Feltételes belépés a weblapodra

Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy a weblapodra, vagy a weblapod egy részére érkező látogatónak szeretnéd előírni, hogy az oldalakat csak akkor olvassa el, ha elfogad egy bizonyos feltételt. A leggyakoribb ilyen eset, ha “felnőtt tartalom” van az oldalakon, azaz a látogatónak nyilatkoznia kell arról, hogy már nagykorú, de egyéb esetekben is szüskéged lehet rá. Természetesen erre a feladatra is van WordPress bővítmény.

Az az ügyfelem, aki ezt a témát felvetette, egy egészségüggyel kapcsolatos weboldalt szerkeszt. Azt szerette volna, ha az oldalára érkezők elfogadják, hogy az oldalakon olvasható cikkek tartalma orvosilag nem bizonyított, illetve az eredményük nem garantált – ezt ugyanis jogszabály írja elő az Európai Unióban.

A feladatot a Content Warning nevű bővítmény oldja meg, amelyet ide kattintva tölthetsz le. A régi verzió a honlapra való belépéskor írt ki egy üzenetet, és azt, hogy ha az olvasó a “Tovább” gombra kattint, azzal elfogadja a weblap használatának feltételeit, vagy nyilatkozik, hogy elmúlt 18 éves, vagy hasonló. Az új verzió ezt már akár bejegyzésenként vagy oldalanként is meg tudja tenni.

 

Szerző:

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Javasolt eszközök:

Banner250x250.png
Elementor Pro
Generatepress Logo White Asset
GeneratePress
Divi 4.0
Divihello
Prémium támogatás és ajándék Divi licence
Adatvedelem.png
ADATVÉDELEM minta
Aszf.png
Webshop ÁSZF minta

Elkészült az ingyenes alapozó tanfolyamunk és elérhető a YouTube csatornánkon amíg az új weboldal készül.