Videók beillesztése

 

A nyílt oldalon már írtam egyszer arról, hogy hogyan kell YouTube videókat vagy saját videófájlokat beilleszteni a WordPress oldaladba. Most megosztok Veled erről a témáról néhány további részletet.

Az eredeti cikkben leírtam, hogy marketing szempontból miért jó a YouTube használata a videók megosztására, és ezeket hogyan lehet beilleszteni egy WordPress oldalba. Elvileg erre sem lenne szükség, mert elvileg ha a Beállítások -> Média menüpontban bepipálod, hogy “Kísérelje meg automatikusan beágyazni valamennyi egyszerű szöveg URL címét”, majd a bejegyzésbe beszúrod a YouTube videó linkjét, akkor is működnie kellene, de 1. nem mindig működik (mert sokszor a sablon vagy valami más felülírja a dolgot), 2. így nem lehet beállítani azokat a dolgokat, amelyeket pedig muszáj lenne.

Ha az én leírásom szerint beállítod a YouTube videót, majd kimásolod az Embed kódot, akkor a bejegyzésszerkesztőben át kell váltanod Vizuális nézetből HTML nézetbe, és itt kell beillesztened a kódot. És itt jön a probléma. Ugyanis a WordPress egy blogmotor, nem pedig egy html-szerkesztő, és bizonyos dolgokat egyszerűen felülbírál. A következő bejegyzésemben erről fogok írni, de addig is a javaslatom a videóbeillesztés problémájára: használj rá egy bővítményt 🙂

Ahogyan az előző bejegyzésben írtam, rengeteg bővítmény van minden egyes feladatra, és érdemes ezeket egy “homokozó” oldalon végigpróbálgatni. Ha Te már megtaláltad a tuti videóbeillesztő bővítményt, oszd meg velünk a tapasztalatodat a hozzászólások között!

 

Szerző:

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Javasolt eszközök:

Banner250x250.png
Elementor Pro
Generatepress Logo White Asset
GeneratePress
Divi 4.0
Divihello
Prémium támogatás és ajándék Divi licence
Adatvedelem.png
ADATVÉDELEM minta
Aszf.png
Webshop ÁSZF minta