Iratkozzanak fel, de hogyan?

 

Korábban írtam már arról, hogy hogyan tarthatod a kapcsolatot az olvasóiddal, ha WordPress oldalad van – most egy kicsit részletesebben is bemutatok két ingyenes bővítményt, amelyeket kiválóan használhatsz erre a célra.

Aki egy kicsit is jártas az online marketingben, az tudja: hírlevélküldőre egyszerűen szükség van. Bár sokan, sokszor temették már, azért még mindig ez a legjobb módszer arra, hogy a honlapunk látogatóit rávegyük, hogy tegyék azt, amit várunk tőlük. Hiába, az alapigazságok igazságok maradnak hosszú idő után is, és ez is egy ilyen: egyetlen interakció nem elég, sok kapcsolatfelvétel kell a konverzióhoz.

A fenti bekezdés szerepel a zárt tagi oldalon a klubtagok számára készült mai bejegyzésben is, amelyet az egyik nagytudású bővítményről írtam. Ezzel kapcsolatban mindjárt hirdetek egy kis játékot 🙂

A korábbi bejegyzésemben (“RSS, Feedburner, hírlevél“) elmagyaráztam, melyik lehetőség mit jelent és mit enged meg, most bemutatok két olyan egyszerű és ingyenes bővítményt, amelyekkel elvégezheted ezeket a feladatokat.

 

Az első a Subscription Options, amellyel nagyon egyszerűen egy csinos widgetbe rakhatod a feliratkoztatást azokra a szolgáltatásokra, amelyekkel az olvasóid követhetnek Téged illetve az online aktivitásodat. Ez a bővítmény telepítés után nem hoz létre semmilyen menüpontot, egyszerűen lépj be a Megjelenés -> Widgetek menüpontba, és ott keresd ki a Subscription Options widgetet. Húzd az oldalsávodba, és a következőt fogod látni:

Subscription Options

Címnek csak akkor adj meg valamit, ha elég széles az oldalsáv és elég kicsik a benne lévő címek betűi, mert sortörés nélkül fogja a cím mellé helyezni az ikonokat. Négy ikon kerül ki, a hozzájuk tartozó linket Neked kell megadnod: az RSS csatornád címe általában a weblapod címe és mögötte a /feed, a Feedburner címedet a Feedburner paneledről másolhatod ki, ha használod ezt a szolgáltatást, a Twitter és a Facebook címedet pedig biztosan tudod.

Válaszd ki valamennyi ikonhoz a színét is – a bővítmény tizenkét előre meghatározott színben érkezik. Ezután már csak azt kell beállítanod, hogy mekkorák legyenek az ikonok, ne felejts el a Mentésre kattintani, és máris élvezheted a munkád eredményét, ahogy itt is látható:

Subscription Options végeredmény 

A másik bővítmény a Subscribe2 elnevezésű, amelyhez tartozik egy javítócsomag is, ám hiába, ugyanis egyes widgetek szó szerint “összeakadtak” a Subscribe2 widgetjével, és erre a hibára írt valaki más (nem a fejlesztő) egy javítást – de ez sajnos nem oldja meg a problémát, úgyhogy továbbra sem használható a widget mód (ne jelöld be az “Enable Subscribe2 Widget?” kérdéshez tartozó dobozt!). De ettől a kényelmetlenségtől eltekintve azért jó kis bővítmény ez.

Segítségével kirakhatsz az oldaladra (egy statikus oldalba) egy feliratkozó űrlapot (a rá mutató linket kiteheted az oldalsávba vagy akár a fejlécbe is), majd a feliratkozottaknak küldhetsz blogértesítőt (beállíthatod, hogy minden új bejegyzésről kapjanak-e vagy csak valamelyik kategóriába tartozókról) vagy időzített összefoglalót (például naponta egyet, ha sok bejegyzés kerül ki, vagy hetente egyet, ha ritkábban írsz), megfogalmazhatod az értesítőlevelek szövegét, és megadhatod, hogy a levélbe az egész bejegyzés szövege belekerüljön-e vagy csak a kivonata.

Mindezen lehetőségeket a Beállítások alatt a bővítmény saját menüpontjában találod, de a plugin létrehoz magának még három menüpontot. Az egyiket a Felhasználók alatt, de itt nem a feliratkozóidat tudod rendszerezni, kezelni, hanem a feliratkozásaidat – azaz ezt látják a honlapod regisztrált felhasználói is, itt tudják megváltoztatni a beállításaikat maguk is: hogy html vagy szöveg levelet akarnak-e kapni, hogy mely kategóriákra vannak feliratkozva, és hogy kérnek-e értesítést, ha új kategória keletkezik. A feliratkozottakat az Eszközök -> Subscribers menüpontban kezelheted. Ha pedig nem automata blogértesítőt, hanem egy külön, kézi e-mailt akarsz kiküldeni, azt a Bejegyzések menüpont alatti Mail Subscribers pontban teheted meg.

Subscribe2

 

És végül a játék: tudod-e, melyik az a bővítmény, amelyre igaz ez a leírás: “kezeli a követő leveleket (azaz beállíthatsz egy sorozatot, amely a feliratkozás időpontjához képest x nap múlva küldi az első levelet, y nap múlva a másodikat és így tovább), sőt, ezek a levelek lehetnek WordPress bejegyzések is, csak tedd őket egy külön kategóriába, és add meg a rendszernek, hogy ezt a kategóriát küldje ki bejegyzésenként. Még olyan bejegyzéseket is használhatsz erre a célra, amelyeket korábban már közzétettél, csak be kell állítanod, hogy legyenek a kiválasztott kategóriának is részei.” (Klubtagok nem játszhatnak, mert ez a leírás megjelent a zárt tagi oldalon!)

Az ügyes megfejtők ajándékot kapnak! 🙂 (Még nem tudom, mit, de majd kitalálom – vagy adhattok ötleteket Ti is 🙂 )

 

Oszd meg Te is:

Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin

Szerző:

Ezek is érdekesek lehetnek számodra: 

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Javasolt eszközök:

Banner250x250.png
Elementor Pro
Generatepress Logo White Asset
GeneratePress
Divi 4.0
Divihello
Prémium támogatás és ajándék Divi licence
Adatvedelem.png
ADATVÉDELEM minta
Aszf.png
Webshop ÁSZF minta

“Iratkozzanak fel, de hogyan?” bejegyzéshez 27 hozzászólás

 1. Melyik widgettel akad össze Nálad a Subscribe2? Én nagyon sok oldalnál használom, és mindenhol működik tökéletesen.

  Tippek a játékhoz:
  [GWA] AutoResponder
  WP Responder Email Newsletter and Autoresponder Plugin
  BFT Autoresponder

  Válasz
 2. Kösz Moni,ez ismét nagyon hasznos!

  Most muszáj akkor utánanéznem, mi a neve a formomnak?:)
  Szerintem ez tudja azokat a funkciókat, amire kérdezel:
  ALO EasyMail Newsletter.

  Ps: amennyiben én nyernék, lemondok a jutalomról olyan valakinek a javára, akinek segíteni tudsz, hogy jobb wp-alkalmazó legyen!

  Válasz
 3. Az ilyen jellegű felíratkozási űrlapokhoz javallott védelmet beépíteni a robot-szerverek SPAM-elése miatt. Szívesen látnék ilyen jellegű tanácsokat is – kénytelen vagyok szolgáltatóként is szemlélni mindent… 🙂 Én a SI Captcha nevű bővítményt használom, nagyon bevált.

  Válasz
 4. Szia Moni!

  Nagyon hasznos segítség a fenti írásod! Köszi érte! 🙂
  Szeretnék kérdezni is egyben: ajánlásod hatására feltettem a Subscription Options-t, beállítottam, minden rendben.
  De szeretnék két dolgot: alapbeállításként a Feedburner szerepel benne, de ezt ki szeretném cserélni és kiegészíteném a youtube ill. posterous gombokkal. Hogyan tudom ezt megtenni?
  Ha nagyon láma a kérdés, bocsi! Köszi a segítséget.

  Válasz
  • Dehogy láma 🙂 De sajnos nem lehet. Ez a plugin ezt tudja és kész. Át kell programozni a php-fájlját. Nem nehéz, de idő. Logikus is. Ha van kedved, nézd meg és próbáld átírni, szerintem rá fogsz jönni, hogy működik, mert mondom, logikus. Az eredetit tedd biztos helyre, mielőtt próbálkozni kezdesz vele 🙂

   Válasz
   • Köszi Moni! A programozáshoz vajmi keveset értek, sőt még bátorságom sincs nyúlkálni a kódban…… 🙁
    Viszont kitartó vagyok 🙂 és azt szeretném megkérdezni te mit használtál ennek az oldalnak a fejlécéhez? Mert fenn 5 gomb szerepel, így szeretném én is.
    Köszi a segítséget!

   • Az bizony sajna egyedi programozású, html-ben van megírva. És a html kód egyszerűen bele van írva a header.php megfelelő helyére.

 5. Kedves Móni,
  Érdeklődni szeretnék, hogy van-e olyan plugin, amelynek segítségével a látogató kitudja választani, hogy mely oldalakra és/vagy kategóriák (ez jelen esetben már kevésbé fontos) szeretne feliratkozni.
  Tehát pl checkboxban kijelölhetné, hogy mely oldalak postjairól szeretne hírlevelet kapni. (a responde a leírással ellentétben ezt csak oldalanként include-olva tudja, s nem akár a sidebarban widgetként)
  köszönettel, sysguard

  Válasz
  • Bocs a késői válaszért, de kicsit el voltam havazva 🙂 Amikor valaki már feliratkozott, és belép a saját profiljába, ott beállíthatja checkboxokkal, hogy mire akar feliratkozni. Ezt widgetben, “kívül” valóban nem tudja, de ez nem hibája, hanem tulajdonsága 🙂

   Válasz
 6. Időközben inkább a subscribe2-t választom widgetben, viszont ehhez pedig szükség lesz majd személyre szabni a regisztrált tag felületét, hiszen designjában illeszkedőnek szeretném az oldalhoz, s nem a wordpress hagyományos profil felületes verziójára engedném a friss feliratkozót. Na ez már egy kicsit hosszabb plugin keresés lesz, vagy inkább beleturkálok, ha nincs. Tud valaki egy plugint erre, amellyel a feliratkozáshoz tartozó kategória megadásokat tudná elvégezni a feliratkozó, s nem szembesülni a wp profile felületével? 🙂 köszönet!

  Válasz
  • Lásd előző válaszomat is: miért nem jó, ha a WP-s vezérlőpulttal találkozik a feliratkozó? Természetesen nem látja a Te menüpontjaidat, csak a saját profilját. A WP feliratkozó-kezelése olyan, amilyen. Persze ettől még simán lehet, hogy van erre a célra valamilyen plugin, csak én nem tudok róla. Talán valakinek lesz ötlete.

   Válasz
 7. Moni! Probálkozom a Suscribe2 beállításával, hogy a bejegyzésekről automatikusan blogértesítőt tudjak küldeni. De nem világos, hogy hogyan tudok kitenni blogértesítőre feliratkozást. Olyat, amilyet a képen is látunk a cikkben (név plusz email cím).
  Nem látom igazán az összefüggést.
  Tulajdonképpen csak regisztrált felhasználóknak lehet blogértesítőt küldeni ezzel a bővítménnyel? Tehát mindenképp egy előzetes regisztráció kell???

  Válasz
  • Elég részletesen leírtam a cikkben, innen a Tiéd a terep – próbálkozz 🙂 Vannak neki saját menüpontjai, a feliratkoztató formot pedig egy oldalba kell beillesztened. Nagyon egyszerű, majd meglátod.

   Válasz
   • Kössz 🙂 … Lehet, hogy nem látom a fától az erdőt, de magát a formot nem látom, hogy hol kellene aktiváljam. Pedig még magyarosítást is töltöttem le.

   • Beállítások -> Subscribe2 -> Appearance rész
    “Set default Subscribe2 page as ID:” – itt válaszd ki azt az oldalt, ahol a form lesz.
    “Show the Subscribe2 button on the Write toolbar?” azaz “Jelenjen meg egy Subscribe2 gomb a bejegyzésszerkesztő eszköztárában?” – ezt pipáld be.
    Menj be a kiválasztott oldal szerkesztőjébe, állj az egérrel oda, ahová a formot akarod és nyomd meg a sárga S2 gombot az eszköztáron.
    Ha be vagy jelentkezve, akkor persze nem látod a formot, mert a regisztrált felhasználók automatikusan benne vannak a listában, ilyenkor a feliratkozási beállításaidat tudod szerkeszteni. De ha kilépsz, látni fogod a formot (csak az e-mail címet kéri el).

    Bocs, de elérted a lélektani határt 🙂 – ha további segítségre van szükséged, kérlek, válaszd konzultációs szolgáltatásomat: https://wp-suli.hu/segitseg/konzultacio-megrendelese/

 8. Kedves Moni!
  A Subscribe2-nek van magyarra fordított verziója? Hogyan tudom a feliratkozásnál használt gombokat, amelyek a honlapon megjelennek, átnevezni (Subscribe, Unsubscribe)? Azt látom, hogy a Beállításoknál át tudom írni a szöveget. Köszönettel: V

  Válasz
  • Sajnos nem tudok teljes magyar fordításról. Ha lenne, akkor a gombok felirata is magyar lenne… Átírhatod a kódban is, vagy a .pot fájlból kiindulva lefordíthatod az egész nyelvi fájlt – a WordPress közösség hálájától kísérve 🙂

   Válasz

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..