Bejegyzések testreszabása

Egyes esetekben teljesen felesleges, sőt, zavaró, hogy a bejegyzéseknél a cím alatt megjelenik a szerző neve és a dátum, valamint esetleg más adatok is (a bejegyzés kategóriája, címkéi, a hozzászólások száma). Vannak sablonok, amelyekben a menüből állítható, hogy ezek közül mi jelenjen meg, másokba azonban bele kell nyúlni, hogy az ízlésünknek megfelelőre alakítsuk.

A korábban már ismertetett Elegant Themes sablonok például ezt is a nevükhöz méltóan, elegánsan oldják meg: a Vezérlőpulton kialakuló saját menüpontjukban van olyan lehetőség, hogy pár kattintással beállítsuk, melyik úgynevezett meta adatot kérjük kiírni: szerző, dátum, kategória, címkék, hozzászólások.

Ha nem ilyen sablont használunk, marad a kódturkászás. A bejegyzés kinézetét a single.php fájl határozza meg, egyrészt ebbe kell belenyúlnunk, másrészt vannak olyan oldalak, ahol a bejegyzések egymás alatt felsorolva jelennek meg: az index.php a főoldalt, az archives.php az archívum-oldalakat, a kategória-oldalakat, a címke-oldalakat és a szerzői oldalakat jeleníti meg, a searchresults.php pedig a keresési eredményeket.

A kódturkászáshoz lépj be a Vezérlőpulton a Megjelenítés -> Szerkesztő menüpontba, és a jobb oldali listából válaszd ki, melyik fájlt akarod szerkeszteni. Ebben a fájlban nézd meg, milyen sorrendben jelennek meg a dolgok, és keresd meg azt a div-et (lehet pl div class="meta" vagy hasonló), amelyben a szerzőre (author), a bejegyzés idejére (date), a kategóriára (category) és a címkékre (tags) vannak függvénymeghívások, és azt a részt ki kell törölni. A div-eket mindig egy /div zárja le, és vigyázni kell rá, hogy az összefüggőek együtt legyenek kitörölve vagy meghagyva, különben az egész oldal szétesik (mivel az egész WordPress végül is divekből van összerakva, tahát ha bent hagysz egy “fél divet”, akkor annak a legközelebbi lesz a párja, és ez felborítja az egész rendszert).

 

Szerző:

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Javasolt eszközök:

Banner250x250.png
Elementor Pro
Generatepress Logo White Asset
GeneratePress
Divi 4.0
Divihello
Prémium támogatás és ajándék Divi licence
Adatvedelem.png
ADATVÉDELEM minta
Aszf.png
Webshop ÁSZF minta