt a webshopot kipróbálhattam volna. Másoktól azt hallom, hogy a WP webshopja is (legalábbis a WooCommerce, amit mi használunk) jóval egyszerűbb, mint a Joomláé.

   Van hozzácsomagolt magyar fordítás, bár pár helyen hiányos, de azt hozzá lehet tenni (akár egyenesen a fordítói oldalon, akkor nem vész el belőle frissítéskor sem).

   Könnyen kezelhető, az alapbeállítások elsőre is világosak, a szállítási módok kicsit bonyolultak, de ha megérted a logikáját, már menni fog.

   Alapértelmezésben (kiegészítők nélkül) tudja az alábbiakat:
   – PayPal, banki átutalás, utánvét és készpénz fizetési módok,
   – személyes átvétel, postai szállítás, futár általi szállítás, ingyenes szállítás,
   – kuponok kezelése (csak a fantáziád a korlát, millióféleképpen beállítható),
   – vendég vásárlás, regisztrált vásárlás (igazából a vendég is regisztrálódik az adatai megadásával, de nem kell külön, előre regisztrálnia),
   – ha valaki korábban már vásárolt, eléri a fiókját, benne a korábbi vásárlásaival.

   Többszáz kiegészítő kapható hozzá, van ingyenes is, a fizetősek 49 és 199 USD között vannak, és szinte mindenre van megoldás, amit csak el tudsz képzelni. Hozzáértők pedig tudnak hozzá fejleszteni bővítményt (mi is megtettük már).

   Kifejezetten magyar kiegészítők:
   – PickPackPont szállítási modul (ingyenes),
   – számlázz.hu számlázómodul (ingyenes),
   – bankkártyás fizetés (fizetős) – PayU, CIB, OTP, KHB, Unicredit, Budapest Bank, Barion, SZÉP kártya.

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..