Nagyon profi űrlapkészítő

 

A kapcsolat űrlapokról szólva a nyílt oldalon bemutattam a Contact Form 7 és az Easy Contact bővítményeket. Ezekkel is létrehozhatunk egyszerű űrlapokat, ha azonban többféle választási lehetőséget szeretnénk felajánlani az olvasóinknak, akkor erre a célra érdemesebb a cFormsII elnevezésű professzionális űrlapkészítő bővítményt használni.

A bővítmény teljesen magyar nyelvű, és ami a fő, a Súgója is az. Ugyanis még a készítője is így nyilatkozik róla: “A cForms kétségkívül nem a legkönnyebben használható levelező űrlap bővítmény, de valószínűleg a legrugalmasabb.” A Súgó segítségével viszont azért nem lehetetlen a bővítmény helyes kezelése.

Kezdjük a kezdeteknél: a cFormsII telepítése és bekapcsolása után egy új menüpont keletkezik a menüsorunk alján, amely négy alpontból áll: Űrlap beállítások, Bővítmény beállítások, Formázás és Súgó. A legjobb persze a Súgóval kezdeni, azután érdemes a bővítmény beállításait is végignézni, sőt, a formázásba is belekezdhetsz, de valójában el lehet indulni rögtön egy űrlap létrehozásával is. Jelen útmutatónak éppen az a célja, hogy megspóroljam Neked az egész rendszer áttanulmányozásához szükséges időt.

Kezdjük a Formázás menüponttal: az alapértelmezett stíluson kívül még húsz témából válogathatsz, vagy akár saját ízlésed szerint is testre szabhatod az űrlapod kinézetét, ha konyítasz egy kicsit a css-hez (ha pedig nem, van hozzá videós segítség a cForms Support fórumján – igaz, ez angol nyelvű).

 

A Bővítmény beállítások menüpontban nincs sok tennivalód: ha akarod, átnézheted az összes beállítást, de igazából nyugodtan hagyhatsz mindent úgy, ahogy az az alapértelmezett, nincs jelentősége. Kivéve, hogy a kimenő üzeneteket illik átírni magyarra…

 

…és egy nagyon fontos dolog: ha a cFormsII használatával kapcsolatos történéseket nyomon szeretnéd követni az adatbázisban, akkor engedélyezd ezt, hogy a WordPress adatbázisa bővüljön két új táblával!

 

Most tehát elérkeztünk a lényeghez: készítsünk űrlapot! Az Űrlap beállítások menüpontban a jobb felső sarokban megjelenő kis ablakban válaszd az Új űrlap hozzáadása lehetőséget (vagy használd az Alap űrlapot); nézd meg, jók-e Neked ezek a mezők, írd át a nevüket, rendezd át őket, ahogy akarod; adj hozzá újabbakat (rádiógombos vagy bepipálós-dobozos választást, legördülő választást, képi captcha-mezőt, kérdés-válasz ellenőrző mezőt és így tovább; az Üzenetek, szöveg és gomb címkék szakaszban írd át az üzeneteket, ha akarod; ellenőrizd és szükség esetén módosítsd az admin értesítésre vonatkozó szabályokat és a többi beállítást.

 

Ezután lépj be bármelyik oldalba vagy bejegyzésbe; a szerkesztőfelület felső ikonsorában megjelenik egy cforms feliratú helyes kis ikon – erre kattintva csak ki kell választanod az űrlapodat a lenyíló menüből (ha csak egy van, akkor természetesen csak azt kínálja fel), és az Insert gombra kattintva már be is illesztheted az űrlapodat a megfelelő helyre.

Ezután más dolgod már nincs is, mint hogy kipróbáld az űrlapodat. Jó mulatást hozzá! 🙂

 

Oszd meg Te is:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ezek is érdekesek lehetnek számodra: 

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel hírlevelünkre!

Javasolt eszközök:

Banner250x250.png
Elementor Pro
Generatepress Logo White Asset
GeneratePress
Divi 4.0
Divihello
Prémium támogatás és ajándék Divi licence
Adatvedelem.png
ADATVÉDELEM minta
Aszf.png
Webshop ÁSZF minta

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..