Egy kellemes szavazáskészítő bővítmény

 

A haladó WordPress felhasználóknak ez nyilván nem lesz meglepetés, de az újszülötteknek ugye minden vicc új 🙂 – és jelen esetben én voltam az újszülött. Ma ugyanis végre volt egy kis szabadidőm, és kipróbáltam a WP-Polls nevű szavazáskészítő bővítményt. Tényleg egyszerű használni, és csinos eredményt kaphatsz vele.

A bővítményt ide kattintva töltheted le (vagy keress rá a Bővítmények -> Új hozzáadása menüpontban). Telepítés és bekapcsolás után kapsz egy új menüpontot a Vezérlőpultod aljára Polls néven, amely alatt megnézheted, szerkesztheted és törölheted a meglévő szavazásokat (Manage Polls); új szavazást indíthatsz (Add Poll);  beállíthatsz egy csomó mindent (Poll Options): például, hogy ki szavazhat (csak regisztrált felhasználók, csak látogatók, vagy mindkettő), hogy láthassák-e a szavazók az eredményeket és így tovább; átírhatod magyarra a megjelenő üzeneteket és testreszabhatod a kinézetét (Poll Templates); vagy ha mégsem tetszik, visszavonhatod a telepítést (Uninstall WP-Polls).

A kész szavazást egy bejegyzésbe vagy oldalba, illetve az oldalsávba is illesztheted. Ez nagyon egyszerű, mert a bővítmény telepítése után a szerkesztőben a felső ikonsoron jobboldalt megjelenik egy plusz ikon a szavazásoknak, és a szövegben a megfelelő helyre állva, majd az ikonra kattintva már csak meg kell adnod egy felugró ablakban a szavazásod sorszámát; illetve kapsz egy új widgetet is, amelyet az oldalsávba behúzva egy lenyíló menüből választhatod ki a megjeleníteni kívánt szavazást.

Próbáljuk ki élőben is: tessék, így néz ki egy szavazás a bejegyzésbe illesztve. Ha már megcsináltam, légy olyan kedves, próbáld ki, és igazi választ adj! 🙂

 

[poll id=”3″] 

Szerző:

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Javasolt eszközök:

Banner250x250.png
Elementor Pro
Generatepress Logo White Asset
GeneratePress
Divi 4.0
Divihello
Prémium támogatás és ajándék Divi licence
Adatvedelem.png
ADATVÉDELEM minta
Aszf.png
Webshop ÁSZF minta