Képesítsük honlapunkat!

Egy kép többet ér ezer szónál – tartja a mondás, amelyet nyilván rengetegszer hallottál már. A bejegyzések (vagy oldalak) szerkesztőfelületén is biztosan találkoztál már az ikonok feletti kis képekkel (és mellettük a Feltöltés / Beillesztés felirattal), amelyekre kattintva képet, videót vagy hanganyagot adhatsz hozzá a bejegyzésedhez. De vajon hogyan tudsz hozzáadni egy képet például az oldalsávodhoz?

Több alkalmas módszer is kínálkozik – vegyük először a legegyszerűbbet, amelyet azok, akik nem tudnak html-ben programozni, és nem is akarnak megtanulni, még egy icipicit sem, azok nyugodtan átugorhatnak 🙂

A kép beillesztésének html-kódja így néz ki:

<img src=”http://www.domainneve.hu/kepek/kepneve.jpg” alt=”rövid leírás a képről>

Tehát ha feltöltöd valahová a tárhelyedre a képet, majd az oldalsávodba beteszel egy Szöveg/HTML widgetet, és abba beírod ezt a kódot (nyilván a szükséges módosításokkal a Te képedre vonatkozóan), akkor meg fog jelenni a kép.

Ha nincs kedved kódot írni, és/vagy szeretnél szöveget is a képed mellé vagy alá, meg hogy link legyen a kép stb, akkor javasolhatok Neked két bővítményt is. Az egyik akkor hasznos, ha magadról szeretnél írni valamit és van Gravatar fiókod, a másikat bármilyen kép elhelyezésére használhatod.

Az első bővítmény a Gravatar Widget (a linkre kattintva letöltheted, de a Vezérlőpultodról, a Bővítmények -> Új hozzáadása menüpontnál is kikeresheted, és azonnal telepítheted is). Ha bekapcsolod, a widgetek között megjelenik a Gravatar nevű, ezt az oldalsávodba húzva megadhatod neki azt az e-mail címet, amellyel regisztráltál a gravatar.com-ra, valamint a kép méretét, igazítását, és egy linket is: hogy hová kerüljön az olvasó, ha a képre kattint. Végül megadhatsz egy szöveget, amely a kép alatt jelenik meg.

(Nem tartozik ide, de hadd említsem meg a Recent Comments with Gravatar nevű bővítményt is, amellyel a Legutóbbi hozzászólások widgetedben megjelenítheted a hozzászólók Gravatarját.)

A másik jól használható bővítmény az Image Widget – ezt az oldalsávodba húzva a bejegyzés-szerkesztőben megszokott módon illeszthetsz be képet az oldalsávba, és megadhatod a kép méretét, igazítását, fölé egy címet, alá egy szöveget – tehát ez is teljes, kényelmes szolgáltatást nyújt.

Ha vannak ezekhez hasonló kedvenc bővítményeid (akár képekkel, akár más kényelmi szolgáltatásokkal kapcsolatos), akkor ne fogd vissza magad, mutasd be őket a hozzászólások között!

Szerző:

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Javasolt eszközök:

Banner250x250.png
Elementor Pro
Generatepress Logo White Asset
GeneratePress
Divi 4.0
Divihello
Prémium támogatás és ajándék Divi licence
Adatvedelem.png
ADATVÉDELEM minta
Aszf.png
Webshop ÁSZF minta

Elkészült az ingyenes alapozó tanfolyamunk és elérhető a YouTube csatornánkon amíg az új weboldal készül.