Contact Form DB – nehogy elszálljon valami az éterben

Egyszerű, de rugalmas – így ír magáról a Contact Form 7, az egyik legnépszerűbb kapcsolat űrlap bővítmény, és ez igaz is. A kapcsolat űrlap ugye arra való, hogy a weboldalad látogatói egyszerűen tudjanak üzenetet küldeni Neked, anélkül, hogy meg kellene nyitniuk az e-mail küldő programjukat, és be kelljen másolniuk az e-mail címedet. De ez a bővítmény alapesetben csak elküldi az e-mailt – a benne küldött adatokat nem tárolja, azt már Neked kell megoldanod. Kivéve, ha használod hozzá a Contact Form DB nevű kiegészítőt.

A kiegészítő a szokásos módon telepíthető, és bekapcsolás után saját menüpontot hoz létre. Magyar fordítás is tartozik hozzá (kicsit hiányos, kicsit hibás, de használható), így ha magyar a Vezérlőpultod, akkor többé-kevésbé magyarul fogod látni a lehetőségeket.

Az “Options” (Beállítások) menüpontban megadhatod, hogy melyik űrlapküldő bővítmény adatait tárolja – és itt látszik, milyen kis rendes is ez, mert nemcsak a Contact Form 7-ből, hanem a Fast Secure Contact Formból, a JetPack Contact Formból, sőt, a Gravity Formsból is hajlandó erre. Megadhatsz itt még egy halom más dolgot is, de ha nem akarsz foglalkozni vele, nem muszáj – hagyhatsz mindent az alapértelmezett értéken. Jó az úgy.

Van a bővítménynek egy érdekes plusz funkciója: saját shortcode-okat hozhatsz létre, amelyekkel például bizonyos adatokat megjeleníthetsz a weblapod külsején (tehát nem bent az adminban, hanem nyilvánosan). A bővítmény honlapján ehhez videós dokumentációt is találsz.

Magában a Contact Form DB menüpontban pedig űrlapok szerint láthatod az eddig elmentett adatokat. Miután kiválasztottad az űrlapot, várj egy-két másodpercig, amíg látszólag semmi nem történik, mert nincs folyamatjelző, és egyszer csak meg fognak jelenni az adatok egy táblázatban (persze ha már vannak).

Contact Form DB

Innen könnyen exportálhatod a begyűjtött adataidat, Excelcsv, HTML, JSON formátumban, vagy akár Google táblázatként is. Hogy utána mihez kezdesz velük, az már a Te dolgod – de legalább semmi nem fog elveszni többé az éterben. Mert enélkül bizony előfordul az is.

Oszd meg Te is:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ezek is érdekesek lehetnek számodra: 

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel hírlevelünkre!

Javasolt eszközök:

Banner250x250.png
Elementor Pro
Generatepress Logo White Asset
GeneratePress
Divi 4.0
Divihello
Prémium támogatás és ajándék Divi licence
Adatvedelem.png
ADATVÉDELEM minta
Aszf.png
Webshop ÁSZF minta

“Contact Form DB – nehogy elszálljon valami az éterben” bejegyzéshez 7 hozzászólás

 1. Feltelepítettem a DB szolgáltatást, nagyon tetszik a lehetőség, de azóta nem küld levelet a bővítmény. Másnál is jelentkezett a probléma, van esetleg megoldása rá valakinek?

 2. Szia Móni!

  Egy kérdésem van. Szeretném feltelepíteni a wp honlapomra a CFDB Plugint, de mindíg azt írja ki, hogy nincs ilyen bővítmény. Lehet, hogy nem jó írtam be a nevet, vagy nem jó helyre telepítem?

  • A Vezérlőpulton a Bővítmények -> Új hozzáadása menüpontban a jobb felső sarokban lévő keresőbe írd be a bővítmény nevét (Contact Form 7 illetve Contact Form DB), majd Enter, és amikor felhozza a bővítmények listáját, akkor Telepítés.

 3. Szia Móni!
  Egy kis segítséget szeretnék kérni. Olvastam itt az oldaladon, a Contact Form 7 bővítményről. Ezt próbáltam volna feltelepíteni a wp-re a bővítményhez, de nem sikerült, azt írja, hogy nincs ilyen bővítmény. Lehet, hogy valamit nem jól csináltam, nem jó helyre telepítettem, vagy nem jól írtam be a bővítmény nevét?
  A tegnapi segítséget köszönöm szépen, az már sikerült! 🙂

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..