Hozzászólások kényelmesebben

A WordPress, mint alapvetően blogmotornak készült alkalmazás, természetesen alkalmas a blogbejegyzéseknél a hozzászólások fogadására, kezelésére. Ha szeretnéd megnövelni az olvasóid kényelmét, és ezzel a gyakoribb hozzászólásra ösztönözni őket, akkor nem árt figyelembe venned az alábbi három tippet.

Legyen a lehető legegyszerűbb a hozzászólást!

Nem kell feltétlenül regisztráláshoz kötni a hozzászólást, elegendő, ha a nevét és az e-mail címét megadja az olvasód. Így is megmaradnak az adatai, de egy lépéssel kevesebb, amit meg kell tennie. Manapság az emberek már nem szeretnek regisztrálni sehová, mert félnek, hogy spamekkel árasztják el őket. Ha “csak” meg kell adniuk a nevüket és az e-mail címüket, attól nem tartanak annyira – pedig a regisztrálás is pont ugyanennyit kívánna tőlük, de akkor sem ugyanaz a kettő az olvasók számára.

Lehessen közvetlenül válaszolni a hozzászólásokra!

Jó, ha az összetartozó kérdések és válaszok vizuálisan egybetartozva jelennek meg, ez kényelmesebbé teszi a válaszadást és a hozzászólások későbbi elolvasását is. A Facebookon nagyon kényelmetlen, hogy ha Andi és Jancsi hozzászólására is akarok válaszolni, akkor ezt külön jeleznem kell – Te ne kövesd el ezt a hibát a saját oldaladon! Nagyszerű eredmény, ha az olvasóid már egymással is kommunikálnak az oldaladon, ne rontsd el ezt azzal, hogy nincs válaszadási lehetőség.

Lehessen e-mail értesítést kérni az új hozzászólásokról!

Ha valaki hozzászól egy oldalon, lehet, hogy érdekelné, mit mondanak erről a témáról később mások. De ha erről nem kap értesítést, akkor nem fog újra elmenni az oldaladra. Építs be ezért egy olyan lehetőséget, hogy a hozzászóló kérhessen e-mailes értesítést az újabb megjegyzésekről. Így további látogatásokat generálsz az oldaladra, ami azért is jó, mert ezzel az olvasóidat “odaszoktatod” az oldaladra, természetessé válik nekik az olvasás és a hozzászólás, és ezáltal az egész oldalad sikeresebb lesz.

Az első tippet a Beállítások -> Interakció menüpontban tudod megvalósítani, a másodikat és a harmadikat pedig bővítményekkel – javaslom a WordPress Thread Comment nevűt, amely mindkét funkciót tudja.

 

Szerző:

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Javasolt eszközök:

Banner250x250.png
Elementor Pro
Generatepress Logo White Asset
GeneratePress
Divi 4.0
Divihello
Prémium támogatás és ajándék Divi licence
Adatvedelem.png
ADATVÉDELEM minta
Aszf.png
Webshop ÁSZF minta