Kilenc Facebook bővítmény

 

Divatnak is nevezheted, ha szkeptikus vagy, hiszen manapság “mindenki erről beszél”, de valódi haszna van a közösségi médiának, saját tapasztalatomból is megerősíthetem. Te például hol hallottál erről az oldalról először?… Ha még nem használod a Facebookot, javaslom, hogy kezdd el, ha pedig már a tagja vagy, talán jó szolgálatot tesz, ha átnézzük együtt, melyik Facebook bővítmény mire való. Hiszen van már többtucatnyi belőlük.

Találomra letöltöttem néhányat és kipróbáltam őket – íme a tapasztalataim. Kezdjük a legegyszerűbb elvárással (a bejegyzéseidet lehessen “lájkolni” – ebből többet is megnéztem), azután lássunk néhány bonyolultabbat is.

 

1. Basic Facebook Social Plugins

A többes szám (plugins) arra utal, hogy több mindent is tud, de nem, csak arra való, amire a Like (Tetszik) vagy Recommend (Ajánlás) gomb. Viszont pár kattintással testreszabható: választhatsz, hogy melyik szöveg legyen a gombon, kiírja-e a személyek számát a gombra, ha Neked tetszik a bejegyzés, mutassa-e az arcokat, akiknek tetszett, és beállíthatod a gomb színét illetve a rendelkezésre álló terület nagyságát, valamint, hogy a bejegyzések alján vagy tetején jelenjen meg a gomb.

Facebook ajánlás 1.

 

2. Facebook Like Button

Nagyjából ugyanaz, mint az előző, annyi különbséggel, hogy kicsit jobban testreszabható: megmondhatod neki, hogy a Tetszik/Ajánlom gomb hol jelenjen meg: bejegyzések, oldalak, főoldal, kategóriaoldalak, archívum oldalak. Ajánlás után hozzászólást is hozzáadhat az olvasód anélkül, hogy elhagyná az oldaladat. Választhatsz a hagyományos (iframe-es) megjelenítés és az XFBML (JavaScript SDK) változat között (utóbbihoz Facebook API-kulcsra is szükséged lesz). Ja, és még egy: nem a Beállítások menüpont alá költözik be, mint a legtöbb ilyen bővítmény, hanem saját, Facebook Like feliratú menüpontot készít magának a Vezérlőpult menüsorának aljára. (Képet nem mellékelek, mert pontosan ugyanúgy néz ki, mint az előző.)

 

3. Facebook Recommend Button

Ezt nagyon fogod szeretni, ha nem akarsz bajlódni semmilyen beállítással 🙂 Telepíted, bekapcsolod, menüpont sehol, beállítási lehetőség sehol, egyszerűen csak működik és kész. A bejegyzések aljára kerül, az Ajánlás feliratot használja, arcképek nem jelennek meg rajta, semmi egyéb lehetőséged nincs, kell vagy nem kell 🙂 Ajánlás után azt írja ki, hogy hányan ajánlották már (lásd az alábbi képen).

Facebook ajánlás 2.

 

4. FB-Recommend

Ha viszont megszállott kódturkászó vagy, akkor ez a Te bővítményed. Bekapcsolás után lesz ugyan egy saját menüpontja, de ott nem állíthatsz be semmit, hanem egy képernyőmentéssel elmagyarázza, hogy hogyan kell átírnod a kódot a Neked tetsző megjelenés érdekében. A végeredmény pedig ugyanaz, mint az első és a második bővítmény esetében, tehát a képet megint kihagyhatom 🙂

 

5. Like-Button-Plugin-For-Wordpress

Facebook widgetek 1. 

Megint egy olyan bővítmény, amelyben egymillió dolgot állíthatsz be – viszont becsapós a neve, mert valójában nem gombokat, hanem widgeteket állíthatsz be vele. Előnye, hogy használja a Facebook Statisztikákat (Facebook Insights): ha bekapcsolod a bővítmény ezen funkcióját, és ha regisztrálod a honlapodat a Facebookon, akkor napi statisztikákat kapsz arról, hogy hányan ajánlották a bejegyzéseidet. Igen hasznos fejlesztés.

 

 

 

6. Facebook Social Widgets

Ez legalább nem vág át a nevével: valóban widgeteket kapsz vele, szám szerint hatot. Természetesen nem kell mindegyiket használnod, csak amelyiket akarod 🙂

 Facebook widgetek 2.

1. a szokásos Tetszik gomb, hogy az olvasóid egyetlen kattintással megoszthassák a Facebookon a Nálad olvasott bejegyzéseket vagy oldalakat;

 

2. ebben a dobozban az olvasóid azt láthatják, hogy a Facebook ismerőseik mit csináltak, mit néztek meg Nálad;

 

3. az Ajánlások dobozban a látogatók tippeket kapnak, hogy melyik oldalakat érdemes elolvasniuk (és láthatják, hogy mások hányan ajánlották ezeket);

 

4. a szokásos Like Box (amelyben a Facebook üzleti oldaladhoz csatlakozhatnak az olvasóid);

 

 

5. ez a kis widget az oldaladhoz korábban már csatlakozott “arcokat” mutatja; 

 

6. és végül egy doboz, amelyben az olvasóid élőben oszthatják meg a gondolataikat (ha van API kulcsod ehhez az alkalmazáshoz), anélkül, hogy el kellene hagyniuk az oldaladat.

 

 

7. Facebook Comments for WordPress

Ez a bővítmény beépíti a WordPress oldaladba a Facebook hozzászólási rendszerét (Facebook API kulcs szükséges hozzá) – helyettesítheted vele az eredetit, vagy akár használhatod mindkettőt egymás alatt. A Facebookra bejelentkezett olvasóid az ott megszokottak szerint írhatnak az oldaladra (és a hozzászólásukat egyben megjeleníthetik a Facebook-profiljukon is), a Facebookot nem használók pedig a nevük és az e-mail címük megadásával szólhatnak hozzá.

Facebook Comments

 

8. Facebook Comments Importer

Ha van Facebook üzleti (“rajongói”) oldalad, és ott is meg szoktad jeleníteni a WordPress blogodba írt bejegyzéseidet, akkor könnyen lehetséges, hogy az olvasóid egy része ott szól hozzá az írásodhoz. Ez a bővítmény a Facebookon készült hozzászólásokat importálja a blogodba (megjelölve őket egy Facebook hivatkozással), így egy helyen láthatod mindenki véleményét.

 

9. Simple Facebook Connect

Egyszerűnek hívja magát, és a kezelése valóban az is, ennek ellenére sok hasznos funkciót tartalmaz ez a bővítmény (azazhogy valójában nem is egy bővítmény, hanem egy csomó – vigyázz is, telepítés után ne a bekapcsolást válaszd, mert akkor hibaüzenetet kapsz, hanem menj vissza a bővítmények oldalára, és először a legalsót, a Simple Facebook Connect – Base nevűt kapcsold be, az összes többi csak ezután fog működni).

Ezzel a bővítmény-sorozattal teljes mértékben összekapcsolhatod a WordPress oldaladat és a Facebook-ot, anélkül, hogy egyetlen sort is kellene kódolnod (Facebook API kulcs kell hozzá). A különböző funkciók bekapcsolásával lehetővé teheted az olvasóidnak, hogy a Facebook fiókjukkal szóljanak hozzá a blogodhoz vagy lépjenek be a WordPress felületére; olvasóid az oldalsávban élőben chatelhetnek; figyelemmel követhetik a közelgő Facebook eseményeket; a bejegyzésszerkesztődhöz hozzátesz egy új dobozt, amellyel publikálhatsz egyenesen a Facebook profilodba vagy egy Facebook alkalmazásba; és még egy csomó más is van! Természetesen tartalmazza az egyszerű Facebook megosztó gombot is, a szokásos beállításokkal, illetve a rajongói oldaladhoz csatlakozás lehetőségét is.

 

Én csak ezeket próbáltam ki, de keresés közben találkoztam még vagy ötven másikkal; ha Neked van kedvenc Facebook-bővítményed, ami jobb, szebb, vagy más fontos dolgot tud, oszd meg velünk a hozzászólások között!

MEGJEGYZÉS: többször említettem a Facebook API kulcsot. Ez nem más, mint az adott Facebook alkalmazáshoz tartozó kulcs. Ha még nincs saját alkalmazásod, ne aggódj, nem bonyolult! Mindig az adott bővítményből kiindulva (egy ott található linken keresztül) kell belépned a Facebookra, és ott létrehozni az adott alkalmazást. Ekkor fogod megkapni a megfelelő API klucsot is. Olvasd el a bővítmény súgóját vagy az admin felületén írtakat!

  

Oszd meg Te is:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ezek is érdekesek lehetnek számodra: 

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Javasolt eszközök:

Banner250x250.png
Elementor Pro
Generatepress Logo White Asset
GeneratePress
Divi 4.0
Divihello
Prémium támogatás és ajándék Divi licence
Adatvedelem.png
ADATVÉDELEM minta
Aszf.png
Webshop ÁSZF minta

“Kilenc Facebook bővítmény” bejegyzéshez 132 hozzászólás

 1. Szia Móni! Nekem van ilyen like gombom, de gyakran sajnos teljesen önálló életet él. Volt, hogy hetekig eltűnt, aztán újra meglett, és most a napokban is hol van, hol nincs. Szeszélyes egy jószág…

  • Lehet, hogy csak túl gyors vagy 🙂 Van, hogy várni kell pár másodpercet, amíg előkerül a Tetszik gomb, mert kell neki egy kis idő a csatlakozásra. Ha ekkor a szomszédod épp a Rosalinda összest tölti le torrentről, akkor ez lelassíthatja a folyamatot 😀

  • Köszi!

   U.i. Ez az 1000. hozzászólás az oldalamon!!! 😀 Akartam figyelni, hogy kié lesz majd az ezredik, de nem gondoltam volna, hogy a sajátom! 😀

 2. Kedves Móni
  Tudnál e abban segíteni hogy a saját oldalamat miért nem tudom tovább ajánlani az ismerőseimnek, ill azt írja ki hogy siker elküldte az ajánlásokat de valójában nem csinált semmit. Mások oldalát sem lehet tovább ajánlani mert ott viszont nincs meg a gomb. A csoportok kezeléséről már nem is beszélek az úgy sz.r ahogy van. Lehet hogy a fész öngyilkos akar lenni?

  • Nem igazán értem. Ha a saját oldaladon kattintasz a Tetszik/Ajánlom gombra, az egyszerűen annyit csinál, hogy megjelöl Téged az ajánlók között (persze csak ha van Facebook profilod és be is vagy jelentkezve éppen).

   Van olyan bővítmény, amelyik a gomb megnyomása után felhozza a Facebook státuszsort is, és így megjegyzést is írhatsz hozzá, hogy az megjelenjen az adatlapodon. A 2. számú, amit ismertettem, az tudja ezt.

   Ahol nincs ilyen gomb, azt nem tudod így ajánlani, viszont bármit meg tudsz osztani a FB-on, ha a böngésződ címsorából kimásolod a linket, belépsz a Facebookra, bemásolod a linket az állapotfrissítésedbe (“Mi jár a fejedben?”) és írsz hozzá, amit akarsz.

   • Ha van van saját céges oldalad a fészen akkor baloldalt a kép alatti funkciók között van hogy javasold ismerőseidnek na ez a gomb nem működik /saját oldal én vagyok az admin/ azt írja hogy elküldte de nem küld semmit már régóta így van, közben azt az infót kaptam hogy ez a funkció jelenleg hibás mint sokminen más is más oldalának ajánlása az ismerőseimnek pedig megszünt.Űgy látszik a fész önmaga konkurenciája ezért kezd szétesni.

   • Akkor ez nem WordPress kérdés volt… Én nem vagyok Facebook-szakértő, én csak a WordPressről írok. Ezt a facebook-suli.hu oldalon kell megkérdezned 🙂 De ha már jelezték mások is, hogy hibás, akkor ez van.

 3. Ezekkel az a nagy probléma, hogy veszettül be tudják lassítani az oldalt. és mivel a fb nem a te oldalad még gyorsítani sem tudod. egy ekkora cég használhatna tisztességes szervert de még akkor is ráférne egy cdn.

  • Bizony, néha látom egy-egy oldalnál, hogy épp letölt valami képet, aminek a linkje rengeteg kódból áll és van benne valami static meg fb – és akkor ráébredek (még mielőtt szívbaj jönne rám, hogy ez valami vírus), hogy bizony a Facebook Like Box töltődik le éppen… De valamit valamiért…

  • Kedves Éva!

   Szívesen segítenék, de sajnos a Facebookhoz nem értek… Próbálja meg megkérdezni Váraljay Gabrielt (varaljay.com) vagy Molnár Ferencet (kozossegimarketing.eu), ők ennek a szakértői.

   • Kedves Móni!

    A Gabrielt megkértem ,hogy segítsen.Irtunk levelet a Facebooknak.Választ még sajnos nem kaptam.Köszönöm a segítséget!

 4. sziasztok,
  Kérni szeretném a segítségeteket. A FaceBook like és comment plugint szeretném használni WordPress oldalamon, de egyik sem működik. Már vagy 70-et kipróbáltam, de egyik sem jó. Megvan minden API kulcs, secret kód,app kód, de egyikkel sem akar kommunikálni. Be vagyok jelentkezve facebook azonosítóval, lájkolnám az adott postot, vagy oldalt, de semmi. Rányomok, hogy tetszik, majd gondolkozik, és kiírja, hogy erősítsem meg (amit nem tudom miért csinál), majd visszatér az eredeti állapotra, vagyis a semmihez. 🙁
  Kérlek segítsetek, mert már idegbaj kerülget.
  Köszönöm.
  Péter

   • Kedves Móni,

    Köszönöm a gyors választ. Igazából már nagyon sokat kipróbáltam, de egyik sem működött. Kezdem azt hinni, hogy az alkalmazással van a hiba, amit a FB-on csináltam, bár elvileg mindent kitöltöttem. Azt nem tudom, hogy van-e összefüggés, hogy üzleti, vagy sima FB oldalról van szó. Egyébként, ami itt van Neked olyan lenne a legjobb nekem is (ami az írás végén van a megosztások alatt). Ennek a pluginnak mi a neve?
    Egyébként a webcím: http://www.diakmagazin.hu
    Valamiért hibát ír ki és megerősítést kér, ha rákattintok a Tetszik gombra. Valami nagy kavarodás lehet az oldalamon, lehet máshol kell keresni a hibát?

    ui: én még kezdő vagyok WP-ben, ezért még nem annyira látom át a dolgokat.

    uii: a “All in one Facebook Plugins for WordPress” plugin van jelenleg felrakva, de majd törlöm, mert ez sem működik.

    Köszönöm a segítséget, és sorry a kicsit hosszúra sikeredett postért.

    Péter

   • Szia!

    Én a Facebook Like Button bővítményt használom (lásd fent a 2. pontot). Nem muszáj hozzá FB alkalmazás, lehet az iframe-es verziót is használni.

    De mi az, hogy “üzleti vagy sima FB-oldal”? Annak itt semmi szerepe. Ez nincs összefüggésben semmiféle FB-oldallal. Ez a gomb azt csinálja, hogy aki megnyomja, annak a saját FB profilján megjelenik egy bejegyzés, hogy tetszik neki ez a weboldal, és a weboldal alján megjelenik az arca és hogy összesen hány embernek tetszik eddig ez az oldal.

   • szia,

    Azt a plugint már én is próbáltam, meg sok mást is. Próbáltam iframe-el és Xfmb-vel (vagy mi a neve), de semmi változás. Igazából nekem olyan kellene, hogy az egyes postokat, és oldalakat külön-külön lehessen like-olni, ne csak 1x lehessen rányomni, és az minden oldalra kiterjed. Ilyen alkalmazás nincs esetleg, hogy külön kezeli az egyes oldalakat/postokat?

    Köszönöm az eddigi segítségedet is.
    Péter

   • Pontosan ezt csinálja, postonként like-oltat, nem az egész weboldalra vonatkozik. Nézd csak meg, ezt a bejegyzést 10 ember like-olta, a MultiSite-osat csak egy.

    Tedd már fel léci a bővítményt és dobj egy linket, ahol láthatom működés közben, hogy kipróbálhassam. Szerintem nem a bővítménynél van a hiba, hanem a Te FB-profilodban. Pl ha nem vagy bejelentkezve a FB-ba, amikor like-olni próbálsz, akkor persze hogy hibát jelez. Vagy ha a FB-odon letiltottál valamit, akkor is lehet ilyen. Hadd próbáljam ki, hogy nekem is ez van-e.

   • szia Móni,

    Felraktam az általad említett FaceBook like buttont, de még mindig nem jó. Én úgy látom nincs semmi letiltva a profilomnál.
    A plugin kérdez egy olyat, hogy: AppID for XFBML version, és egy Admin ID-t is . Ezekhez mit kell írni, vagy hagyjam üresen?

    A weboldal, ahol kipróbálhatod: http://www.diakmagazin.hu/

    Köszönöm
    Péter

 5. szia,

  Igen működik is, meg nem is. Most egy másik plugin van fent, aminek a neve “Facebook Like for Tags”. Itt is be lehet állítani, hogy a postokat, vagy az oldalakat is lehessen likeolni. A postokat rendesen kezeli, vagyis lehet külön-külön likeolgatni, de valamiért alapból az oldalakhoz is berakja a likeomat, miközben azokat nem is “tetszik”-eltem (szép magyarosan) :-). Szóval nem tudom, hogy az oldalaimat (pl. Volt fesztivál) miért likeoltatja be. Ebben még tudnál segíteni nekem?
  Köszönöm szépen.

  Péter

  • Persze: válassz másik plugint, amelyik jó 🙂 Bocs, de erre nincs jobb ötletem. A fenti kilenc bővítményt mind teszteltem, mindegyik működött, szerintem válassz ezek közül.

 6. Kedves Móni!

  Eléggé kezdő Wp-használó vagyok, és lehet kicsit összetett is a kérdésem, ezért ne haragudj, ha hülyeséget kérdezek.

  Bejegyzéseim többségét megosztom Facebook-on is, s ugye van aki ezen keresztül, van aki a weblapon keresztül szól hozzá egy-egy bejegyzéshez.

  A problémám: meg tudom-e oldani, hogy a mindkét részről érkező kommentek egyszerre, mindkét helyen megjelenjenek? Tehát, ha valaki a face-en hozzászól egy bejegyzéshez, akkor azt lássam a weboldalon is, illetve fordítva is?

  Továbbá – ha ez sikerülne -, hogy oldható meg, hogy a Facebook-os hozzászólások beépüljenek a hagyományos hozzászólások közé?

  Előre is köszönöm válaszod!

  Üdv!

  • Aki kérdez, az csak egy pillanatig hülye, aki nem, az az is marad 🙂

   Ott van fent a cikkben a válasz: a 7. és a 8. számú bővítmény csinálja ezeket. Sajnos ennél többet nem tudok mondani erről, ennél jobban nem értek a Facebookhoz, de talán ez is elég Neked.

   Viszont erről eszembe jut egy másik vicc is: A család sétál az Állatkertben. Gyerek: “Apu, mitől hosszú a zsiráf nyaka?” “Nem tudom, kisfiam.” “Apu, mitől csíkos a zebra?” “Nem tudom, kisfiam.” “Apu, mitől mérges a vipera?” “Nem tudom, kisfiam.” Az anyja megelégeli: “Jaj, kisfiam, hagyd már apádat békén!” Mire az apa: “Hagyd csak, anyukám. Úgy tanul a gyerek, ha kérdez!”

   • Szia!

    Köszönöm a választ, és a vicc is tetszik! 🙂

    Felraktam mind a kettőt, de az baj, hogy nem engedi egyszerre bekapcsolni a kettőt. Ha az egyik be van kapcsolva, akkor a másik bekapcsolásakor error-t ír…

    A 7. plugin-nal azt sikerült elérnem, hogy kitegye a Facebook komment panelt az oldalamra, hozzá is tudok szólni a hírekhez azonosítómmal – és így meg is jelenik a Facebook-on is a hozzászólás -, de ha fordítva csinálom – vagyis Facebook-on keresztül kommentelek -, akkor azt már nem rakja ki az oldalra.

    Ez csak valami beállítási hiba?
    Vagy van valami ötleted?
    És azt nem tudod esetleg, hogy hogy lehet ezeket összefűzni az oldalamra érkezett hozzászólásokkal?

    Köszönöm!

    Üdv!

   • Nem tudom 🙂 De kérdezz nyugodtan, úgy tanulsz 🙂

    Komolyra, közérdekűre fordítván a szót: én csak külön teszteltem őket, úgyhogy most Te többet tudsz nálam. Próbálgasd, nincs jobb ötletem… és nézz körül a wordpress.org/extend/plugins oldalon, keress rá, hogy facebook comments, hátha van egy jobb bővítmény erre a célra.

 7. Sziasztok,

  lenne egy kérdésem, helyesebben kettő amikre sehol nem kaptam választ, remélem Ti segíteni tudtok.

  Éppen készítek egy új oldalt, ahol helytakarékossági okokból praktikus lenne egy-két létező bővítményt alkalmaznom, csak sajnos nem tudom a nevüket.

  Az egyik a sidebar helyett a csúszka mellé helyezi a facebook like boxot. Íme egy példa: http://selenagomez.com.pl/inne/twitter-profile-widget/
  Mi a plugin neve?

  A másik pedig hogy a widget ugyanazon fix helyén különböző tartalmak jelennek meg. Példa: http://www.dynamicwp.net/demo/?preview_theme=HalfCircle Popular-Latest-Comments egy helyen.

  Előre is kösz,

  T

  • Szia!

   Nagyjából egymillió Facebook-bővítmény van, úgyhogy passz… de megnéztem a selenagomezes oldal forráskódját, és az, amit azon használnak, nem WordPress bővítmény, hanem a Facebook saját bővítménye, amelyet a forráskódba be lehet illeszteni. Lásd http://developers.facebook.com/docs/plugins/

   A másik pedig szintén nem plugin, hanem a sablon van így megírva. Főleg prémium sablonokban szokott lenni, mint az Elegant Themes sablonjai, de láttam a Themeforest egyes sablonjaiban is. Ez tehát nem plugin, hanem php kódolás.

 8. Újabb kérdésem lenne! Telepítettem a like gombos facebook bővítményt és tök jól működik is. Egyetlen bibi vele, hogy amikor valaki lájkol egy hírt, akkor nem az adott hírhez tartozó index képet teszi ki mellé! Tetszőlegesen választ egy képet a honlapról. Miért? Hogyan tudnám vele megértetni, hogy mindig az adott cikk képét tegye ki?

 9. Szia Móni,

  ma este közel három órán át próbáltam meggyőzni blogoldalamat, hogy telepítsen néhány szükséges bővítményt, de ő nyert… Például az egyik oldalamra feltelepítettem az up to scroll plugint, majd ezek után a pagenavi-t és a kettő üti egymást. Ezt tudtad? Nem tudtam rájönni, hogy miért lehet ez és arra sem hogyan lehet kijátszani…
  A másik, és ilyennel még egyáltalán nem találkoztam, hogy egy másik wp blog oldalamon pedig egyáltalán nem működik se a facebook like gomb, se a pagenavi bővítmény. Telepítem, bekapcsolom, kiírja hogy minden fain, megnyitom az oldalt és egyszerűen nincs ott semmi a helyükön ahol meg kéne jelenniük…

  • Nem, nem tudtam, de sajnos ez előfordul. Több, mint 14.000 plugin van, ezeket nagyjából 13.000 ember fejleszti 🙂 – óhatatlan, hogy összeütközés legyen, nem is lehet elvárni. Nagyjából működnek a dolgok, de ha nem, ki kell kapcsolni és keresni másikat…

   A másik wp oldaladon pedig akár a sablonnal is összeakadhatnak a bővítmények. Próbáld ki, hogy ideiglenesen átállítod a sablont az alapértelmezett TwentyTenre, és ha úgy jók a pluginok, akkor a sablon volt a hunyó.

   A Facebook-os pluginoknál meg éppen a FB-nál is lehet valami hiba, még az is lehet, hogy átmeneti – plusz most meg a 3.2-es frissítés miatt is lehetnek ideiglenes összeakadások, amíg minden plugin fejlesztője kijön a tutira kompatibilis változatával.

 10. Sziasztok segicsetér szorulnak kaptam fönn egy you..címet rá kímélték és ki dolga hogy tekercsek a flesh olyanra rá karintiai. És hirtelen az őszre is melyiknek tovább múlté és azóta ha ne akarok jelentkezni hibát jelez kimegyek?

  • Inkább írd ezt meg angolul, a Google fordítóból egy szót se lehet érteni 🙂

   Please write this in English, Google Translator cannot translate properly 🙂

 11. Visszajelzés: rudywaltz
  • Nem mondhatnám, hogy tökéletesen értem a kérdést, pláne azt, hogy mi köze a WordPresshez. Pontosítsd, légyszíves, ha tényleg WordPress-szel kapcsolatos, ha pedig nem, akkor sajnos nem tudok segíteni. Valaki indíthatna egy Facebook-Suli oldalt 🙂

 12. Az API egy alkalmazás, ami összeköt két rendszert, jelen esetben a WordPresst és az adott bővítményt. Az API kulcsot az alkalmazás készítőjénél lehet elkérni, jelen esetben (gondolom én) a RECloud Connect oldalán.

 13. A szia
  Blogomba belegyúrtam kódszinten a face comment boxot am is nem plugint használok mert ezt a megoldást jobban tetszik mert szerintem szebb mint egy gagyi plugin.
  Am is arra gondoltam, hogy mi van ha lesz több ezer aloldalam és hozzászólnak, hogy tudom én azt meg?
  Nem nézhetem vissza mind az oldalaimat minden nap.
  Hogy kaphatok értesítést a hozzászólásokról?

  • Szia! A normál hozzászólásokról kapsz értesítést (ha úgy van beállítva a Beállítások -> Interakció menüpontban) (én is onnan tudtam meg ma reggel, hogy az éjjel hozzászóltál 🙂 ), de a Facebook-os kódnál ez nem tudom, hogy működik-e. Ezért érdemes körülnézni a gagyi pluginok között 🙂 , hátha van köztük nem annyira gagyi, amelyik ezt a funkciót is tudja, különben kézzel kell megírnod vagy megíratnod a kódot erre a feladatra is.

 14. Szia Móni!
  Az alábbiakban kérném a segítséged: telepítettem a Facebook Members-t, de nemm jelenik meg az oldalamon.
  Aztán olvasva az oldalad, telepítettem a Facebook Social Widgets-et, de az se jelenik meg. (Pedig ki is kapcsoltam a Facebook Members-t, hátha az kavarhat be)
  Tudnál segíteni?
  Köszönöm!
  Ildi

  • Szia! Látatlanban sajnos nem… Valamelyik bővítmény összeakadhat egy másikkal. Az általános hibakeresési eljárás: ki kell kapcsolni az utoljára feltettet, és ha úgy megjavul az oldal, akkor az volt a hibás. Vagy ki kell kapcsolni mindet, és ha úgy jó, akkor egyesével visszakapcsolgatni őket, hogy kiderüljön, melyiknél romlik el.

   Vagy egyszerűen keresni egy jobb bővítményt, ami működik. Rengeteg van. http://wordpress.org/extend/plugins/

   • Szia! Köszönöm a válaszod! Mivel nagyon kezdő WP felhazsnáló vagyok, esetemben mindig első körben a bánázásomra gyanakszom. Így most is. Annyit tettem, hogy letöltöttem ezt a bizonyos Facebook Social Widgetset, bekapcsoltam a bővítményt és kész. Kellene még valamit tennem, hogy látszódjon is az oldalamon, vagy ennyitől már magától meg kellene jelennie?
    Köszönöm!!!!!!
    Ildi

   • A bővítmények általában csinálnak maguknak egy új menüpontot a Vezérlőpult függőleges menüjének alján, vagy a Beállítások menüpont alatt (vagy néha máshol). Ott lehet beállítani a bővítményt.

 15. Szia Móni!
  AddThis Social Bookmarking Widget, amit legalkalmasabbnak találtam – minden különösebb “szakértőül” beszédfordulatok nélkül – az oldalamra. Nekem tetszik.
  A főoldalon látszik az összegzett lájkok száma, a blogok mellet a widgetben az arra a blogra vonatkozó db szám. A beállítás, megosztás ezerféle lehet, választható képpel, szöveggel. http://www.robogo-hangolo.hu/
  Szeretném megkérdezni, hogy van egy FB-s rajongói és FB-s közösségi oldalam is, remélem jól mondom (oldalt látható a widgetek közt). A kommentelés megoldására gyűjtök ötleteket. Talán nem a honlapon … nemtom…

  Mindent köszi

  • És mi a kérdés? 🙂

   A honlapodon látható widgetben a Facebook “rajongói” oldalad van. Milyen kommenteket szeretnél összegyűjteni és hogyan?

   • Tulajdonképpen még senki sem szólt hozzá a blogjaimhoz és már egy csomóan lájkolták. Tehát a blog cikkeinek hozzászólásait szeretném látni… Szerintem nem műxik az oldalamon a hozzászólás.

   • Nincs engedélyezve a hozzászólás a bejegyzéseidhez. Katt a Bejegyzések menüpontra, majd az egyes bejegyzések alatt a Gyorsszerkesztésre, ott láthatod: ki van véve a pipa a Hozzászólások engedélyezése elől. A már megjelent bejegyzések esetében így tudod utólag engedélyezni a hozzászólásokat, a jövőre nézve pedig katt a Beállítások -> Interakció menüpontra, és ott is pipáld be a harmadik sort: “Hozzászólások engedélyezve az új bejegyzésekhez”. (Az első kettő elől pedig én kivenném a pipát, de ez egyéni ízlés dolga.)

 16. Sziasztok!
  Kérdésem lenne a comment pluginnal kapcsolatban remélem tudtok segíteni.
  Felraktam teszt jellegel a naplómba a http://litkei.hu/blog oldalon.Viszon bármennyire is értek vagy éppen nem hozzá nem tetszik neki a Facebook API kulcs és a hozzá tartozó secret key.Nézegettem a beállítási leírását de én a facebookon nem találom azokat a lehetőségeket amiket leírnak!Tudna valaki segíteni?

  Köszönöm

 17. Megy meg minden de a setup feluleten nyarvog az api kulcsra,hogy nem ok!És ahogy le van írva csináltam meg de pl. a facebookos oldalon nemtalálokolyan beállítási lehetőségeket amiket írnak!De ha találok rá megoldást mindenképp megírom ide is! 🙂

 18. Sziasztok! Most vacakolok a Facebook Members-szel. Rendesen megjelenik a widgetekben, az oldalon is, de én szeretném átállítani a saját facebookos oldalamra. Na itt elakadtam. Kérlek, ha tudjátok a megoldást, lépésrőé lépésre írjátok le.

  Próbálkoztam a creat… gombbal a settings menüben, de mivel van saját oldalam, nem akarok újat, viszont nem tudom, hol linkelhetem be a sajátomat.

  Ha egy kicsit programozni kell, abban is benne vagyok.

  Köszönettel: Zoltán

  • Szia! Bocs, nyáron nemigen volt időm a blogra…
   Most ezt így látatlanban nem tudom, de valszeg a FB üzleti oldalad linkjére kell cserélni a kódban lévőt valahol. Pl az iframe-es doboznál is így kell. De ha nem látom az oldalad, tutira nem tudom a választ. Ha látom, akkor se biztos persze 🙂 De így tutira nem.

 19. Sziasztok! Abban a reményben írok, hogy valakinek lesz okos ötlete, mi történt. Elsősorban nyilván annak, aki szintén használja a SEO Facebook Comment bővítményt… Kb. 8 hónapja tökéletesen működött az oldalamon. Semmi új bővítményt nem telepítettem… Tegnap este váratlanul feladta a harcot, és a cikkek alá bekerült ez a hibaüzenet: “Fatal error: Exception thrown without a stack frame in Unknown on line 0” Minthogy a kommentelési lehetőség eltűnt vele együtt, gondoltam, hogy ezzel a bővítménnyel történt valami. Minden bővítmény lekapcs (köszi Móni, ezt is Tőled tanultam 🙂 ), majd egyesével bekapcs… és persze ő a bűnös. De ez miért lehet? Nem derül ki olyan, hogy most módosítottak volna valamit a bővítményen. Egyáltalán ha le lehet fordítani, mit is jelent igazából ez a nagyon csúnyán hangzó hibaüzi? 🙂
  Köszi előre is, ha válaszoltok , és szép napot mindenkinek!

 20. Upsz, bocsánat egy másik lényeges dolog: egyúttal az egész jobb oldali sáv eltűnik az oldalon, ha bekapcsolom. Ahogy kiiktatom, helyreáll az élet 🙂 De, ami a legrejtélyesebb: csak a két utolsó cikknél van így, az összes előzőnél látszik az oldalsáv, és hibaüzenet sincs. Okkult tudomány ez 🙂

  • Szia!
   Ez a második bejegyzésed lehet, hogy rávilágít a probléma okára. Ha csak az utolsó két bejegyzésnél van a hiba, akkor ők a szűk keresztmetszet. Szerintem bennmaradt a két bejegyzés alján valami “kosz kód” – talán Wordből vagy máshonnan másoltad át a szöveget, vagy ilyesmi. Lépj be ennek a két bejegyzésnek a szerkesztésébe, menj át html nézetbe, és nézd meg, látsz-e ott valami furát.

  • Ja, és a jobb oldali oldalsáv eltűnése is azt jelzi, hogy egy kósza div utasítás került a kódba, ami miatt szétesik a sablon. Tutira ez a baja.

   • Kedves Moni!
    Köszönöm a törődést, ez nekem is azonnal beugrott (mindent Tőled tanulok 🙂 ), és igen, egy büdös disznó vagyok, mert a rendes idézőjeleket csak wordből tudom áthozni… De nem volt ott semmi extra kód a html-nézetben. Ennek ellenére kicseréltem a randa, angolos idézőjelre mindent. Semmi sem változott.
    A végén bepöccentem, kivágtam azt a plugint, feltettem egy másikat. Azóta mindenhol megvan az oldalsáv, valamint eltűnt a hibaüzenet. Ááááám, ne hidd, hogy minden oké 🙂 (az nem én lennék :p), most annál a két bejegyzésnél, ahol eddig a többi vacakolást csinálta, nem hajlandó eltüntetni a WP-s hozzászólási lehetőséget – ami régen ki van iktatva. Okkult tudomány ez 🙂

   • És tutira ki van kapcsolva ezeknél a hozzászólási lehetőség?

    Egyébként pedig valóban, a számítástechnika nem egzakt tudomány… 🙂

 21. Azt lehet bejegyzésenként szabályozni? Nem leltem ilyen opciót, kérlek, áruld el, hogy hol találom meg! (Én azt hittem, hogy csak kint vezérlőpultban az egész blogra vonatkozóan lehet ezt beállítani) De mi a fenétől áll át pont ennél a két cikknél? ÁÁÁÁ! Tényleg nem egzakt 😀

  • Ha nem látod a bejegyzésszerkesztőben, akkor a jobb felső sarokban a Képernyő beállításaira kattiuntva lehúzódik egy “roló”, abban kattintsd be az Interakció dobozt, akkor látni fogod.

   Egyszerűbb, ha a bejegyzések listájában nem a Szerkesztésre, hanem a Gyorsszerkesztésre kattintasz, és a Hozzászólások engedélyezése elől kiveszed a pipát.

   • Jééééé! Sose vettem volna észre, hogy ilyen opció is van 🙂 Szuper, láss csodát, ha valamit kiiktatsz, nem működik ;))))) Nagyon szépen köszönöm, jó éjszakát! <3

   • Ilyenről nem tudok, és szerintem a WP közzétételi protokollja miatt ez nem is lehetséges. De majd valaki kijavít, ha tévedek… 🙂 Lehet, hogy van valami ilyen bővítmény, de sokkal inkább Facebook app kellhet hozzá, hiszen a Facebooknak kell az adatot szolgáltatnia, a WP a befogadó. Fordítva nem gond, de ebben az irányban nem hiszem, hogy menne.

    Egyébként miért fontos, hogy ez legyen a sorrend? Amit én írok itt, az automatikusan kimegy Twitterre, és onnan egyből Facebookra. (Persze nem az egész bejegyzést, csak a címe meg a linkje.)

 22. Sziasztok!
  Valamiért nem tudok plugint hozzáadni a blogomhoz…
  Már sok tutorialt néztem és ott szokott lenni a vezérlőpultba plugin menüpont, de nekem nincs. A sablont is vissza állítottam alapértelmezettre, de semmi.
  Valaki tud megoldást?

  • Saját tárhelyes telepítésű WP? Mert a wordpress.com -on vagy a pagony.net -en vagy más hasonló multisite telepítésnél csak a hálózati adminisztrátor kezelheti a bővítményeket, a sima adminoknak nem jelenik meg a Bővítmények menüpont.

   • Az ingyenes wordpress tárhelyet használom.
    Hogy lehetne megoldani, hogy a bővítmények menüpont nekem is elérhető legyen? Másik tárhely kell?

   • Ha a wordpress.com -ot érted ezalatt, akkor ott nem lehetséges, ott senkinek nem elérhető a Bővítmények menüpont. Az csak a saját tárhelyes telepítésű WordPressnél elérhető. Keress egy tárhelyszolgáltatót, van egy csomó. Pl nálunk egy alap tárhely, ami WordPressre van optimalizálva, csak 6.000 Ft + ÁFA egy évre, és ebben benne van a WordPress előtelepítése is. Lásd itt: http://www.pagonymedia.hu/csomagjaink/domain-tarhely/

 23. Kedves Móni!

  Letöltöttem, élesítettem a 6. cuccot, de mivel azzal nem működik (nem tudtam beállítani), hogy minden bejegyzést külön lehessen lájkolni, ezért – a javaslatodra – letöltöttem a kettest is. Most édesdeden megjelenik minden tartalom szerkesztésénél egy opció, hogy én állítsam be a like gombot: Check To Disable, amit kipipálhatok, meg egy hosszú legördülő lista, fogalmam sincs mikkel, de csinálhatok, amit akarok, mentés után visszaáll eredeti állapotára, a bejegyzés végén pedig nincs semmiféle like gomb 🙁
  szóval?

 24. Nagyon köszönöm, Móni, így (ezzel) tökéletes :). Mostmár csak abban segíts kérlek, hogí a megosztó ikon-sorodat honnan szedted le, mert az enyém nagy bumfordi, szívesen lecserélném! Köszi!

 25. Kedves Moni!

  mi lehet az oka, hogy a weboldalamon nem látszik Mozillában a Like box és az adsense hirdetések sem. Tudsz segíteni? Eddig nem volt vele probléma, egyik napról a másikra tűntek el. Operában és Chrome-ban nincs gond.
  Előre is köszönöm, Üdv:
  Anett

  • Ha az egyik böngészőben működik valami, a másikban nem, akkor az a böngésző hibája. Sajnos ezzel nem tudsz mit tenni… Reménykedj, hogy a Firefox fejlesztői is észreveszik, és javítják a hibát. Esetleg írj nekik. Minél többen írják meg, annál hamarabb reagálnak.

 26. 🙂 Köszi Móni! Jól működik és köszönet az érthető válasznak egyből ment is. Nézegettem már a facebookon ezeket de még nem próbáltam.
  Köszi! 🙂

 27. Valami gond van vele. Bemásolom, mentés és frissítve az oldalt szépen mutatja is. De másnapra eltűnik. Kipróbáltam már két text widgetet is és eltűnik. Mitől lehet?

  Köti

  • Be vagy jelentkezve olyankor a Facebookra? Ez FB-kód, nem WP-s, és már én is tapasztaltam ezt. Ha nem vagy bent FB-on, akkor nem látod.

   Volt olyan is, hogy én láttam, a weboldal tulajdonosa nem, és kiderült, hogy ő közben nem volt bejelentkezve a FB-ra. Amint bejelentkezett, “előkerült” a doboz.

 28. Igen értem hogy ez facebook kód ez rendeben is van. Kipróbáltam bejelentkezve és így valóban látszik. Ezzel csak egy a bibi 😀 hogy akkor így csak a facebook oldal tulajdonos látja. Ugye mivel csak ő tud bejelentkezni a saját fb oldalára. 😀

  Szóval így bejelentkezve látszik de ennek mindenkinek aki nincs bejelentkezve kéne lássa. Most akkor mi a megoldás?

  Köti

  • Nem úgy értettem, hogy az adott FB-oldalba kell bejelentkezve lennie, hiszen az lehetetlen 🙂 Természetesen a saját FB-profiljába kell bejelentkezve lennie. Akinek nincs FB-profilja, annak nem is baj, ha nem jelenik meg a doboz, hiszen úgysem tudja like-olni…

   • Ja nem úgy értetted? Akkor sorry. 🙂 Azzal Móni nem osztozom, hogy akinek nincs facebookja az ne lássa, menért mé ne láthassa kik lájkolták. Szerintem had lássák. Amúgy jelentős oldalakon így csinálják ha megnézzük mert ez publikus dolog. Persze akinek a facebookja is publikus. Amúgy szerintem akinek van fb-ja az sincs állandóan bejelentkezve így ők/mi is látjuk hogy vannak lájok, követések akármik. Részemről ez nem titok. 🙂 Ha üzletiesen nézzük meg ez is egy kis reklám vagy kedvcsináló.

 29. 🙂 Na rákerestem hogy mi ez, nem is csoda, így utólag érthető. 🙂 A céges facebook oldalon kell engedélyezni láthatóságot befolyásoló dolgot két helyen.

  Belépés a saját facebook profilba/
  bal oldalt klikk az adott céges fb-oldalra/
  felső menüsorban az “Oldal szerkesztése”/”Beállítások módosítása”/

  Itt kell két részt engedélyezni.

  1.
  Az “Ország szerinti korlátozás”-t ki kell venni ha benne van hogy csak Magyarországon láthassák. Úgy sincs sok értelme általában. Így külföldön élő honfitársaink is láthatják.

  2.
  A másik a korhatár 13+ legyen és ne felnőtt tartalom és egyéb.

  Ha ez a kettő a facebook céges oldalán megvan akkor kijelentkezve is látszik a fb like box.

 30. Ja hozzátenném, akinek segítek itt a céges fb oldalon az életkor megfeleő volt az alap13+ osan. De az országnál a korlátozás csak Magyarországon látható volt és csak ettől se volt látható kijelentkezve. Pedig belhonról nézem és is. Csak azért szólok mert én úgy gondolnám a csak Magyarországon látható miatt még látszana de azt is ki kell venni. 🙂

 31. Kedves Moni!

  Szeretnénk segítséget kérni Öntől.

  Egy boxot szeretnék honlapunkra, melyben a facebook csoportunk tagjai jelennének meg vagy ha ez nem megoldható akkor szintén a honlapunkra egy tagszámlálót mely összhangban van a facebookkal és állandóan frissül.

  Válaszát előre is köszönjük.

  • Sajnos nem tudok ilyet fejből 🙁 Keress tovább, bár szerintem API mindegyikhez kell. Egyébként az API a gond igazából? Nem tudod, hogy kérd le vagy hogy illeszd be? vagy mi a gond pontosan?

  • Ajánlani konkrétan nem tudok comment boxot de ami az API kulcsokat illeti azt én csak indokolt esetben mennék bele. API kulcs olyan alkalmazásokhoz kell ahol a saját oldaladon kívüli működésre van szükség. Olyankor indokolt. Egy példa. Yahoo weather plugin. Az ugyanis mutatja az időjárást az oldalon, felhős idő napos ez várható ennyi fok van stb. Ilyenkor a lpugin kapcsolódik a yahoo szolgáltatásház az API kulcssal és így az API kulcs hátterében egy a facebookohoz hasonló kód működik, amit a yahoo ad ki, azzal lehet a szolgáltatáshoz hozzáférni mert nyilván a yahoo se szeretné ha bármi beletúrkálna az oldalába. Szóval van ahol indokolt egy API kulcs. Vannak olyan pluginok amik működhetnének API nélkül mert nem kell kapjon az oldal külső “segítséget” információt stb. Ilyen a comment is. Az teljes egészében a saját oldalon fut, hol máshol is működne? Biztonsági okokból azt javaslom hogy ha nem indokolt hogy az oldal a háttérben kapcsolódjon más oldalhoz vagy szerverhez, akkor ne használjunk API kulcsot, telefonszámot címet stb kérő plugiokat. Gondolom érthető. Ezek csak adathalász trükkök és a wp pluginok se mentesek az ilyeneketől, mert miért is próbálák kihasználni.

   Amúgy egész biztosra veszem hogy sok sok API nélküli comment plugin van. Egy egy a maga területén nagyon jó plugint megtalálni az sok kipróbálást és keresést is igényel.

  • Az API kulcs nagy vonalakban így működik. Van egy kódsor ami a pluginban benne van és kapcsolatot létesít más oldallal. A saját oldalról a plugin átmegy a külső oldalra, de hogy az védett legyen még nem tud kapcsolódni hozzá. Ehhez kell az API kulcs.

   A külső oldal csekkolja hogy a kódsor ami kapcsolódna az azonos azzal amit elfogadna csak kér még ellenőrző kódot is hogy tudja regisztrált felhasználó kapcsolódna hozzá. Vagyis API-val azonosítja be hogy sima felhasználó “kér” adatokat a pluginnal, az abban lévő kódsorral.

   Ha meggondoljuk az ellenőrző kódos, API kulcsos pluginokat érthetővé válik. Jogos is ha ad is valamit kívülről más oldal. Ilyenek a yahoo weather, google analytics, a facebook likebox stb.

   Ilyen esetekben a külső oldal adatokat stb ad, létrejön egy jelszóval (vagy regisztrációval, API kulccsal stb) védett kapcsolat.

   Amúgy ha bármilyen plugin API-t kér előbb kérdezd meg magadtól, valóban szükséged/szüksléges e bármiért kapcsolódjon a funkcióhoz a plugin más oldalhoz? A comment az plugin nélkül a sima WP-commentként a saját oldalon működik. Tehát ez nem igényel külső oldalas támogatást.

  • Talán még annyit, hogy a külső oldalas kapcsolatoknál mindkét irányba létrejöhet adatáramlás. Függetlenül attól mit “állít” a plugin leírása.

   Szóval indokolatlan API kulcsos dolgok jobb ha nem futnak az oldalon. Leglájtosabb esetben csak egy indokolatla email címkérés kell, de ez is adatszerzés. 😉

  • API, email stb esetén jobb megállni egy pillanatra és feltenni a kérdést:
   – Kell e az adott működéshez külső weboldalról adat, vagy kell e küldenem nekem adatokat?
   – Működik e működhet e külső kapcsolat nélkül a funkció?

 32. most megint kellett keresnem Facebook Comments boxot mert sablont váltottam és a régi nem volt jó ha valaki SMThemes.com sablnt használ ott az ingyenes sablonokba a beépített coment levan tiltva ezért kelet keresnem uj plugint és találtam is a neve Facebook Comments Master ez egy widget

  nem kel api kulcs hozzá

 33. Sajna én is csak negatívumot tudom erősíteni. Én is kipróbáltam már egy pár plugint és widgetet a http://lélektuning.hu honlapomon de nem váltak be g+ twitter okés. A facebook nem óhajt működni. 🙁 a developer oldalán a kódkérésnél pedig negyed óráig megy a homokórázás 🙁 valaki megfejthetné már ezt a dolgot.

 34. Sziasztok!
  Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy az oldalamon kipróbáltam már több megosztó alkalmazást, de egyiknél sem volt hajlandó képet csatolni a megosztandó bejegyzésemhez.
  Tudna ebben valaki segíteni, hogy mi lehet a probléma?
  Előre is köszönöm!

  • A Facebookkal csak a baj van 🙂 Próbáld meg az ogp.me oldalon leírtakat alkalmazni. Én megcsináltam, és igaz, hogy pár hétig semmi hatása nem volt, de utána elkezdett működni, és most már normálisan osztja meg a bejegyzéseimet a Facebook.

 35. Szia!

  A konyhabutorfelaron.hu honlapomon van egy facebook modul, ami a megosztás gombra kattintva ezt írja ki:
  Az alkalmazás nincs beállítva: This app is still in development mode, and you don’t have access to it. Switch to a registered test user or ask an app admin for permissions.

  Azt szeretném kérdezni, hogy hol kell ezt beállítani, nem találom.

  Üdv.

  Pádi

  • Szia!
   Sajnos nem tudom, mi a gond, illetve csak amit Te is látsz, miszerint ez egy olyan modul, amely még fejlesztés alatt áll. Tehát ne használd, keress egy másikat, rengeteg van, ami jól működik.
   Az a helyzet, hogy jelen pillanatban 42.909 bővítmény van a WordPress hivatalos oldalán, plusz még rengeteg máshol, azután ott vannak a Facebook-bővítmények is meg az összes többi, úgyhogy az ilyen, konkrét bővítményekre vagy külső modulokra vonatkozó kérdésre csak akkor tudok válaszolni, ha éppen már én is használtam azt a bizonyosat, amire a nagy számok miatt elég kicsi az esély.

 36. Kedves Moni!
  Van egy blogom Diólikőr és birsalmasajt címmel, és a bejegyzéseket közzéteszem a facebookon is. Régebben ki tudtam választani, hogy a facebookon milyen kép jelenjen meg, újabban nem. Már legalább négy bejegyzés ugyanazzal a téli képpel jelenik meg,pedig nem így akarom!
  Mit csináljak, hogy a bejegyzéshez szerintem illő képet ki tudjam választani?

  Üdvözlettel Huziánné Kati

  • Kedves Kati!

   ELVILEG van olyan Facebook-bővítmény, amely ezen a problémán segít, és ELVILEG a Facebooknak figyelembe kellene vennie ezt és/vagy a bejegyzésekhez feltöltött kiemelt képeket, de pont nem érdekli, és ezt nem is tudjuk befolyásolni.

   De megosztom a saját tapasztalatomat. Nekem is ez volt a bajom, hogy véletenszerű képet meg betekintő szöveget tett a megosztásokhoz a FB. Ezért utánanéztem, és kiderült, hogy az Open Graph Protocolt kell használni. Az http://ogp.me/ oldalon le van írva, hogyan.

   Ezért a WP-Suli oldalamon a fejrészbe (azaz a sablon headerjébe, a Megjelenés -> Szerkesztő menüpontban a header.php fájlba, vagy ha olyan a sablonod, hogy befogad “head code”-okat, akkor oda) beillesztettem a megfelelő kódokat. Ezt megnézheted itt a https://wp-suli.hu/ oldalon a forrásban, hogy én mit állítottam be.

   Ezután pár hétig semmi nem változott, aztán egyszer csak elkezdte figyelembe venni a FB, amit beállítottam, és most már minden megosztásnál az a kép és az a leírás jelenik meg, amelyet a kódban megadtam.

   Viszont nem tudok választani – tehát most MINDEN megosztásnál ezek jelennek meg.

   Én ennyire jutottam… a Facebook meg úgyis azt csnál, amit akar, sajnos…

 37. Szia!

  Szeretném megjleníteni a honlapomon hogy mely országokból, mennyien nézték meg az oldalam. Tudnál valamilyen bövítményt ajánlani? Olyat már találtam, ami a vezérlöpulton jeleníti meg a látogatottságot de olyat nem ami a sima oldalon és térképpel. Amolyan GeoVisit féleségre gondoltam

  Köszönöm!

 38. Sziasztok!

  Nekem olyan kérdésem lenne, hogy van-e mód arra, hogy egy Facebook-csoportba megosztott WP bejegyzés hozzászólásait importáljam a weboldalamra?

  Előre is köszönöm,
  Leskó Balázs

  • Kedves Balázs!

   CTRL+C – CTRL+V? Sajnos nincs jobb ötletem, már csak azért sem, mert a csoportban lévő dolgokat a FB szabályzat szerint csak a csoporttagok láthatják. Még személyiségi jogi kérdéseket is felvet szerintem ez az eljárás, mert lehet, hogy nem szeretnék a csoporttagok, hogy a csoport számára írt hozzászólások bárki számára láthatóak legyenek a blogban is.

   De ha Facebook kommentet használsz a blogodon, akkor ez a kérdés eleve megoldódik.

   • Kedves Móni!

    Köszönöm a gyors választ. Disqust használok egyébként 🙂 Egy videojátékos weboldalról van szó és a legtöbb hírünket csoportokban osztogatják, ahol rengeteg hozzászólás érkezik, de magán az oldalon ezek sajnos nem jelennek meg. Csak azért kérdeztem 🙂

 39. A mi jár a fejedben?-re kattintva a facebook nekem nem kínál fel színes köröket, ezt a funkciót nem tudom használni. Mi a teendő? Köszönöm előre is. Gubicza Ica

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..