Mégis van Google Analyticator :-)

Úgy látszik, csak meg kellett írnom a tegnapi bejegyzést, és a probléma megoldódott 🙂 Tegnap este Ronald Heft bejelentette, hogy a frissítés béta verziója nála már működik, majd egy felhasználó jelezte, hogy a 6.3.1-es verzió még mindig hibás. Ma reggel azonban megérkezett a 6.3.2-es frissítés, kipróbáltam, és jelentem, működik!

A Google Analyticator bővítmény frissítése után a következő képernyőt láthatod a Beállítások -> Google Analytics menüpontban:

Az új Google Analyticator beállítása

Kattints a Click here linkre (vagy a kisebbikre, ha a böngészódben le vannak tiltva a felugró ablakok), majd kövesd az utasításokat. A Google fiókodba való bejelentkezésed és az autentikáció engedélyezése után ezt a felugró ablakot kapod:

Az új Google Analyticator beállítása

A kapott kódot másold be az előző képen látható mezőbe, majd kattints a Save & Continue gombra. Ezután egy-két másodpercen belül megérkezel a régi, megszokott Google Analyticator beállító menübe, és a Vezérlőpulton újra működni fog a statisztikákat mutató widget. Hurrá! 🙂

 

Oszd meg Te is:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ezek is érdekesek lehetnek számodra: 

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Javasolt eszközök:

Banner250x250.png
Elementor Pro
Generatepress Logo White Asset
GeneratePress
Divi 4.0
Divihello
Prémium támogatás és ajándék Divi licence
Adatvedelem.png
ADATVÉDELEM minta
Aszf.png
Webshop ÁSZF minta

“Mégis van Google Analyticator :-)” bejegyzéshez 24 hozzászólás

 1. Google Analyticator frissítés megtörtént, de viszont utána az admin felület nem elérhető, ez jön be:
  Error 404 – Az oldal nem található
  Search results for: options general.php?page=ga activate

  Mi lehet a gond?

  Válasz
  • Próbáld FTP-vel letörölni a bővítményt, és újratelepíteni a friss változatot.

   Ha valaki másnál is hiba jelentkezik, de a Vezérlőpult bejön, akkor hasonló a megoldás: ki kell kapcsolni és törölni a bővítményt, majd újratelepíteni.

   A WordPress Support fórumon írtak erről, igaz, egy másik Analytics bővítménnyel kapcsolatosan, de ugyanez a módszer itt is segíthet.

   Válasz
   • Fene… Akkor marad a “szokásos” hibakeresési metódus: ki kell kapcsolni az összes többi bővítményt, és ha úgy jó, akkor egyesével visszakapcsolni őket, amíg ki nem derül, melyikkel akad össze. Aztán eldönteni, hogy melyikről mondasz le… Ha úgy se jó, akkor passz. ..

    Lehet, várni kell, mert ez is egy bug, amire hamar rájönnek. Nálam jó volt a 6.3.2., ugyanakkor egy csomó mindenkinél jó volt a 6.3.1. is, ami viszont másoknál nem volt jó, és pár órán belül meg is találták és javították a hibát.

 2. Szia Móni

  Kérdésem nincs valami jó plugin e helyet? Ami ugyan ezt tudja? Mert nekem ez az uj verzió bár mutatja a vezérlőpulton a statisztikát de nagyon megnyujtja az oldalt és egy csomó linket mutat a statisztika előtt.Sajnos képet nem tudok ide linkelni.
  Köszi

  Válasz
 3. Az alábbi hibát írja ki admin felületen:
  Google Analytics UID: – There was an Analytics API service error 400:Error fetching OAuth2 access token, message: ‘invalid_grant’ –

  Mi lehet a gond, hogyan tudom orvosolni?

  Válasz
  • Frissítsd a Google Analyticatort a legfrissebb verzióra, majd lépj be a Vezérlőpultodon a Beállítások -> Google Analytics menüpontba és kövesd az ott írt utasításokat. Sok sikert!

   Válasz
   • Frissítve van, de u.a a hiba. Hogyan tudom úgy törölni, hogy ne maradjon meg semmi adat. FTP-n töröltem miután kikapcsoltam, de újra telepítve megjegyzi a korábbi hibát. Valami megmarad az adatbázisban, ott is kell törölni valamit? Köszönöm a segítséget!

   • Jó, de a Beállítások -> Google Analytics menüpontba beléptél? Követted az ott írtakat? Autentikáltál a Google fiókoddal és beírtad a kapott kódot?

 4. Az a gond, hogy nem ajánlotta fel a beállítási lehetőséget. 🙁
  De hiába törlöm, valamiért megjegyzi a korábbi beállítást, hibát. 🙁
  Ha felajánlaná, akkor beírtam volna az adatokat és biztos jó lenne.
  Köszönöm a türelmedet. 🙂

  Válasz
  • Próbálj meg belépni a phpMyAdminba, és direktben az adatbázisban törölni a Google Analyticator bejegyzéseit. Valószínűleg az options táblában lesz. Ennél jobb ötletem sajnos nincs…

   Válasz
 5. Segítséget kérek: az Analyticatort nem tudom aktiválni: “A Google Analytics integráció jelenleg LETILTVA” . Nem igazodom el, hogy hova kellene a kódot (vagy ID-t?) bemásolni. Előre is köszönöm!

  Válasz
  • No, valahogyan sikerült, azt hiszem. ha ezt látom, akkor jó? : “Google Analyticator settings saved.”

   Az oldal alján viszont ez van:
   “Admin Dashboard Widgets

   You have not authenticated with Google – you cannot use dashboard widgets! Reset the plugin to authenticate..”

   Mit jelenthet?

   Válasz
  • A Beállítások -> Google Analytics menüpontban a tetején a Disabled mezőt át kell állítani Enabled-re, ez volt az első hiba oka – de erre, gondolom, közben rájöttél.

   Most viszont úgy van beállítva, hogy a követőkódot ugyan ismeri a rendszer, tehát magába az Analyticsbe belépve látni fogod a statisztikákat (egy nap késéssel), de a Vezérlőpulton csak akkor, ha engedélyezed a Google-nak, hogy összekapcsolja a két rendszert.

   Ehhez azt kell tenned, hogy alul a Reset Google Analyticator linkre kattintasz, majd követed az utasításokat az autentikáláshoz. Ekkor fogod azt a képet látni, amit fent a bejegyzésbe beillesztettem.

   Válasz
 6. Nekem két kérdésem van:
  1. az oldalba beszúrt korábbi Analytics kódot akkor most ki kell törölni, vagy nem zavar senkit?
  2. Nálam mutatja ugyan a görbét, de a tengelyeken nincsenek számok, vagyis sem a dátumot nem látom, hogy mikori statisztikát nézek, sem a számadatot, vagyis hogy az a csinos kiugrás pontosan hány látogatót jelöl. Ezt nem lehet valahol beállítani?
  Köszönöm előre is!

  Válasz
  • 1. Zavarni nem zavar, viszont fölösleges, tehát inkább töröld a beszúrt kódot. Minél kevesebb a kód a forrásban, annál jobb.

   2. A Vezérlőpulton csak egy áttekintés (Summary) van. Ha a teljes statisztikát látni akarod, vidd az egeret az Analytics doboz tetejére (a Google Analytics Summary felirat mellé), ott meg fog jelenni egy link, hogy View Full Stat Report, arra kattints rá, az átvisz az Analytics oldalára, ott láthetod a teljes statisztikát.

   Válasz
  • Google fiókodba be vagy lépve? Az Analyticsben hozzáadtad a weboldaladat a Tulajdonaid közé? Telepítetted és bekapcsoltad a Google Analyticator bővítményt? Ha minderre igen a válasz, utána tudod követni a blogbejegyzésben írtakat.

   Válasz

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..